Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Konusunda Yönlendirilmeye İhtiyacım Var

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 20.09.2008   #1 (permalink)

Yer: Almanya
Hosting Konusunda Yönlendirilmeye İhtiyacım Var

Merhabalar,

2 Wordpress tabanlı blogum ve bir Joomla! altyapılı sitem var. Türkiye'de 3 hosting firmasıyla çalıştım. En son çalıştığım hosting şirketi Turhost oldukça iyiydi. Gerek hız konusunda olsun, gerek canlı destek ve gerekse Plesk Panel. Bloglardan birinin son 3-4 ayda giriş sayısı çok yükseldi, Alexa değeri fırladı ve 10 gb'lık aylık trafik yetmemeye başladı. Bu ayın ortasında 10 gb'ı çoktan geçtiği için bir üst pakete geçmem gerektiğine dair mail geldi. Üst paket 20 gb aylık trafik ve onun bi üstü 30 gb. 40,60 ve 80 gb olanlar ise portal paketleri. Alacağım portal paketinin bana yıllık indirimli maliyetinin 350 YTL olabileceği söylendi. Yani 60 gb... Son 2 ayda 20 gb'ı aştıysa blog, gelecek 2-3 ayda 50-60'ı da aşabilir. Çünkü sürekli güncelliyorum. Bu durumda böyle bir paket almak da saçma olur diye düşünüyorum. Hem zaten pahalıya geliyor. Ayrıca trafik harcamasın blog diye zaten resim falan yüklemiyorum. Yüklesem de çok kalitesiz ve 5-10 kb'ı geçmeyecek şekilde ayarlayıp öyle yüklüyorum. Yani keyfime göre takılamıyorum. Bu yüzden yurtdışı hostinglere baktım. Dreamhost, Bluehost ve Hostgator seçenekleri var. Hepsinin güzel teklifleri var. 100 dolara 3-5 sitemi de barındırabileceğim. Öğrenmek istediğim şey şu. Günlük tekil 20-50 bin arası için bu firmaların hostingleri uygun mudur? Yoksa reseller vs..almak mı gerekir bu durumda? Sitelerim de download, müzik veya video yok. Yazı ve resimler hepsi bu. Bu durumda cpu harcaması diye bir sorunla karşılaşır mıyım buralarda? Çünkü okuduklarımdan böyle bir problem olduğunu duydum. İşlemciyi fazla kullanınca, sınır dışı ediyorlarmış.

Ve son olarak bu üç firmadan hangisiyle çalışmam en mantıklısıdır benim durumumda?

Not: Bir de Almanya'da bildiğiniz kaliteli hosting firması var mı?

Mesaj fadonet tarafından 20.09.2008 (02:07) yeniden düzenlendi. Açıklama: Not
fadonet şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.09.2008   #2 (permalink)

ShenoL's Avatar

Yer: İzmir
Re: Hosting Konusunda Yönlendirilmeye İhtiyacım Var

Ben dreamhost 'u kullandım fakat, belli bir süre geçtikten sonra siteye kullanıcı trafiği artıyor. Bunun sonuçu olarakta sistem sürekli olarak yetersiz işlemci ve alan hatası veriyor.Ben bir geçmişteki dreamhost tecrübelerimden tavsiye etmiyorum.

Bluehost 'u ben de denemek istiyorum fakat, araştırma yaptım da hem iyi hem de kötü diyenler war. Bu hafta içi bir aylık bir paket alıp deneyeceğim bakalım. Ondan sonra onunla ilgili olarak burada fikirlerimi paylaşırım.

Eğer reseller veya sunucu almak istiyorsan PM atarsan sana yardımcı olabilirim.
ShenoL şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.09.2008   #3 (permalink)

Alıntı:
ShenoL tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ben dreamhost 'u kullandım fakat, belli bir süre geçtikten sonra siteye kullanıcı trafiği artıyor. Bunun sonuçu olarakta sistem sürekli olarak yetersiz işlemci ve alan hatası veriyor.Ben bir geçmişteki dreamhost tecrübelerimden tavsiye etmiyorum.

Bluehost 'u ben de denemek istiyorum fakat, araştırma yaptım da hem iyi hem de kötü diyenler war. Bu hafta içi bir aylık bir paket alıp deneyeceğim bakalım. Ondan sonra onunla ilgili olarak burada fikirlerimi paylaşırım.

Eğer reseller veya sunucu almak istiyorsan PM atarsan sana yardımcı olabilirim.
Dreamhost'un yeni sunucular aldığını ve artık "işlemci yiyosun" şeklinde kimseyi uyarmadığı, fazla işlemci tüketen siteleri diğer sunucularına taşıdıkları, böylece kimseyi zor durumda bırakmadıkları şeklinde bi şeyler okumuştum bir yerde. Tam olarak hatırlamıyorum neresi olduğunu ve ne kadar doğru olduğunu. hosting konularında uzman bir arkadaş, kaliteli hosting şirketleri arasında, detaylı bir karşılaştırma yazısı yazarsa çok güzel bir kaynak olurdu. Çünkü hosting şirketleri sürekli yenileniyor, yeni paketler, yeni sunucular vs...Örneğin; 2 yıl önce Dreamhost hakkında yazılmış bir yorum ya da yapılmış bir inceleme çok da tutarlı olmuyor kanımca. Güncel kalacak bir hosting karşılaştırma yazısı çok güzel bir kaynak olurdu bu konuda.
fadonet şu an çevrimdışı  
Old 20.09.2008   #4 (permalink)

apiko's Avatar

Yer: Stuttgart

Bluehost üzerinde barinan baglantilarim var, ama sistem sizin sitenizde olan talebi karsilayacak imkani verdigini sanmiyorum. Yine de en emini Bluehost´a direk kendiniz sorabilirsiniz.

Alman barindirma sirketleri arasinda, uzun yillar edindigim tecrübeler dogrultusunda Hosteuropa ile herhangi bir sorun yasamadim, istedigim hizmeti sorunsuzca karsiladilar. Ama cok fazla anlik talep alan yerler icin benim önerim bir sirketten herhangi bir paketi almadan evvel, o sirkete durumunuzu izah edip, karsi tarafin önerilerini dinlemeniz daha sonra yasanabilecek pismanlik ve sorunlara karsi güzel bir secim olabilir.

Mesaj apiko tarafından 20.09.2008 (18:38) yeniden düzenlendi. Açıklama: düzeltme
apiko şu an çevrimdışı  
Old 20.09.2008   #5 (permalink)

Yer: KOCAELİ

Sunucularını Almanya'da barındıran Türk firmaları da var; hem teknik destek konusunda yardımcı olabilir.
Amerika lokasyonlu sunucularda ping yüksek olacaktır, bunu belirtmek isterim. Avrupa lokasyonları inceleyin isterseniz. 20-50k tekil ziyaretçi gibi değerler (Joomla kaynak tüketimi konusunda nasıl bilmiyorum ama Wordpress pek de dost canlısı değil bu konuda, malum), paylaşımlı hostingler için büyük bir derttir. Tahminimce birkaç gün içinde diğer şirketler de üst paketlere geçmenizi veya vps-vds-dedicated gibi hizmetler almanızı önerecektir.
Old 25.09.2008   #6 (permalink)

Yer: ankara

Reseller almanı tavsiye ederim.Sitelerine uygun paketler var.
MasTorY şu an çevrimdışı  
Old 26.09.2008   #7 (permalink)

Bluehost ile almayı denedim ve Paypal ile ödeme imkanı olduğunu söylediler. Siparişi verdim ve Paypal'e yönlendirdi. Ardından Paypal'de girilmiş bir kredi kartı istedi. Canlı desteğe sordum, bir e-mail adresi verdiler ve buraya gönder dediler. Parayı oraya gönderdim ama kendilerinin hesap açamayacağını söylediler. Canlı destekte konuştuğum bayan özür diledi ve yanlış bilgilendirdim dedi. Yani Bluehost'la Paypal üzerinden satın alabilmek için, bir kredi kartı hesabı girilmiş olması gerekiyormuş. Ödeme yapmadan da hesap açamıyorsun zaten.

Hostgator'dan aldım 6 aylık. Şimdilik memnunum. Ne olur bilmiyorum artık. hosting mevzusu baya bi başağrıtıyor. Google'dan hosting işine girmesini de istiyorum. Kurtarsın bizi bu dertten.
fadonet şu an çevrimdışı  
Old 26.09.2008   #8 (permalink)

Yer: Istanbul

Alıntı:
fadonet tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bluehost ile almayı denedim ve Paypal ile ödeme imkanı olduğunu söylediler. Siparişi verdim ve Paypal'e yönlendirdi. Ardından Paypal'de girilmiş bir kredi kartı istedi. Canlı desteğe sordum, bir e-mail adresi verdiler ve buraya gönder dediler. Parayı oraya gönderdim ama kendilerinin hesap açamayacağını söylediler. Canlı destekte konuştuğum bayan özür diledi ve yanlış bilgilendirdim dedi. Yani Bluehost'la Paypal üzerinden satın alabilmek için, bir kredi kartı hesabı girilmiş olması gerekiyormuş. Ödeme yapmadan da hesap açamıyorsun zaten.

Hostgator'dan aldım 6 aylık. Şimdilik memnunum. Ne olur bilmiyorum artık. hosting mevzusu baya bi başağrıtıyor. Google'dan hosting işine girmesini de istiyorum. Kurtarsın bizi bu dertten.
nasil memnun musun simdi hostgatordan. bende bir paket almayi dusunuyorumda
Eren Yagdiran şu an çevrimdışı  
Old 27.09.2008   #9 (permalink)

sequel's Avatar

Yer: manisa

http://smallbusiness.yahoo.com/

eğer "yurtiçi olmalı" ya da "türkçe olmalı" gibi şartlarınız yok ise tevsiye ederim. dilerseniz araştırın.
Old 27.09.2008   #10 (permalink)

Alıntı:
Eren Yagdiran tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
nasil memnun musun simdi hostgatordan. bende bir paket almayi dusunuyorumda
Şimdilik memnunum. 2 gündür site hızı, ftp hızı, kullanım kolaylığı ve teknik destek olarak süper. Budur işte dedirten bi olay. Ben Baby paketini aldım 6 aylık. Beğenirsem ve sorun yaşamazsam uzatırım artık ve Hostgator'la çalışmaya devam ederim. Eğer almak istiyorsan 6 aylık al. Zaten 45 günlük geri ödeme garantisi veriyorlar. İşine gelmezse paranı geri istersin.
fadonet şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

bluehost , cpu , dreamhost , hostgator , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?