|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Hosting'ime erişemiyorum. Böyle birşey olabilir mi?
Merhaba, Rodosweb'ten yaklaşık 6 ay önce hosting + domain almıştım. Şimdi domainimi Sedo ya yönlendirdim. Hostingim ise erişilemez durumda. Rodosweb'e çektiğim mailde IHS den aldığım domain için Rodosweb'te boş duran hostingime yönlendirmek için gerekli olan NS adreslerini istedim. Ancak Rodosweb aldığım hostingin başka domain ile kullanılamayacağını hostinge erişim için ellerinden birşey gelmediklerini söylediler. Aslında paketi ilk aldığımda NS adreslerinin yer aldığı bir mail gelmişti. Ancak o maili bulamıyorum. Hostingimin NS adreslerini almak hakkım olduğunu düşünüyorum. İLGİLİ ŞİRKETİN YANİ RODOSWEB'in KULLANIM ŞARTLARINDA böyle bir kural(koşul) yok. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Hosting'ime erişemiyorum. Böyle birşey olabilir mi?
Bir çok firma kendi işlem prosedürleri gereği paketi alırken belirttiğiniz domain dışında başka bir domaini barındırmak istemez, bu anormal bir uygulama değil. Ancak çok kötü bir uygulama, en kısa yol firmayı tekrar tercih etmezsiniz ve ücretin iadesini istersiniz. Yok ben uğraşmak istiyorum derseniz, hizmet sözleşmesini bir notere gidip gösterikten sonra tüketici mahkemesine veya bir avukatla beraber ilgili bir mahkemeye başvurabilirsiniz.
Ek olarak ilgili firmadan "yer sağlayıcı faaliyet belgesi"ni sorun ve eğer yoksa tib.gov.tr adresinden kendilerini şikayet edin, yüksek ihtimalle ceza alacaklardır, siz de bir dahaki sefere faaliyet belgesi olmayan kurumlarla/kişilerle çalışmayın. Konunun NS adresleri ile bir ilgisi yok, zaten firmanın NS leri bellidir, siz bunları yeni domaininiz için tanımlamış olsanız dahi web siteniz açılmayacaktır, çünkü rodosbilmemnenin de kendi sunucularında sizin domaininizi tanımlamış olması gerekir. Tavsiyem, eğer eski domaininizi de rodos dan aldıysanız, zıtlaşmadan önce eski domaininizi uygun bir yere transfer etmeniz, hosting hesabınızı unutmanız ve ilgili forumlarda (r10.net, hostbul, hostara vs.) kötü bulduğunuz bu uygulamayı suçlama yapmadan açıklayıcı bir şekilde belirtmeniz.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Adana
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Eğer sözleşmede başka domaine taşıma imkanından bahsettiği halde bunu yapmasalardı o zaman sen haklı olurdun. Sözleşmede böyle bir şey yazmıyor olması onları haklı çıkarıyor. Zaten hosting normalde domainden domaine taşınmaz. Firmaların büyük bölümü bu şekilde çalışır. Bazıları ücret karşılığında taşıyor. Bazıları müşteriye yardımcı olmak için yapıyor. Sonuçta karşı tarafa gereksiz bir iş yükü bindirmiş oluyorsun.
İlk başta konuyu anlamadığın için anlaşılan firmayla tersleşmişsin. Oysa nameserver ayarları o firmadan hosting alan bütün domainler için aynıdır. Dolayısıyla onunla alakası yok. Bir hosting hesabı yaratılırken ismi belli olan bir domain için yaratılır. hosting kendi başına satılan bir şey değildir. Bunu bir otel odası kiralamaya benzetebilirsin. Otel odaları da belli bir kişi adına kiralanır. Odayı yarım gün ben kullandım, yarım gün arkadaşım kullanacak demiş gibi oluyorsun. Mesaj erdinç tarafından 28.08.2008 (04:14) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!