Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Şirketi Nasıl Kurulur?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.12.2001   #11 (permalink)

evolver's Avatar

Yer: Izmir
izhost o firmadan sadece dedicated hizmeti aliyor

Merhabalar,

izhost firmasi zenithtech.com dan sadece dedicated server hizmeti aliyor.(hosting icin)Yani izhost tan alacaginiz domainlerin bu firmayla hic bir ilgisi yok.izhost domain kayitlarini baska bir firma uzerinden yapiyor ve domain tescilindende para kazaniyor.izhost 'un anlasmali oldugu domain kayit firmasi TUCOWS , herkesin bir calistigi firma vardir Mesleka ben DOTSTER ile calismaktayim...

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 18.12.2001   #12 (permalink)

Yer: İSTANBUL
kredi kartı

Daha önce kredi kartı ile satış yapmak için araştırmıştım.Öncelikle bankalar ticari bir kimlik istiyorlar.E bunun içinde bir büro açmalı hiç olmazsa heralde.Halbuki bu iş evdende yapılabilir.Ama ozaman kredi kartı hakkını alamıyosun heralde.
Reseller olayı nedir acaba? Bu arada domain partneri olmak için para ödüyormuyuz?Ödüyorsak o şirkette bizim bir ticari kimliğimiz olmasını mı istiyor?
Aslında baya bişey öğrendik bu konuyla ilgili.Tüm arkadaşlara teşekkürler.
Problem ;çok parası olmayıp bu işi evden yapmak isteyenlerde çözümsüzlükle sonuçlanıyor heralde.
Saygılarımla
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.12.2001   #13 (permalink)

evolver's Avatar

reseller ve domain partner

Merhabalar,

*domain partneti olmak icin para odemiyorsunuz.Partner olmak istiyorsaniz DOTSTER i tavsiye ederim.Sorunsuz ve ticari belge yada herhangi bir ek ucret istemiyorlar.Sanirim TUCOWS sirketi ticari belge istiyor ama tam emin degilim...

*Reseller 'in anlami Bayilik 'tir.Herhangi bir hosting firmasindan reseller lik hizmeti alirsaniz o firmanin bayisi olursunuz..Pek fazla maliyet gerektirmez.Mesela aylik 50$ odeyerek reseller olma imkaniniz var ustelik ek ucret filanda yok.Pek fazla teknik bilgi bilmenize ihtiyac ta yok hazir bir kontrol panel var o panel uzerinden herseyi yonetirsiniz.

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2001   #14 (permalink)

DOTSTER

Evet Dotser baya iyi gözüküyor.Ben bunu denemek istiyorum.Ancak teknik terimlerde biraz yeniyim heralde.Sitede hangi yolları takip etmeliyiz.Sonuçta sitemize arama ve satış maskesini yerleştirebilelim.Anladığım kadarıyla sonuçta siteye eklediğimizde.Dotsterden hiç bahsetmiyecek.Adım adım işlemler bizim tasarımımızla devam edicek.Sonuçta kredi kartı bölümüne gelinecek.Heralde bu bölüm artık onların bölümü olucak.Eğer olursa satış gerçekleşicek.Yoksa para bizemi gönderilecek.Yok yok onlar bize komisyon vericek heralde.Bu işi bi çözebilsek ne güzel olurdu.Siteye profesyonellikte katar hem.
Herkese kolay gelsin...
Old 18.12.2001   #15 (permalink)

evolver's Avatar

dotster

Merhabalar,

Evet dotster kendi reklamini yapmiyor.Ayrica domain fiyatlarini siz belirliyorsunuz..Dotster domain icin musteriden sadece 12$ alip isine bakiyor boylece musterinin kredi kartindan cekilen paradan sizede kalabiliyor.Dotster bu kalan parayi cek yolu ile size yolluyor. tasarim konusunda standart ama sayfanin ust ve alt tarafini siz belirliyeceksiniz geri kalani dotster in standart tasarimi. Kontrol panel uzerinden istediginiz butun islemleri yapabiliyorsunuz...

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2001   #16 (permalink)

sealmlar

Ben bu işi açıkçası ilk kez burada öğredim ve sayın www.linkhost.com kurucusuna bizi bilgilendirdiği için çok teşekkür ederim.
Ancak ilk öğrenilen bişeyi kavramak biraz zaman alıyor.www.dotser.com sitesine girdim.Doğru ise reseller linkine tıkladım.Orada bişeyler doldurdum.Id numaramı falan verdi.Ancak sitede kullancağım yapıyı bir türlü bulamadım.Kusura bakmayın ama bu kısmı açıklarsanız çok memnun olurum.
İyi çalışmalar
Old 19.12.2001   #17 (permalink)

evolver's Avatar

tabi

Merhabalar,
Oncelikle linkhost degil

http://ir.dotster.com adresinden kullanici adi ve sifrenizle login olup panelinize baglanabilirsiniz...

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2001   #18 (permalink)

elik's Avatar

Yer: Rize
Merhaba,

Dotster'ın hosting hizmetlerinde trafik limiti ile ilgili pek fazla detay verilmemiş. Mesela aylık yanlış hatırlamıyorsam 10 GB trafik demiş bir Unix hesapta ama trafik limiti aşılırsa ne olacağı konusunda detay vermemişler. Acaba bu konuyla ilgili bilginiz var mı Ozan bey?
Old 19.12.2001   #19 (permalink)

evolver's Avatar

bant genisligi

Merhabalar,

Bant genisligini sinirli vermisler ise mutlaka size tahsis ettikleri siniri gectiginiz anda ek ucret isteyeceklerdir..Ama 3$ ama 10 $ degisebilir.Dotster'in hosting fiyatlarini pek bilmiyorum.Siteniz bir sure kapalida kalabilir siniri gectiniz diye ucreti odeyince tekrar acarlar.

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2001   #20 (permalink)

partner

Partner ve reseller olayında anlayamadığım birşey var.Tamam domain ismi için partner olduk.Bir hosting şirketiyle anlaşıp reseller olayınıda hallettik.
Sonra oturduk bi site yaptık.Bu siteden domain ismi ve hosting hizmeti vericez.hosting paketlerini sitemizde anlattık ve satışa sunduk.domain ismi yada hostig hizmeti almak isteyen kişi kararını verdi.Oraya buraya tıklayıp satış bölümüne geldi.Artık kredi kart numarasını verecek ve satın alacak.
İşte burası ticari kimliği olmayan bir host yeri için en zor yer.Çünkü bu host sitesinin herangi bir bankadan aldığı ve internet üzerinden kredi kartı alma hakkı yok.
Dotster bu işi kendisi yapıyo ve size yüzdenizi sonra yolluyor heralde.Kendi reklamınıda yapmıyo.Alan kişi sadece sizi muhattap olarak görüyo.
Peki hosting için reseller (bayisi) olduğunuz şirketlerdemi böyle çalışıyor.Yani kredi kartından parayı onlar çekiyor ve size yüzdenizimi veriyorlar?
Bayisi olunabilecek hostining şirketi çok var.Hangisi daha iyi onu bulmak zor gözüküyo.Aramızda bu işte tecrübeli arkadaşlar referans verirlerse çok iyi olur.
Saygılar
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

kurulur , nasil , s irketi , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:02.