Zoque.Forum
»
Hosting seçimi?
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir
|
Re: Hosting seçimi?
Alıntı:
Şimdi benim 4 tane websitem var . Her birine aylık 60 ytl ödüyorum . Ve özellikleri tabii ki de bu hostgator ile kıyaslanmaz bile . Benim bu hostgator dan Baby veyahut Swamp paketi alıp 4 domaini de burda host etmem daha mı mantıklı ? Yani bir host fiyatına nasıl oluyorda bütün domainleri host edebiliyorum ? |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Evet sınırsız domain barındırabiliyorsun. sana satılan hizmet kota hizmeti. kotan ölçüsünde ve sana verilen kaynak kullanımı ölçüsünde her imkandan sınırsız faydalanabiliyorsun
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
|
evet onda kota da sınırsız
ama kaynak kullanımın sınırlı canlı destekle konuşarak bu sınırları ogrenebilirsin mesela sen o makinedeki müşterilerden sadece birisin.. makine özellikleri: Alıntı:
Ama sen eğer bu makinenin işlemcisinin %25 ini 90 saniye boyunca işgal edersen hesabını durduruyorlar.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
İstediğin kadar domain ekleyebilirsin derken domainleri addon domain olarak eklemekten mi bahsediyorsunuz yoksa her domain için farklı cpanel yaratabiliyor musun? Bu ikisi arasında ciddi bir fark oluyor.
Ben eskiden addon domaine izin veren bir hosting kullanıyordum ancak sonradan reseller hesabı satın aldım. Böylece her domain için yeni bir cpanel yaratabiliyorum ve bir domaine diğer domain adresi içinden erişim sağlanabilmesi gibi bir durum olmuyor. Örneğin domainlerden biri birinci.com ve diğeri ikinci.com ise addon domaine izin veren hostinglerde ikinci.com/index.HTML adresine aynı zamanda ikinci.birinci.com/index.HTML veya birinci.com/ikinci/index.HTML adreslerinden ulaşabiliyorsun. Üstelik bu sayfalar da arama motorlarında indexleniyor. Yani alakasız iki site iç içe geçmiş oluyor. Dolayısıyla çok amatörce bir durum oluşuyor. O nedenle addon domaine izin veren hostingleri tavsiye etmiyorum. Her domaine farklı cpanel yaratabilmelisin. Bunun için reseller hesabı satın alman lazım. WHM denilen bir kontrol panelin oluyor. Orada her domaine bir hesap yaratabiliyorsun. Bence birkaç sitesi olan herkesin bir reseller hesabı alması daha iyi bir seçim olur. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
evet addon domain olarak eklenebiliyor.
ama klasör oluşturma sistemini root dışında olacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. yani sitem.com/ root unun üst seviyesinde oluşturabilirsiniz. evet her kullanıcıya ayrı cpanel istenirse o zaman reseller şart.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
hosting olayında kafamın basmadığı tek şey belki bu.
bu kaynak kullanımı nedir? çünkü anlatılanlardan anlıyorum ki tek önemli kıstas bu kaynak kullanımı, yani kotan limitsiz olsa ne yazar kaynak kullanımın sınırlıysa ve çat diye hesabını siteni kapatıcaklarsa. kaç kişi hosting alırken bu kaynak kullanımına dikkat ediyor, hatta insanların böyle bir şeyden haberi var mı, neden hosting şirketleri o kadar özellik listeliyor da kaynak kullanımı hakkındaki bilgileri devlet sırrı gibi gizli tutuyor? ek olarak: dreamhost panelimden bu kaynak kullanımı bilgilerine nereden ulaşabilirim, bilen var mı? |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
yukarıda özelliklerini yazdığım işlemcinin %25 i dir sınır. onda da 90 saniye süre veriyorlar.
dreamhostda da aynıdır. bluehostda da makine özelliklerine baktığınızda anblayabileceğiniz gibi o sınıra erişebilmeniz için ya scriptinizde büyük bir hata olması gerekmektedir ya da gerçekten çok ama çok büyük bir siteniz olması gerekmektedir. çok ama çok büyük sitenizi de aylık 10$ a barındırmak zaten saçmalık olur. dedicated almanız gerekir.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Kaynak kullanımını ben anladığım kadarıyla anlatayım:
hosting hizmeti verilen makine senin evdeki masaüstü bilgisayarından çok farklı değil. Yani hard diski ve rami çok büyük ve işlemcisi hızlı bir bilgisayar düşün. Aynı zamanda ekran kartı, ses kartı falan gibi özellikleri de minimum düzeyde olsun, çünkü onlara gerek yok. İşte sunucu böyle bir bilgisayar. Aynı anda onlarca, belki yüzlerce müşteri o bilgisayarı kullanıyor. Dolayısıyla müşterilerden biri işlemciyi veya rami tüketen bir işlem yaparsa, örneğin bazı scriptler çalıştırmak gibi, diğer müşterilerin işlemleri aksar. Dolayısıyla hosting firmaları sunucu olarak kullanılan bilgisayardaki işlemcinin aşırı kullanılmamasına dikkat eder. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
evet ancak bizler gibi işin gediklisi olmayan web site sahipleri için çok havada bir konu gibi. neticede ben donanımdan anlamayan birisiyim. web sitemde yapacaklarımın, sunucunun işlemcisini ne derece etkileyeceğini kestiremiyorum. hadi bandwidth denen şey matematik hesabı, oysa işlemci kullanımı biraz daha altıncı hisle alakalı olsa gerek
![]() mesela aklıma gelen; nelerin sunucuyu ne derece etkileyebileceğine dair bir döküman var mıdır? ya da dediğim gibi bu hosting firmalarının kontrol panellerinde işlemciyi ne derece zorladığımızın istatistiği tutuluyor mu? çok kişisel bir soru: sitede müzik çaldırmak (örneğin 5 mb lık bir şarkıyı haftada 1000 kez) işlemciyi zorlayan şeylerden midir sizce? bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!