|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul /// TR »
|
Nameserver Ayarları ... !!!
Arkadaşlar ... Bilindiği gibi sitelerin nameserver ayarları var... Ama genelde sitelerin iki tane oluyor .. benim iki tane server var biri DONHOST ikincisi LIVEDNS birinciye donhostu yazıp ikinciye livedns' yi yazsam ne olur .. bazen Donhost kıllık yapıyo açılmıyo o zaman diğer server dan mı açıyor ... yani bu nameserver ların amacı gayesi ne neden 8-9 tane seçenek koyulmuş ... acil olarak bilgi istiyorum lütfen zor durumdayım .. !! şimdiden teşekkürler ...
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = [:. M o N a R o Z a ® .:] < Gözümü yaşlar bürüdü; Hiçbirşey görmüyorum > Just for LoVe 22.4.22 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
gogo,
bildiğin gibi her nameserverda senin kaydın olmadıktan sonra sayfan açılmaz.. eğer ikisinide ayrı olarak düşünürsek, biri çalışmadığı zaman ikincisindeki sayfanın görünümü açılır.. umarım karışık olmamıştır.. aklıma başka bir olasılık gelmiyor..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
8-9 seçeneğin nerede olduğunu bilmiyorum fakat nameserverların 1'den çok olmasının nedeni aynen yazdığın gibi birinci serverdan açamadığında ikinciye yönelmesi..
icann.org 6 tane kullanıyor örneğin. Veya mydomain 4 server kullanıyor. İstersen bir tane bile yapabilirsin. (yalan olmasın bunu dotster'de yapabiliyorsun diğerlerinde denemedim.) Eğer iki serverdaki bilgilerde aynı ise ve iki serverda da siten tanımlı ise ikisinide yani 4 nameserveri altalta yaz. istersen birde altına mydomainleri yaz ve mydomainden siteni bir baska yere yönlendir. ikisinde de sorun olursa mydomainden açar. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
uff süper
eğer öyleyse .. benimki NSI ' den tam saymadım ama alt alta bir sürü vardı onun için 8-9 yazdım kesin yanlıştır onun için kızmayın ... bu işe baya bi sevindim ... ama bir şey daha eklemek istiyorum bu iş maillerde problem çıkarır mı ? (( pop3 )) çok saolun ( Turx ve Kudak )
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = [:. M o N a R o Z a ® .:] < Gözümü yaşlar bürüdü; Hiçbirşey görmüyorum > Just for LoVe 22.4.22 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bir serverın kaldıramayacağı kadar kişi aynı anda siteyi ziyaret ediyorsa, yani server in, son gelen ziyaretçiyi kabul edemiyorsa bir sonraki servere yönlendiriliyorsun.
8-9 tane yi de yazmana gerek yok. türkiye de bu kadar ziyaretçi yok zaten. ama siteni sürekli güncelleyeceksen. her seferinde bütün serverlarının dosyalarını güncellemen gerekir.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
mail olayı bu durumda karmaşıklaşıyor bence..
Bildiğim kadarıyla yazayım. Malesef hangisinden açıyorsa o andaki server'a gider. Ve senin mail.monaroza.com yazıp almak istediğin mailler ise sen Gönder/Al yaptığında hangi server yanıt veriyorsa oradan alınacaktır. Örneğin ben mail yolladığım sırada 1. server çökmüş olsun. 2. serversa çalışıyor. Yoladığım mail 2. servera gitmiş olur. Sen maillerine bakarken ise 1. server online olsun. Eğer mail.monaroza.com yazıp (yani kendi domainini çağırtıp) bu işi yapıyorsan 1. serverdan gönder/al yapacaktır. Ve orada benim mailimi bulamayacaktır. Ve sonsuza kadar 1. serverin online kaldığını farzedelim. O zaman benim mailimi okuyamazsın. Çok karmaşık bi durum bu ben bununla ilgili uzman bi arkadaştan öğrenip tekrar bilgilendirmeye çalışırım seni. Tabi o zamana kadar bilen biri çıkıp beni de aydınlatmazsa.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
böyle birşey olacağını zannetmiyorum. çünkü tanıdığım herkes sitesini sadece bir yere upload ediyor. ve site oradan çalışıyor.
herhalde aramızdan kimse, kendi sitesini her bir server için ayrı ayrı upload etmiyordur.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
slm gogo,
abi mail olayıda şu.. her dns'te mail ayarların vardır.. mx record mesela mydomain'deki. tabi turx ün dediği gibi hangi dns seçilirse o ayarlar geçerli olur.. başka soru ?
|
|
|
#9 (permalink) | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
http://www.pcmagazine.com.tr/rehber/sozluk/sozluk.htm dns icin su tanim vermis: Bağlanılan sunucu ismini açık internet adresine çevirmek için kullanılan bir mekanizmadır. internet üzerinde aynı adlı iki veya daha fazla sunucu isminin olmaması da yine DNS sistemi sayesinde gerçekleşmiştir. birden fazla olmasi biri devre disinda kaldigi zaman digerinin bu islemi üstlenmesinden kaynaklaniyor. sevgili kasif, lütfen bilgin olmadigi konularda baska kullanicilarin yanlis bilgilenmesine sebeb olabilecek mesajlar gönderme. -------------- gogo bu dns olayi tamamen hostuna bagli bir islem. host firman sana zaten hangi dns isimlerini kullanman gerektigini belirtir. dns ile hangi islem sirasinda problem ciktigini belirtir misin? yeni domain mi almak istiyordun?
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
ya olay baya bi buyumus !!! ama yanlış anladınız galiba beni ;
benim sormak istediğim sadece ikinci nameserver in birinci calismadigi zaman devreye girmesi olayiydi ... bunun cevabini aldim denedim ve oluyor ... siteye giren ziyaretci ile falan hicbir alakası yok ... mail olayina gelince de ilk serverdan okuyormus zannedersem ... ikinci server icin bir daha mail acmaya gerek varmi onu bende bilmiyorum ... - - - - - - - - - yani benim asıl dediğim nameserver olayiydi DNS falan değil ... çok teşekkür ederim ... saygılarımla ...
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!