|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: 2009 ve yeni uzantılar
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Yeni gelecek bu domainlerle birlikte anneyiz.biz örneğinde olduğu gibi, çeşitli sektörlere göre hazırlanmış zekice isim tamlamalarının çok değerli olacağını tahmin ediyorum. Bence şimdiden bu tip listeleri hazırlamak iyi olur. Ancak domain alımlarında fırsat eşitliği sağlanacak mı ya da bu konuda tescilli markalar haricinde bir takım kişi ve gruplara imtiyaz sağlanacak mı bilmiyorum.
Ayrıca bir de işin .com yönü var. Bu domainler çıktıktan sonra acaba .com'a olan talep düşer mi? Şu aralar .com'a yatırım yapmak ne kadar doğru olur? Bu sorulara cevap bulmak önemli çünkü bu domainlerle birlikte piyasada taşların yerinden oynayacağını tahmin ediyorum. Şimdiden en iyi pozisyonu almak lazım... Mesaj nipple tarafından 24.07.2008 (21:18) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
.com domainlerinin yerinin sarsılacağını düşünmüyorum. Sadece güzel domain tamlamaları olacaktır anneyiz.biz, del.icio.us, love.me gibi. Bu yüzden .com'a yatırım yapmak için bu domainleri beklememek lazım. Kendi düşüncem .com'ların değerlerinin değişmeyeceği ki daha önce de yeni domain uzantıları çıktı ve .com'ların yeri sarsılmadı.
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
hiçbir yeni domain, .com'un edindiği belirgin tahtı sarsamaz. bunun tek istisnası, uzantıyla markalaşabilen girişimler/ projelerdir. domainin değeri zaten markalaşabildiği zaman artar. bunun dışında çok jenerik domainleri de edinmek imkansıza yakın olduğu için markalaşma tek yol gözüküyor...
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Izmir
|
Sanırım artık "şu uzantı nasıl olacak" tarzı soruları bile bir kıyıya bırakmak gerekiyor. Eğer .com uzantısının bir sektör olduğunu ve sadece .com üzerinden diğer hiç bir uzantıda olmadığı kadar yüksek kazançlar sağlayan kurum ve kişilerin bulunduğunu kabul edersek bu soruyu da neden kıyıya bırakmamız gerektiği ortaya çıkar. .com artık domain sektörü içinde ayrı bir market bence. Düzgün işleyen bir mali yapıda da alternatiflerine göre değeri 10-20 ya da yüzbinlerce kat fazla olan bedellerle el değiştiren bir malı kimse kolay kolay ortadan kaldıramaz, daha doğrusu kaldırmaz. Alakasız olsa da şöyle düşünün. Türkiye'de ki hisse senedi piyasasında yabancıların oranı yaklaşık %70 civarı. Ve belki de bu yüzde 70'in yüzde 80'i ulusal 30 endeksi içinde yer alan hisselerde. Hatta ilk 10'da yer alan. Neden acaba?
cgencere tamamen katılıyorum. iyi projeler için tek çözüm markalaşmak. Ayrıca herhangi bir jenerik isimle de markalaşılabileceğini düşünmüyorum. üretilmiş ve anlamsız domain adlarının nasıl marka olabildikleri zaten hep gözümüzün önünde. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
sozluk.sourtimes.org buna super bir ornektir, bu kadar abuk bir alan adi ile de isler oluyormus yani
Komiktir ben hala bu domaini kullaniyorum ziyaret etmek icin.Bu arada eger yeni domainleri toplu sekilde vs. kaydetmek icin muhtemelen Godaddy gibi firmalardan API satin alip ya da API kullanimini ogrenip kucuk bir programla vakit gelir gelmez domain alimlarini yapmak olacaktir. Ama eger 50+ domain almayacaksan bu bir ise yaramayabilir. Az domain icinde yapacak bir sey yok sanirim, ekranin karsisinda oturup hizli sekilde deneyeceksin Bir de bir kac Greasemonkey scripti isini hizlandirabilir.
|
![]() |
| Etiketler |
|
2009 , alan adi , domain , domain kayıt , domain piyasasi , domain registry , tescil , yeni uzantılar |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!