|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Domain Satışı
Selamlar Herkese, Sadece domain satışı üzerine bir site hazırlamayı düşünüyoruz. Amacımız tüm enerjimizi sadece domain üzerine yopunlaştırmak.. Satış, servis, transfer gibi işlermleri rahatça yapabiilmek.. Çok yönlü, kolay birde domain paneli yapma niyetindeyiz. Benim sormak istediğim domain nasıl satılabilir.. Araştırdığım kadarıyla tüm domain işlermlerini Api ve Soap ile hallediyoruz. Yani bir domain sattığımızda bunu sorumlu apiye ileterek 5 dk içinde domainin müşterinin adına geçmesini sağlayabiliyoruz. Fakat fiyat konusunda çok problem yaşıyoruz. Türkiye 'de 6 - 7 ytl ye domain satıyorlar. Apisini kullandıran tüm firmalar, 7.5 dolardan aşağı domainleri vermiyor. Bunu üzerine masraf, kar koyup, satılmazsa nasıl kar edilir. Edilmez karsız satsak bile piyasa fiyatı üzerinde kalıyoruz. Türk ticaret, markum,isimtescil gibi firmalarda api kullanıyorlar ve bukadar ucuza satabiliyorlar.. Bunu nasıl yapıyorlar. Daha doğrusu en hesaplı domainleri nerden satın alabiliriz.. Bu arda onlar topluca alıyorlar bu sayede ucuza veriyorlar demeyin çünkü en üst fiyatla api üyesi olsanız bile turkticaret.net in sattığı 6 ytl nin üstünde kalıyorsunuz.. turkticaret.net 6 ytl ye satıyor kar fln koysa domaini 3-4 ytl ye satın alması lazım. 2 $ a domain satan biryer var mı? Şimdiden yardımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Moskova
|
Re: Domain Satışı
Merhaba,
Turkticaret net ICANN-accredited registrar. Bu yuzden teknik olarak godady gibi firmalar ile arasinda hic bir fark yok yani domainleri direk icann dan kayit ettigi icin arada api servisi veren ve komisyon alan bir araci yok bu yuzden fiyatinin dusuk olmasi dogal. Ben sahsen turkticaret net in malum hizmet kalitesinden dolayi fiyatlarini takip etmiyorum bedava dahi verseler almam. Bildigim kadariyla diger isimtescil gibi firmalar ise enom.com resellerclub.com gibi api servisi veren firmalari kullaniyorlar. Suanda resellarlardan alabilceginiz en ucuz domain 6.99$ . Tabi buna para transferi ile ilgili komisyonlari ve vergileri ekleyince fiyat daha da artiyor. Maliyetin altina satan firmalar genelde yaninda hosting ve diger servisleri satarak para kazanmaya calisiyorlar. Sonucda kisisel gorusum fiyatda rekabetin sonu yok o yuzden sizi kurtaricak makul fiyatlarla duzgun is yapin. Ben hala domainlerimi 15$ a directnic den aliyorum.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Yanıtın için teşekkür ederim..
Şu anda domain piyasasına yön veren birçok firma enerjilerini farklı yönlere kanalize ettğinden müşterilerini mağdur edebiliyor. Bu yzden değerli domain sahipleri veya işine değer verenler, Godaddy, Network Solutions veya Directnic gibi yerlerden alıyorlar.. Alınan her domain Türkiye 'yi biraz daha fakirleştiriyor.. Bu yöndeki bir açığı kapatarak en azından Türk lirasının Türkiye 'de kalmasına çalışmayı düşünüyoruz.. Aman aman bir kar beklentimiz yok masrafalrımızı karşılasın yeter.. Fakat diğer firmaların fiyat politikaları yüzünden bu işi yapmak çok zorlaşıyor.. 6-7 ytl ye satılan domaini kimse gidip 15 ytl den almaz.. Bu yüzden Türkiye 'de kullanılan birçok domain direk zarar oluşturmakta. Örneğin benim 20 domainim var her sene için 10 $ ödüyorum. Toplamda 250$ yıllık bir domain ödemem var dışarıya.. Benim gibi bir çok insan var.. Bir turist bile türkiye 'ye gelip okadar eğleniyor benim domainlerden dışarıda bıraktığım para kadar para kazandırmıyor. Giden bu domain paralarına yazık ve günah.. Snırım biraz daha araştırmak lazım..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Moskova
|
Ilginc bir bakis acisi. Malesef sana katilmiyorum. Sonuc olarak .tr uzantisi disinda kullandigin her domainin parasi bir sekilde yurt disina cikiyor. Yani eger domain satin aldiginda vatana millete hizmet olsun diyorsan .tr domain alacaksin. Top level domainler icin senin alabilcegin fiyat belli min 6$ , diyelim bunuda ortalama 12$ a satsan yine dogal olarak paranin yarisi disari gidiyor olucak. Fark yaratmak icin servis kalitesini artirmak iyi olabilir. Turkiyede hala tam fonksiyonel turkce kontrol paneli ile domain satisi yapan site yok.
Selamlar...
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
@mrcha0s'un dediği gibi, Türkiye'de iyi bir kontrol paneli ve kaliteli hizmet sunan domain satıcısı yok. TurkTicaret.Net'i ise dikkate almaya bile değmez. Fiyat bu konuda çoklukla arka planda kalıyor. Kalite ve süreklilik daha önde. Başarılar...
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Selam arkadaşlar, haklısınız her nekadar Türkiye 'de ucuz alternatifleri olmasına rağmen domain güvenliği için godaddy i tercih ediyorum..
Godaddy 'nin çalışma politikasından hiç hoşlanmasamda domainlerin türkiye 'deki bir firmadan daha güvende olacağına inanıyorum şimdilik. Bizde domain işine girmeye karar verirsek, ilk günden herşeyiyle mükkemmel bir sistem ortaya çıkmayacak. Gerçekçi olmak gerekirse, zamanla panelin kalitesi yerine oturacak. Enerjimizi sadece domain paneline harcayacağımız için bunda başarılı olmamaız için hiçbir neden yok.. Diğer tüm firmalar gibi, hosting, e-ticaret paketi, Google optimizasyon ve daha nice hizmetlerle işimiz olmayacak.. mrCha0s, domanin yarısı bile Türkiye 'de kalsa yine iyidir. Şu anda Türkiye 'de satılıpta, sadece Türk Malı olan kaç ürün var. Türistlere satılan herşeyin bir kısmı dışarıya gitmiyor mu? Kola,içki,yiyecek fln... Bir fikrinizi daha almak istiyorum. Sadece domain ile bir firma ayakta kalabilir mi sizce? Sonuçta işini ekonomik kaynak yönüde olacak..
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Haklısın bu konuda bloguma yazıda yazmıştım..
Global pazardan Türkiye 'ye nakit giriş şeklinde... Linki aşağıda http://akin.me/index.php/yazilim-ihracati/ yazılım ihracatı adı altında yazdım.. Daha sonra internet üzerine yurtdışı projelerden bahsedecektim.. Faka çok komik tepkiler aldığımdan vazgeçtim
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bence asıl dert edilmesi gereken şey Internette yapılan alışverişlerde TC kimlik numarası istenmesi. Ben tanımadığım veya güvenmediğim bir kuruma kişisel bilgilerimi vermem. Zaten bu nedenle bir yerli domain firmasındaki domainimi kaybettim. Artık hiç bir yerli firmadan domain almam.
Sadece domain firmaları için değil bütün online alışveriş siteleri için aynı sorun var. Örneğin birkaç ay önce fotoğraf makinesi alacaktım. Tam yerli bir online alışveriş sitesinden almak üzereydim ki TC kimlik numarası istendiği için vazgeçtim. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|