Zoque.Forum
»
Sunucu değişikliği ile ziyaretçi istatistiklerinde düşüş
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Sunucu değişikliği ile ziyaretçi istatistiklerinde düşüş
Merhaba.
Bir kaç gün önce sunucumu değiştirdim. Eskiden Türkiye'de iken artık Hostgator'ın sunucularında, muhtemelen Amerika'da, bulunuyor. Sunucu değişikliği ile ziyaretçi istatistiklerimde belirgin bir düşüş oldu. Eskiden günde 200 veya 200'e yakın ziyaretçi alırken nedense artık günde 50'nin altında gibi komik bir rakamda ziyaretçi alıyorum. Bu düşüş beni çok rahatsız ediyor. Ortada fol yok yumurta yokken her şeye baştan başlamış gibi hissdiyorum kendimi. Sanki bütün emeklerim boşa gitti. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir ve daha önemlisi nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Sunucu değişikliği ile ziyaretçi istatistiklerinde düşüş
Düşüş Google den gelen ziyaretçi sayısındamı oldu acaba? Google de biliyorsunuz Türkiye'den Sayfalar diye bir arama seçeneği var. Siteniz şu an Türkiye de host edilmediği için bu seçenek işaretli araalarda çıkmıyor olabilir. Sitenize gelen ziyaretçilerin hangi kelimeleri arayarak geldiğini ve google de bu kelimelerde kaçıncı olduğunuzu biliyormusunuz? Eskiye göre bir değişim var mı?
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Evet. Bu doğru olabilir ama yine de arama kelimeleri ile siteme eskisi gibi, biraz az olsada, ziyaretçi gelmeliydi. Bu düşüşün sebebi bu olabilir ama çok fazla bir düşüş de bana garip geliyor.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Selamlar,
Google yeni açılan sitelere torpil amacıyla belirli bir süre üst sıralarda tutuyor. Eğer siteniz yeni statüsündeyse bu şekilde düşüş olması normal diyebilirim fakat sizin sorununuzun bundan kaynaklandığını hiç zannetmiyorum. Lokasyon olarak Türkiye'den başka bir yere taşınmış olmanız arama sonuçlarına olumsuz etki etmiş olabilir, bu yüzden arama motorlarından gelen ziyaretçi sayısında düşüş olmuş olabilir. Sitenizde istatistik tutmak amacıyla kullanmış olduğunuz (Google analytics veya extremetracking -her ne ise artik-) araçtan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hatta sonuçları bizimle de paylaşırsanız daha iyi fikir yürütebiliriz. Saygılar, Mehmet. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!