|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Farklı Uzantılar İçin Whois Sorguları
Selam Arkadaşlar, Haftasonu domainlerin whois bilgileriyle ilgili bir iki deneme yaptım.. Deneme yaparken kullandığım server whos.internic.net ti. .net, .com gibi uzantıları doğru bir şekilde boşta olup olmadığını getirirken, .biz gibi spesifik uzantıları yanlış getiriyor. .biz uzantılı bir domaine sahibim.. Fakat whosi.internic.net ten sorgu çektiğim zaman, bana ait olan domine boşta diyor. Sormak istediğim, hangi domain uzantıları için hangi serverlara whosi çekmek gerekiyor. Yardım edene herkese şimdiden teşekürler..
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: Farklı Uzantılar İçin Whois Sorguları
Alıntı:
http://www.iana.org/domains/root/db/
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
tam olarak anlamadım biraz daha açıklayabilir misin?
![]() adresi inceledim, uzantılrın olduğu yere tıkladım ama whois bilgisi için hangi adrese tcp bağlantısı yapacağımı bulamadım.. Birde serverlar tutarsız yanıtlar veriyorlarsa, whois sorguları nasıl kesin olabiliryor?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
.com,.net,.org uzantılı domainler için;
internic.net üzerinden ilk sorgusu yapılır ve domainin whois sunucusu bulunur. Detaylı bilgi için bulunan whois sunucusuna sorgu yapılır. bunların dışındaki diğer uzantılar; whois.iana.org sunucusuna sadece uzantıyı içeren bir sorgu yapılır ve uzantının whois sunucusu bulunur. Detaylı bilgi için bulunan whois sunucusuna sorgu yapılır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Selam mow,
tam olarak nasıl bir soru yapmak gerekiyor? yani www.domain.com die bir sorgu yaptığımda boişta olup olmadığını söylüyor.. Herhangi bir server adresi gelmiyor şu sorgu yap gibisinden.. Bir sorgu ve cevap örneği yazabilir misin?
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Eğer öyleyse, boşuna uğraşmayın. Bir api alın (örneğin whois.sc veriyor) keyfinize bakın.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Daha önce ppzze bu soruyu sormuştu (api varmı diye) ben de apiye gerek yok alan saftaron olmaz şeklinde cevap yazmıştım, çünkü bahsettiğiniz api sadece güncel domain bilgisi sormak için fahiş sayılan bir fiyata sahip bunu kendileride bildikleri için apinin amacı sadece kayıtlı domain bilgilerini bulmak değil, isim önerisi, geo-ip, satılık domainlerde arama, geçmiş whois bilgisi, site ekran görüntüleri gibi özellikleride verip o şekilde satabiliyorlar. Üstelik her ne kadar sık güncelleniyor olsada kaynağı kadar sık güncellenemeyeceği aşikar.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Api konusunu bende düşündümde, mow bu konuda beni ikna etti
![]() benmn sormak istediğim. internic 'e nasıl sorgu yapıp bana domaşn hakkında bilgi verecek server ın cevabını alabilirim?
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
.com ve .net için direk 43 nolu porta: whois.verisign-grs.com veya whois.crsnic.net
.org için direk 43 nolu porta: whois.publicinterestregistry.net diğer domainlerin whois serverlarını bulabilmek için: whois.iana.org a gene 43 ten bu sefer sadece uzantıyı sorgulatarak uzantının whois sunucusu bulunur ve domain adı ve uzantısı bulunan bu adresin gene 43 portuna sorulur. Bir domain whois serverına sorgu şu metin biçiminde sorulur: alanadı.uzantı\r\n Bu kadar bazı istisnalar var elbette, en genel olarak com ve net uzantılı domainleri sorgularken yukarıdaki sorgu metninin başına "=" konuluyor. Örnek pseudo kodda zoque.net domainini ele alalım; 1) whois.verisign-grs.com:43 ile bir soket bağlantısı kurulur (PHP için: $socket = fsockopen('whois.verisign-grs.com',43) ) 2) sokete sorgulama metni olarak "=zoque.net\r\n" yazılır (PHP için: fputs($socket,"=zoque.net\r\n" )) 3) cevap beklenir ve alınır. (PHP için: fgets($socket) ) Eğer örnek olarak zoque.com.tr yi alırsak ilk önce ".tr" nin whois sunucusunu bilmiyorsak bulmamız gerekir: 1) whois.iana.org:43 ile bağlantı kurulur ve sorgu metni olarak "tr" kullanılır. 2) Dönen cevap .tr uzantısının whois sunucusudur: "whois.nic.tr" 3) Bir üstteki adımlar uygulanarak whois bilgilerine erişilir.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
selam mow,
senni dediğin gibi sorgulama yaptığımda adres dışındaki tm bilgileri getirdi.. .tr,biz,eu uzantıları denedim ama hepsinde kimleirn resmi oalrak kayıt yaptığının bilgisini verdi.. Printscreen koydum acaba sorguda bir hata varmı bakarmıısn
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!