|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: avustralya
|
dedicated server
bi dedicated server ı yönetmek ayakta tutmak bu işten hiç anlamayan bi birey için zormu? bişiler bilmek gerekior mu. türkiede bildiiniz dooru düzgün + pahalı olmayan dedicated servercı amcalar var mı? çou hosting firması verior bu hizmeti gerçi ama ne bilim var mıdır bu alanda aralarından sivrilen. istanbulda olsa ii olur bide. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
hmm kabaca iki kategori olusturabiliriz aslinda. managed ve unmanaged dedicated server'lar diye. managed'lar host'tan belirli bir destek aliyorsun, teknik konular, support türü. aklima gelen su an www.rackspace.com var. buda what is a managed server diye sunduklari sayfa: http://www.rackspace.com/dedicated/what_dedicated.php
digerinde ise hersey sana ait olmasi. server'yi üzerinde bir takim programlar kurulu bir sekilde aliyorsun ama bunlarin update'leri ya da yeni programlar kurmak sana kaliyor. sen ASP kullaniyorsun , eger nt alacak olursan cikan patch'leri devamli takip etmen gerekecek. örnegin nimda virüsü, sadece nt server'lara bulasti. server güvenligini saglamak icin devamli takip etmen gerekir. biraz yüzeysel bilgiler ama hangi host'larin ne tür hizmetler verdiklerini incelemek gerekir. sececegin host'a göre belki ufak takim seyleri ögrenmen gerekir. ama bircok dedicated zaten üzerinde bir admin paneli ile kurulu geliyor ve bircok ayarlamayi buradan yapabiliyorsun. daha önce host'lar ile ilgili birkac forum ve adres vermis olmam gerek. onlara da bir göz atmani tavsiye ederim. (mask in göndermis oldugu bir konu var mesela, arama motorunda kullanici olarak mask ve bu bölümü secip aratmayi dene). türkiyedeki hostlarda dedicated kullanan 2 kisi biliyorum, belki onlarda bu konuya birseyler yazarlar. aksi takdirde onlara ulasman icin sana email adreslerini gönderirim.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
birde co-located'lar var, makine sana ait oluyor ve sen adamlarda makineni barindiriyorsun. tek dezavantaji normal dedicated'da bir hardware problemi cikarsa host'un bunu hemen yenisiyle degistiriyor.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Dedicated,
Co-location, yapmak için, sunucu konusunda yeterli bilgiye sahip birisinden düzenli yardım alman gerekli. Yoksa senin için zor olur. En iyisi managed, OLM'nin güzel paketleri var bunun için.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
çok kolay iş yılalrdır yapıyorum ve başta sıfır bilgiyle girdim yalnız sana öenerim raq server olacak herşey yüklü gelir control panelle rahat yönetirsin herşeyi en ucuz
www.4webspace.com |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: avustralya
|
teşekkür hepinize. gayet işime yaradı. aslında şu anda ihtiacım yok dedicated e, bi kaç ay sonra olcak sanırsam. şimdiden ufak bi araştırma yapiim demiştm.
dediiniz sitelere ve bi kaç biere daha baktım. lakin nt olanlar acaip pahalı imiş. en ufağı 200 dolar civarında. managed host olunca epey bi para daha da istiorlar. hepsini kaldıramaz bu deli gönül. benim gibi bi kaç kişi daha bulup onlarla birleşerek bişi almak gerekicek heralde. bunu okuyupta "evet bende bi kaç ay sonra bi nt dedicated almak istiorum heyo" dien varsa mail atsın bana. ![]() bide bu virsülere patch olayı pek can sıkıcıymış. saniede 3 virüs çıkıor. hangisini yamicam. çok yannış. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu serverlar ne şekilde internete bağlanıyor.
Yani bir tane server makinesi alıp evimde çalıştırabilir miyim? (Tahminim bu imkansızdır ama) Not: Bu konuda hiç bir bilgim yok. ve Sadece merak ettiğim için soruyorum.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!