Zoque.Forum
»
Hosting seçimi?
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Re: Hosting seçimi?
Alıntı:
ornegin bir belge yayinlayacaksiniz. bu belgeyi acik metin (clear text) formatinda (yani txt) sunarsaniz islemcinin yapacagi tek is HTML komutunu yorumlayip diskten bu yoruma uygun dosyayi cekmek ve tarayiciya gondermektir. eger belge bir veri tabanindan cekiliyor ise, bu elbette cok daha fazla islemci dongusu anlamina glir. kaldi ki bu stream edilen ve donusturulen bir dokuman ise yani verdiginiz ornekteki gibi orjinal vaw dosyasi bir sekilde sikistirilmis ve bu kullaniciya stream ediliyor ise islemci bu dosyayi acip, kullaniciya parca parca gondermek uzere bolecek ve bunu her x milisaniye icin kontrol edecektir. bu durumda islemci kaynagi tuketmemek icin client side a mp3 dosyasini indirip, onun kendi islemci kaynagini kullanarak lokalden stream etmesini saglayabilirsiniz. bu durumda sizin kaynaginiz tukenmez fakat sayfanizin gosterim performansi istemci kaynaklarina baglanir. |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
@kuduk, teşekkür ederim mantığı biraz olsun anladım.
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Hostgator vs Dreamhost?
Hostgator kullanmadım. Bir süredir Dreamhost kullanıyorum. Bana getirdiği avantajlar farklı ve ücretsiz olan PHP + MySQL tabanlı tüm projeleri deneyebildim neredeyse. Kurulum kolaylığı ile kendi wiki'mı, gallery'mi, wordpresslerimi vs. açtım.
Özellikle çok sayıda domain alıp hepsini deneme fırsatını buldum. Bunları Türkiye'de bu fiyata imkansız yapamazdım. Üstelik bu kadar gelişmiş bir yönetim paneli de çabası. Ancak herkes gibi zaman zaman çok aşırı yavaşlayan hatta erişimi kesilen sitelerim canımı sıkıyor. Bu yazıda geçen Hostgator'u Dreamhost'la kıyaslarsak tüm sistemimi taşırsam nelerden mahrum kalırım neler kazanırım? Özellikle hız konusunda? Kısacası Dreamhost vs Hostgator? Not: Mesela günlük 2000 hiti olan bir video stream yayını yapabilir miyim?
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
%100 emin değilim ancak hostgator videostream sitelerine çok izin vermiyor. 2 arkadaşımın hesabını durdurdular. Live supporttan "abi öğrenciyiz yapma etme gözünü seveyim" diyerek hesabı tekrar ücretsiz açtılar ancak sistemi iptal ettirdiler.
Diğer taraftan hostgator gerçekten süper. hosting hizmeti alırken kupn koduna LUCKY yazarsan %20 indiriminde var ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
@Se7en dreamhost kullanmış mıydın? Nasıl buluyorsun? Yani anlamaya çalıştığım (cpaneli vs. gördüm paneller farklı) aynı siteyi Dreamhost'ta ve Hostgator'da barındırsak Hostgator daha hızlı çalışır ve daha az kesintiye uğrar diyebilir miyiz?
Bir de Dreamhost'taki normal hesabın karşılığı Hostgator'da standart bir hosting paketi mi olur, reseller hesabını seçmek mi gerekir?
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Şu an itibariyle Dreamhost'taki hiçbir siteme erişemiyorum. FTP de dahil. Çok sinir bozucu bir durum.
Ancak Kontrol Panel'de görülen bir aksama yok, fazla CPU kullanımı yok. "Başkalarında da bu durum var mı?" diyerek baktım. Bir iki site de açılmıyor. "Sadece Türkiye'de mi sorun var?" diye anonim proxylere URL yazıp denedim. Onlar da açamadı. Sanırım serverlarda problemleri var. İşte sorduğum bu, Hostgator'da böyle bir durum yılda kaç kez oluşuyor?
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Yıllarca hostgatrdan reseller kullanmış ve bu şekilde kesinti yaşamamıştık.
en çok 3-4 sefer oldu ama onda da bir kaç dakikayı geçmedi. sanırım reboot a falan denk geldik. şu an hostgator ile çalışmıyorum amerika türkiyeden erişimde çok yavaş olduğu için. şu anki durumlarını bilemeyeceğim. Fakat hostgatorun makineleri theplanet datacenter' da bulunuyor. artık -sanırım çok yüklenme nedeniyle- theplanet hakkında da iyi şeyler söylemiyorlar. duyduklarım bunlar
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Evet berbat bir durum.
Güvenilir firma bulmak zorlaşıyor. ama Hostgator'un bu anlattıklarınıza göre Dreamhost'tan daha iyi olduğu anlaşılıyor. video siteleri sürekli kapatıldığından sitelerimi neye göre hazırlayacağıma karar veremiyorum. Youtube ne zamandır kapalı. Alternatiflerin de kapatılması an meselesi. hosting firmasından stream video yayını ise ciddi maliyetli ama Google reklamları kesinlikle bunu kurtarmıyor. Sizlerin aklına gelen video yayını tabanlı uygun fiyatlı hosting önerisi ne olur?
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Ben sitemden video streaming olarak yayın yapıyorum, dediğini gibi dedicated maliyeti oldukça yüksek oluyor eğer siteden geliriniz yoksa ki benim yok(en azından şimdilik).. Bende acaba dedicated kullanmayı bırakıp daha düşük maliyetle biryere geçsem mi diye düşünüyorum. Acaba sitemi kaldırır mı orada kararsızım. Bu anlamda tecrubeli arkadaşlar fikir belirtirlerse memnun olurum. Aylık istatistikler (yaklaşık olarak): Tekil ziyaretçi : 50.000 Toplam Hit : 400.000 Toplam Transfer : 130 gb
Ogrenelim Mesaj [...Saint...] tarafından 23.03.2008 (23:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arka arkaya mesaj yazmak hoş olmayacak ancak bu konuda fikir edinmek isteyen arkadaşlar için yazmak istedim. Ben kısa bi süre mediatemple kullandım ve şimdi hostgator'e geçtim. Sebebi ise sadece dominler için ayrı paneller oluşturamamamdı. Bu arada ben grid service hizmetinden bahsediyorum
Mediatemple'ın çok düzgün çalışan bir sistemi ve oldukça başarılı bir kontrol paneli var. . Kısa süre kullandım ancak bağlantı hızı iyi , çok fazla trafik olmayan birsürü siteyi tek bir hesapta host edebilirsiniz. Tek eksik tarafı domainlerinizi Addon olarak ekleyebiliyorsunuz. Yani her domain için cpanel ya da plesk panel açamıyorsunuz. Eğer host edeceğiniz sitelerin tamamı size aitse sorun yok ancak aksi durumda sıkıntı olabilir. Ayrıca kupon kullanarak aylık ücreti 20$ dan 17 $'a düşürebilirsiniz.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo |