Zoque.Forum
»
Hosting Tavsiyesi Bekliyorum
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Hosting Tavsiyesi Bekliyorum
Şuan saatlik ortalama 1.000 tıklaması olan 6 farklı site için hosting arıyorum, bu siteler online bayileri arasında sürekli veri güncellemesi yapıyor ve asp+mssql ile çalışıyor ve her domainim için 4-5 tane mssql veritanı ekleyebiliyorum. Şuan günlük ortalama 1 gb veri trafiğim var, ama ay sonuna doğru 1,5 gb ı bulacak. Günde yaklaşık 3 defa "server unavaible" hatası ile karşılaşıyoruz. Ayrıca bu sitelerin sayısının önümüzdeki 2ay sonunda 10 u bulması gerekiyor. Bu şartlar altında bu şekilde bir hatayla karşılaşmayacağım bir firma arıyorum.
Benim bu konudaki eksiğim çok, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Hosting Tavsiyesi Bekliyorum
bence hosting'ten ziyade kod optimizasyonu ve server kiralamayla ilgilenmelisin. yoğun işlem yapan sitelerde hosting hizmetlerini tavsiye etmem. hosting alsan da bir süre sonra aynısı olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Kod optimizasyonuna bir kere gittik, faydasını gördük, sürekli olarakda yenilemeler yapıyoruz. Server kiralama konusunda da dediğim gibi tecrübemiz yok ve maliyetlerle bizim ne gibi uğraşlar vereceğimi bilmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Server kiralaman daha iyi olur diye düşünüyorum. sağlam bir datacenter' dan iyi bi hat alıp kendi makinan da sunman sana artı getirir. Hostçu ile ugraşıcağına kendi makinen ile uğraşmış olursun. Hem diğer türlü hostinglerden biriisnin açıgından senin sitenin scpriti çalınabilir ve ya warez' e düşebilir.
Eğer istanbul da oturuyorsan Teklan ı öneririm.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Moskova
|
Size tavsiyem dedicated server kiralamaniz veya colocation yapmaniz. Hosting aldiginiz firma ilede management anlasmasi yapmaniz. Isletim sistemi ve servislerin(web, database, ftp gibi) calisabilirliginden ve guncellemesinden sorumlu tutmaniz yeterli olucaktir.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
almanyadan istersen netdirekt veri merkezini tavsiye ederim.hem hızlı hem de kesinti olmuyor. aynı veri merkezi için yönetim hizmeti veren bir çok türk firma da mevcut
türkiyeden ise netinternet (ni net tr) diye bir yerin methini duydum ama hizmet almış değilim.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Merhaba,
Bahsettiginiz gibi bir sunucuu siz de olusturabilir ve bi datacenterda tutabilirsiniz. Ben sunucularimim Kadikoy'de bulunan Kriwe Datacenter'da tutmatayim. Oldukca iyi bir hizmet veriyorlar. Bende snuculari kendim hazirlayip colocation olarak barindiriyorum. Boylece tum kontrol bende oluyor. Gerekli yukseltmeler yaparak ihtiyacimi cok kolay karsiliyorum.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sunucu kiralamayla yazın ilgilenmiştim. tr'de biraz seçenek sıkıntısı var. genelde colocation seçenekleri çıkıyor karşınıza. eğer imkanınız varsa colocation'a yönelin.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!