Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Şirketi Nasıl Kurulur?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.12.2001   #1 (permalink)

Yer: İSTANBUL
Hosting Şirketi Nasıl Kurulur?

Türkiyede bir hostig şirketi kurmaya merak sardık diyelim.Ya da bunun nasıl olacağını öğrenmek istiyoruz desek.Mesala Amerika'dan bi server kiralasak.Bu pastayı dilim dilim paylaştırıp insanlara satsak.Bunun adı hosting şirketi olur heralde.Bunun maliyeti nedir?Bukadar kolaymı?E tabi birde domain ismi satma hakkını nasıl alıcaz?Bu soruların cevaplarını bir çok arkadaşın merak ettiğini düşünüyorum.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.12.2001   #2 (permalink)

Umut Güncan's Avatar

Yer: İzmir
Ewet arkadaşlar bu konuyu bende çok merak ediyorum. Ama benim birde sormak istediğim şet www.isim.com lu adres www.isim.com.tr adresten neden çok daha ucuz.

Bir sorum daha olucak bu domainler neden sadace odtuden alınıyor.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.12.2001   #3 (permalink)

hosting

hosting yazacağıma hostig yazmışım.Düzeltirim.Saygılarımla...
Old 17.12.2001   #4 (permalink)

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye
forumda birçok hosting şirketinden kişiler var. onlar bu soruya daha iyi cevap vereceklerdir.

ancak ben şimdilik bir şeyler yaziim;

hosting şirketi olman için ya kendi serverların olması lazım, ya da reseller bir paket almış olman lazım hosting firmandan.

türkiye'deki küçük hosting firmaları genelde bu tarz "reseller" şekinde iş yapıyorlar. Yani yurt dışındaki asıl server sahibleri ile senin (müşteri) aranda aracı oluyorlar. Dediğim gibi bu işin içinde olan arkadaşlar var forumda.

@baymantık.
odtü .tr domainler konusunda tekel olduğu için fiyatlar böyle. vaktiyle onlar bu yetkiyi almışlar,ve istedikleri gibi satıyorlar şimdi.

odtü'nin keyfi tutmları daha çnce uzun uzun tartışılmıştı. aratırsan, ciddi bir birikim bulacaksın.
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 17.12.2001   #5 (permalink)

evolver's Avatar

Yer: Izmir
hosting sirketi

Merhabalar,

hosting sirketi kurmak icin oncelikle ya server kiralamaniz yada reseller olmaniz gerekiyor.server kiralamanin bugunku maliyeti minimum 100$ (Fakat 250$ kurulum ucreti aliyorlardi bitmediyse tabi bildigim bir firma icin ornek verdim).ama 100$ ada muhtesem bir makinan olmaz normal olarakOrnegin kendim co-location yapiyorum ..kendime ait pentium III 800 makinam var ve bu makinayi izmirde bir isp de tutuyorum makinayi uzaktan yonetiyoruz anliycaginiz.yaklasik 1 ay oncede yurt disinda (new jersey,amerika) 1 server daha actim tabi kiralik bir server.bunlarin maliyetlerini asagida yazdim.Bu arada turkiyedeki makinada kontrol panel filan yok.Cunku kendiniz hazirlamaniz gerekiyor.Yada hazir almaniz.ama Amerikada kiraladigimiz makinede CPANEL hazir gelmisti hic yorulmadik.

Co-Location icin aylik 300$ oduyorum.
Dedicated(Kiraladigim server icin) aylik 220$ oduyorum...

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Old 17.12.2001   #6 (permalink)

elik's Avatar

Yer: Rize
Merhaba,

Sanırım bir hosting firması kurmak isteyen kişilerden biri de benim . Ama param yeterli değil. Malesef kiralamaya da param yok. Benim tam olarak yapmak istediğim bir server'ımın olması ve yanıbaşımdan herşeyi yönetmem . İnşallah bir gün olur. Allah kolaylık versin arkadaşım. Umarım piyasada ki benzerleri gibi kalitesiz değil iyi bir hizmet veren hosting firması kurarsın. Eğer büyük şehirlerden birindeysen ve paranda varsa hiç durma. Al bir server ve başla işe. Tabi ki öncelik olarak para değil kendini yetiştirmek ihtiyacı duyuyorsan kendinde. Maddi etkenler de arkasından gelir merak etme . Saygılar...
Old 17.12.2001   #7 (permalink)

Yer: iST TR
öncelikle domain olayına açıklık getireyim, ilk zamanlar .com .net ve .org domain name leri 2 yıllık satılıyordu. 2 yıllık bedeli de 70$ idi. Sonra senelik register a başladı network solutions ve ardından da domain register olayı tekelden kurtuldu rekabet başladı yıllık 35$ olan rakam çok daha aşağılara indi. Fiyatların düşmesi rekabetin gelmesi ile oldu. Fiyatların sabit kalması Türkiye'de herhangi bir rekabet olmadığı içindir.

hosting, barındırma hizmetleri de aynı şekilde az sayıda şirket tarafından sunuluyordu. Sonrada minik şirketler çıktı sonra büyükler bunları ve müşterilerinide alarak daha da büyüdü. hosting piyasası da şekillendi son yıllarda. Ve bu en büyük firmalar bilr taviz vermeye başladılar rekabet nedeniyle.

Yaşadığım bir örnek, bundan 4 yıl kadar evvel Florida'dan hway isimli firmadan alırdık hosting hizmetini, çok iyi idi ve 2 yı lkadar önce sanırım Verio bu hway' i satın aldı. O zamanki ücret ile şu anki ücret dolar bazında aynı. Ancak verilen alan 20 katına çıkarıldı bu süreçte ve pop account sayısı da 2 katına çıktı. Verio rekabet edemedi çünkü.

hosting deyince akla kendi server' ı erişimi çalışanı olan firmalar gelirdi eskiden, sonradan dedicated server olayları başladı, herhangi bir ekipmanı personeli olmayan bir çok hosting firması türedi. Çok karlı da bir iş oldu bu ama çok fazla dedicated satan firma var fiyatları, hizmetleri ve kalitesi tartışılır.

Kişisel fikrim bir hosting firması olmak için kendi serverlarına sahip olmalı insan dedicated pek güven vermiyor en azından. Zaten fiyatlar çok düşmüş, dünya küçülmüş, herkes ihtiyacına rahatlıkla ulaşabiliyor. Artı böyle bir aracı olmasının dezavantajı, herhangi bir problem yada değişiklik olduğunda sorun çözümü çok vakit alıyor. Sorunu yaşayan insanla çözecek insanın arasında ne kadar insan olursa, çözüm de o ölçüde zaman alır.

Yetkilisi olarak domain satmak için ise yüksek kriterler arandığını düşünüyorum (mesela superonline), netsol gibi bu işi ilk elden almış, satma yetkisi olan firmaların weblerinden domain register etmek çok kolay ve bu firmaların partneri olmakta bi o kadar kolay. Bu sayede belli indirimler de alınabiliyor ilgili firmalardan, tucows gibi.. size bir kontrol panel veriyolar her türlü ayarı buradan yapabiliyor yeni isim alabiliyor, hatta kendiniz her domain icin kullanıcı ekranları yaratıp domain sahibine yönetim hakkı verebiliyorsunuz (kısmen).

Hem isim tescili hem de barındırma konularında kazanç sürümden yani çok müşteriden, çok işlemden geçiyor. Çok domain register ederseniz size ucuz isim sağlıyolar bunun gibi.

Elbette Amerika'dan bir yer alip dilim dilim satarsaniz bunu, siz bir hosting firmasi olursunuz. Ama bunun için, iyi bir teknik destek te sağlamalı bu işe zaman ayırmalı 7/24 yada buna yakın bir ilgi gösterebilmeli, ve zamanla zorunluluk olacaktır Resmi bir şirket hüvviyetine bürünmelisiniz. Ve en önemlisi her türlü hosting gereksinimlerinden, özelliklerinden anlamalısınız. Satacağınız şeyin içeriğini bilmeli ve alırken buna göre iyi bir host almalı, seçmelisiniz. Çünkü webin içeriği geliştikçe ihtiyaçlar da buna göre artıyor çeşitleniyor.
tosuba şu an çevrimdışı  
Old 17.12.2001   #8 (permalink)

Türkiyedeki hosting firmalarından

Türkiye'de aklıma ilk gelenler;
interca com
izhost com
Bunlar iyi firmalar olarak biliniyor.Üyeleride oldukça fazla bildiğim kadarıyla.Bu şirketler,server kiralamışlar ve ondan mı satıyolar. Pastayı kiralamışlar da dilimlerini mi dağıtıyolar yani.domain ismide satıyolar.Bunların partnerleri kim peki? Kendileri mi onbinlerce dolar harcayıp sistemlerini kurmuşlar? hosting şirketininin kiralık bir server üzerinden hosting hizmeti verdiğini nasıl anlarız? Yada domain ismini kimin sayesinde satıyolar? Bunları nasıl öğreniriz?
Saygılarımla
Old 17.12.2001   #9 (permalink)

evolver's Avatar

Yer: Izmir
turkiyede hosting sirketleri

Merhabalar,

Turkiyedeki bulunan hosting sirketlerinin o bahsettiginiz firmalarda icersinde var %70 i dedicated server hizmeti alarak burada hosting sirketi oluyorlar...izhost ve interca asagidaki firmalardan dedicated hizmeti aliyorlar.domain Name satmak zor birsey degil..Mesela ben DOTSTER partner iyim .ve online domain satma imkanim var.Genelde ping ve tracert ikilisini kullanarak ogrenebilirsiniz...

izhost ==> zenithtech.com
interca ==> verio.net (sanirim)

Saygilarimla,
Ozan Oztemiz
evolver şu an çevrimdışı  
Old 17.12.2001   #10 (permalink)

super bilgiler edindik

turkiyede hosting sirketleri
Merhabalar,

Turkiyedeki bulunan hosting sirketlerinin o bahsettiginiz firmalarda icersinde var %70 i dedicated server hizmeti alarak burada hosting sirketi oluyorlar...izhost ve interca asagidaki firmalardan dedicated hizmeti aliyorlar.domain Name satmak zor birsey degil..Mesela ben DOTSTER partner iyim .ve online domain satma imkanim var.Genelde ping ve tracert ikilisini kullanarak ogrenebilirsiniz...

izhost ==> zenithtech.com

zenithtech.com sitesine girdim ve domain ismine tıkladığımda domain Registration

All domain name prices include registry fees, so you won't need to pay any more for two years. Over 100,000 domains are registered weekly so don't miss out. Free domain parking, email & web forwarding!

.com .net .org $57 / £35
.co.uk .ltd.uk $40 / £25

e peki izhost nasıl oluyoda bunu 15 dolara satıyor.Yani onlarla çalışıyorsa onlardan daha ucuza nasıl satıyor ki.
Bilgileriniz için çok teşekkürler...
Saygılarımla
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

kurulur , nasil , s irketi , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by