|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Bu dedicated sunucu iyi midir?
Merhaba arkadaşlar Bir konu hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var. Dedicatedturk.com'dan dedicated sunucu almayı düşünüyorum. Aşağıdaki konfigurasyon sizce iyi midir? ve bu firma ile (Dedicatedturk.com) tecrübeniz oldu mu? Quad Core Xeon X3210 250 GB HDD 2 Gb Ram 1500 Gb Trafik 100 Mbit 8 ip Private VLAN Linux ve Windows Uyumlu %100 Dedicated DC:eNet/Amerika Aylık : 164$ |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Bu dedicated sunucu iyi midir?
Fiyat normal sayılır ama dedicatedturk.com anatoliahosting in bir çalışması idi bildiğim kadarı ile. Günahımı bile vermem ben anatoliahosting e
![]() Bence başka firmaları araştırın.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Bu konuda tavsiyenize çok ihtiyacım var?? hangi firmaları tavsiye edersiniz.
Özellikle uptime oranı benim için çok önemli. (forumda da araştırdım fakat tavsiyeler eski görünüyor, son duruma göre almak istiyorum) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Moskova
|
theplanet.com u deneyebilirsiniz. Sunucuda raid olmasini ayrica tavsiye ederim.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Ben theplanet i pek önermiyorum. Birleşmeden sonra (ev1servers ile) kalitesi biraz bozuldu.
Şu an radore nin (rh.com.tr) kampanyası var, speedlayer güzeldir. Yurtdışı da alsanız bence Türk bir bayiden almanız sizi rahatlatabilir. Teklan var, Mars DC var (son kullanıcıya henüz satışa başlamadılar; sadecehosting in sahibine ait) sh.com.tr, grid var(oldukça pahalıdır fiyatları). Havuz bağlantı belki performansınızı düşürebilir, benim tavsiyem 4 mbit özel hat ile rh den sunucu almanız, 234 YTL, 2 mbit lik hatlı sunucu ise 149 ytl. http://www.r10.net/dedicated-co-loca...ampanyasi.html http://www.rh.com.tr/cozumler/sunucu..._kampanya.aspx
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yakın zamanda oldukça kaynak gerektiren bir projemiz için sunucu yenileme kararı aldık. Yaptığımız araştırmalarda hem kalitesi hem de ücretleri sebebiyle SoftLayer'ı seçtik. Kendileri ThePlanet'ten ayrılıp orada gördükleri eksikleri -çoğu ücretsiz olacak şekilde- kapatmaya çalışıyorlar.
Açıkçası net bilgiler verebilecek kadar uzun kullanmadık ama kısa süreli kullanıcı ve teknik destek deneyimimiz hayli başarılı ve göz doldurucu. Özellikle satın almadan önce bir müşteri temsilcisiyle konuşursanız hem sizi yönlendiriyor hem de çok ciddi indirimler yapabiliyorlar. Türkiye için bir arkadaşımın firmasının ortağı olan, özelliklerine ve ping sürelerine baktığımda oldukça iyi olduğunu gördüğüm bir veri merkezleri var. Adresi: http://www.ciklet.net/demo/ Bu işlerle daha yeni yeni ilgilenmeye ve haşır neşir olmaya başladım(sunucu seçimi vs., geliştirici olunca insan koda odaklanıyor daha çok ) bu yüzden benim önerilerimi de eleştirirseniz(olumlu/olumsuz) ben de bilgi birikimimi arttırabilirim
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
ciklet'in sahibini ben de tanıyorum da verimerkezi yok onların bildiğim kadarı ile. Grid, TT Bilişim, adını hatırlayamadığım bir veri merkezi ile beraber 3 verimerkezi ile bayilik gibi bir anlaşması var.
SoftLayer konusunda haklısınız.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
![]() ciklet'ün yapısı güzel (sistem mühendisi vs ile incelemedim ancak ama kullandıkları verimerkezlerinin ağ yapılarını vs biliyorum, ben kendilerine kurdukları düzenden bahsediyorum). Yurtdışından çalışacağınız, rapidswitch var, İngiltere lokasyonlu, burasını da düşünebilirsiniz. Türk bayileri de mevcut.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Avusturya
|
Lokasyonu Türkye olarak düşünüyorsanız, Netinternet'i (Mars DC);
Amerika olarak düşünüyorsanız, Layeredtech, ThePlanet veya Softlayer'ı; Almanya olarak düşünüyorsanız, Netdirekt, İngiltere olara düşünüyorsanız, Rapidswitch'i öneririm. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!