|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: konya
|
hosting ve bandwidth sorunu
Üç sorum var: 1. "Ayda 2 GB trafik" günde 2000 hit alan bir siteye yeter mi ? Sanırım sitenin nasıl bir site olduğuna bağlı diyeceksiniz? Bir download sitesi değil desem ? 2. Bir şeyi anlamıyorum, nasıl oluyor da aynı ismi (domaini) farklı farklı siteler birbirlerinden çok daha pahalıya/ucuza satabiliyor ? Sanırım burada birşeylere dikkat etmek lazım? Nedir dikkat etmem gerekenler? 3. "Sınırsız E-mail alias" bunu bana açıklar mısınız ? Ne işe yarar ? Mesaj heads_will_roll tarafından 21.12.2001 (08:15) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
1. sende çok kolaylıkla hesaplayabilirsin, anasayfa boyutunu*hit sayın
resimleri falanda dahil et. tabii bu sadece ana sayfan için, çıkan sayıyıda 5'le çarparsan yaklaşık sonuç elde edebilirsin (ziyaretçileirn 5 ayrı sayfa dolaştığı sonra çıktığını varsaydım) 1 kb'lık ana sayfa için günlük yaklaşık 10MB trafiğin olacaktır site genelinde.. bir ayda 300 MB yapar. 1 kb'lık bir sayfa için. yani yetmeyebilir ![]() 2. arama motorunu kullan, forumda çok kez anlatıldı. 3. örnek: hede.com aldın. a@hede.com 'u senin belirlediğin bir maile yönlendirir. ve bunun gibi istediğini yapabilirsin yani baş tarafına ne yazarlarsa yazsınlar senin e-mailine gelir @hede.com mailleri..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
arama sonucu
bandwidth'le ve alias'la ilgili soruma cevabına (diğerine de) yanıt verdiğin için teşekkürler cemshid. ancak arama sonucu olarak domainle ilgili pek birşey anlamadım, forumda insanlar şöyle konuşmuşlar:
-ben şurdan aldım 15$ istiyorlar -ee ben de burdan aldım 7$... -o da bir şey mi ben bir aldım ki 45$... kısacası neye göre alınmalı, ne aranmalı onu bulamadım eğer böyle birşey varsa da ben bulamadıysam bana bir kısa yol atsan diyorum şuracığa ? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
bu mesaji yazarken bunun 6 mesaj sonrasinda söyle bir konu bulunuyor
![]() http://www.zoque.com/vbulletin/showt...&threadid=6713 nsi monopolü yikildigindan ve olusan rekabet ortamindan dolayi artik domainleri cok ucuza alabiliyoruz. dikkat edilmesi gereken admin.c kayidinin senin üzerine yapilmis olmasi.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
beynim durdu...
şöyle bir soru daha sorayım, daha doğrusu doğrulayın bunu eğer dediğim doğruysa;
her giren 300kb. veri alıyor desek, 2000 günlük hit'den bana gereken günlük 600mb mı, ben mi yanlış hesaplıyorum ? (benim anasayfa zaten 70küsür kb.) ve bu durumda ben bu bandwidth'i 4 günde sömürürüm öyle mi
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
evet.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
ararım, ararım...
http://www.turkwebhosting.com/hosting.html
burada hem bandwidth sınırsız, hem 50mb boş alan ayda 2.75$ ve kurulum ücreti de yok... sizce aşırı ucuz değil mi ? (hiçbir referans falan da vermemişler). Bu host şirketini bir bilen ya da kullanan varsa lütfen birşeyler yazsın. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
sinirsiz trafik ile ilgili olarak : http://www.zoque.com/vbulletin/showt...&threadid=6620
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!