Zoque.Forum
»
Kendi sunucumu internete açmak istiyorum ...
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kendi sunucumu internete açmak istiyorum ...
Herkese selamlar.
Zoque da ilk yazım, şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili hem zoque da hem de başka birçok yerde arama yaptım ama düzgün bir kaynak bulamadım. Eğer zaten yazılmışsa şimdiden özür dilerim. Şimdiye kadar internetten edindiğim bilgilerle, windows üzerinde apache server, ftp server, PHP, MySQL kurmayı ve çalıştırmayı başardım. Uzun bir süredir kendi kurduğum server üzerinde PHP, MySQL çalışıyor, bazı ufak uygulamalar geliştiriyorum. Hazırlamış olduğum bazı uygulamaları hosting paketi satın alıp internette yayınladım. Gel gelelim şuanda yapmak istediğim şey, sayfalarımı bir hosting firması aracılığıyla değil kendi bilgisayarım üzerinde yayınlamak. Takıldığım bir çok nokta var, maddeler halinde yazıyorum. 1 - Sahip olduğum domain adresini kendi bilgisayarımın ip numarasına nasıl yönlendirebilirim. 2 - Birden fazla domaini kendi bilgisayarımdan nasıl host edebilirim. 3 - E-mail hizmetini nasıl sağlayabilirim, ya da satın aldığım bir e-mail hizmetini kendi sunucuma yönlendirmiş olduğum domainle nasıl kullanabilirim. 4 - SSL, Sanal Pos, vb uygulamalar ve bileşenler kişisel sunucumuzda kullanılabilir mi? 5 - Tüm bunlar mümkünse, hosting paketlerine mecbur muyuz? Tabiki bütün sorularıma bir anda cevap beklemiyorum ama bu konudaki bilgilerimizi paylaşırsak sayfalarımı artık yaşattıkları sorunlardan usanmış olduğum hosting firmalarından bağımsız, kendi sunucum üzerinde, sadece bağlantı kiralayarak yayınlayabilmeyi umuyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Kendi sunucumu internete açmak istiyorum ...
1. soruna bir nebze yanıt olabilirse ne ala, birkaç ay önce şöyle birşey tartışmıştık.
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!