|
|
#1 (permalink) |
|
|
Hosting Mi Tövbe! Egehost
Egehost Gerçeği Aylardır üzerinde çalıştığım sayfaları nihayet yayınlama aşamasına gelmiştim. Bütçem kısıtlı olduğu için uzun süredir hosting olanakları arayışında idim. Dolayısı ile çeşitli forumları taradım ve de buralarda edindiğim firmaların sayfalarını inceledim. Daha önce de belirttiğim üzere bütçem oldukça kısıtlı idi ve sayfalarım için en iyi olanakları sunan firmaları bulmak zorundaydım. Oldukça iyi teknik olanaklar sunan firmalarımız mevcut idi. Ancak ne yazık ki belirtilen ücretleri benim karşılamam mümkün değildi. Uzun arayışlardan sonra egehost adlı firmanın sayfalarına rastladım. Küçük bir araştırma yaptım ve ilgili firma ile ilgili herhangi bir olumsuz görüş bulamadığım için kendilerine bilgi istemi amacıyla bir mail gönderdim. Yanıt olumlu idi. Sayfalarda belirtilen hesaba siparişim doğrultusunda gerekli ücreti Arkadaşım Ahmet H.Yüksel'in kartı aracılığıyla atm yolu ile yatırdım. Garanti bankası kartım yoktu ve de havale ücretini oldukça fazla bulduğumdan arkadaşımdan yardım taleb etmiştim. Ardından gerekli mail'i kendilerine gönderdim. Bekleme aşamasındaydım. Sayfalarımda güncel içeriğin fazlalığı nedeni ile ve de belirttiğim açılış tarihinin defalarca ertelenmesi sebebi ile oldukça tedirgin idim. Bu konu ile ilgili kaygılarımı daha herşeyden önce ilk mail'imde belirtmiştim. Uzun süren bekleme aşamasının ardından herhangi bir yanıt alamadım. Sayfalarda bulunan canlı destek bölümünde operatör bulunmuyor, telefonlarım ise yanıtlanmıyordu. Nihayetine bir mail geldi. Yatırılan ücret bilgisayarlarında görünmüyor imiş. Diğer bir yandan amerika'da bulunan sezgin bey benden yanıt bekliyordu. Kendisi ile üzerine kayıtlı bulunan domain kayıtının tarafımca kullanılması konusunda anlaşmıştık. hosting olanağı sağlandığında kendisi gerekli dns ayarlarını güncelleyecekti. Sezgin Bey ile mail aracılığı ile iletişim kurabiliyorduk ve ne yazık ki işlerinin yoğunluğu nedeni ile kendilerine ulaşmam gerçekten çok zor oluyordu. Dolayısı ile acilen bir sabit İP edinmeli idim. Gönderdikleri son mail'de aynı zamanda bir icq numarası bulunuyordu. Dolayısı ile icq'yu kullanarak firma ile temasa geçtim. Durumu aktardım. Kayıtlarında hala görünmüyormuş yatırdığım ücret. Bu sebeble tabi ki hesabımı açmadılar. Ancak ben durumu defalarca kendilerine iletmiştim. İnanın yazdığım mail sayısını hatırlamıyorum bile. Neyse bir ip verdiler. Bu bilgiyi sezgin bey'e aktardım. Ve de yeniden bekleme aşamasına geçtim. Makinamda bulunan malzemenin yayınının geciktiği hergün bana yeni yük getiriyordu. Ve inanın beklemekten sinir krizleri geçirmeye başladım. Yine canlı destek hattında operatör bulunmuyor, telefonlara yine yanıt verilmiyordu. Üstelik artık ilgili arkadaş da online olmuyordu icq'da. Her saat başı net'e bağlandım ve de telefon elimden hiç düşmedi. Nihayetinde mail gönderdim ve de yaptıklarının gerçekten çok ayıp olduğunu belirttim. Sonuçta sözkonusu olan sadece 5$'dı. Bu arada dns ayarları güncellenmiş idi. Sayfa adresini tarayıcıya girdiğimde ise başkasının hesabına ulaştım. Sayfa ismini burada vermek istemiyorum. Hemen bir uyarı mail'i hazırlayıp gönderdim. Anlamıyorum gerçekten anlayamıyorum. Ben gönderdiğim maillerin tamamında bana verilen iP'yi, ödeme bilgilerini ve de duyduğum kaygıyı iletmeme rağmen nasıl oluyor da insanlar böylesine umursamazca davranıyor anlayamıyorum. Sonuçta şahane, eşsiz ya da benzersiz sayfalar hazırlamadım biliyorum ama bu benim emeğim. İnanın altı aydır yediğim-içtiğim belli değil ve de sabaha karşı yatıyorum. Dolayısı ile biraz hassasiyet beklemem son derece doğal. Hesabım açılmış ve de yanlışlık düzeltilmiş. Bu arada bana gönderilen ilk şifre de hatalı idi ve de doğrusunu yine ilgili arkadaştan edindim. Hemen ödeme bilgilerinin kendilerine ulaşıp-ulaşmadığını sordum. Bu konuda oldukça hassas davranmak durumunda idim. Yine benim ödemem ile ilgili kayıtlarda bir veri bulunmuyormuş. Neyse sayfaları en azından yükleyeyim dedim. Çünkü sayfaların kullandığı veritabanını sağlanan alana yüklemem mümkün olamayacaktı. Çünkü paket özelliklerinde bulunan phpmyadmin adlı yazılım ne yazık ki ortalarda görünmüyor idi. Oysa ki gönderdiğim daha ilk mail'de paket özelliklerinde bulunan tüm özellikler taleb edeceğimi ve de ihtiyaç duyduğum teknik özellikleri belirtmiştim. Ayrıca da veritabanımın taşınması için yardım talebinde bulunmuştum. Neyse durumu aktardım ve de not almalarını istedim. Sonuçta veritabanım olmadan hiçbir sayfam görüntülenemiyordu. Not aldıklarını ve ilgili talebi teknik bölüme aktaracaklarını belirttiler icq'daki 'ilgili'. Ayrıca ödeme bilgilerini tekrar kontrol etmelerini ve de yine olumsuz bir durum sözkonusu olursa bana ertesi gün mümkün olduğu kadar erken telefon, icq ya da mail aracılığı ile ulaşmalarını rica ettim. Ertesi gün yine ben canlı destek hattındayım, telefonlardayım ve de net'lerdeyim! Ortalıkta herhangi bir ileti mail herhangi birşey yok! Veritabanı ya da beklediğim güncelleme'den hiç bahsetmiyorum bile. Ertesi gün garanti bankası arkadaşım ile gittim ve de konuyu görevliler ile görüştüm. Herhangi bir sorun bulunmuyordu. Hatta kendi ödemem ile birlikte ayın 16, 18 ve de 19'ında ilgili şirkete yapılan ödemelerin dökümünü edindim. Yine canlı destek hatı ...... Nihayetinde icq aracılığı ile 'ilgisiz' arkadaşa ulaştım. Tahmin edin bakalım ne oldu! Ödeme bilgileri yine yok! Hemen elimdeki belgeden söz ettim. Ve de bir kez daha incelemelerini istedim. Bu arada biraz icq yazılımından anladığım için belirli zamanlarda bu numaranın kendilerini başka kullanıcılara invisible(görünmez) olarak yansıttıklarını anladım. Yanıt: ne diyeceğimi bilemiyorum.....Kredi kartınız yok mu? böylece biz hesabtan kolaylıkla gerekli ücreti çekebilir idik (Ona Hiç Şüphem Yok)! Daha önce de daha hizmet'i doğru dürüst sunmadan ''yıllık ödemeyi düşünürmüydünüz?'' sorusu ile karşılaştım! Neyse ben artık yarın belgeyi kendilerine tarayıp ya da faks yolu ile gönderebileceğimi iletmek üzere iken aklıma veritabanı geldi. Ve daha hiç sormadan neden hala verilen sözler tutulmuyor diye birkez daha rica ettim. Hemen veritabanını ekleyeceğini belirtti 'ilgisiz ve de dikkatsiz' arkadaş ve bilin bakalım ne oldu? ICQ OFFLİNE. Hesaba göz attım herhangi bir güncelleme yok! İnsanların emeğini hiç'e sayan ve de bu denli kaba ve de seviyesizce davranan zihniyete sessiz kalmam mümkün değil idi. Adeta monitör karşısında dondum kaldım. Sinirlerim oldukça bozuldu. Artık hiçbirşey umurumda değil. Kendi çalışmamdan dahi nefret ettirdiler. Hiçbir hosting firmasına da güvenmiyorum. Çeşitli forumlarda firma yöneticilerinin ve de birinci dereceden takıntılarının çeşitli kullanıcı isimleri ile hizmetlerini kurgusal metinler ile övdüğünü görebilirsiniz. Hepinizden gerçekten nefret ediyorum. Elimde ilgili firma ile ilgili icq logları, mail örnekleri ve de ödeme bilgilerimin bulunduğu T.C. Garanti bankasın dökümü bulunuyor. Ve şu ücretsiz alan sağlayan şirketlerden (tripod, lycos....) küçük bir hesab edinmem durumunda hepisini tek tek yayınlayacağım. Bakalım insanların emeği ile oynama hangi sonuçları beraberinde getiriyormuş. Ve de diğer yayıncı arkadaşlara seslenmek istiyorum. Emeğinizi emanet ederken lütfen dikkatli olun. Dediğim gibi ortalık bu gibi şirketlerden geçilmiyor. Ben artık yıldım ve de içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Büyük bir olasılıkla da aylardır uğraştığım çalışmamı sileceğim. Ve de ilgili makamlara ve de yetkili kurum-kuruluşlara sesleniyorum. Durdurun bu rezaleti! Aklıma gelen tüm mail adreslerine ve de forumlara bu yazıyı ekliyorum. Dileyen önemser dilemeyen önemsemez. Herhangi bir firma ile ilgili uzaktan-yakından alakam yok! Sizlere tek önerim eğer paranız varsa kendi olanaklarınız ile yayın yapın. En azıdan kendi emeğinizin değerini bilirsiniz.. Ersoy YILMAZ (Hostingzede) Sizce neye yanmalıyım? a. 5$ için sahtekar konumuna düşürlememe. b. Telefon, canlı destek ve de icq'da geçen saat ve de günlerime. c. Bir hiç için onca koşturmama. d. Aylardır süren çalşışmamın bu şekilde sonuçlanmasına. Peki olanları sizce sorumluluk duyduğum kullanıcılara özellikle de sezgin bey'e nasıl açıklamalıyım? a. Her söylenene inanacak kadar salağım. b. Firmalardan gerçekleştirilemeyecek kadar zor görevler bekliyorum ve de eziyet olsun diye onları çeşitli iletşim olanakları ile uğraştırıyorum. c. Bankalarda henüz basit işlemleri yapamayacak kadar beceriksizim. d. Saylarda belirtilen ve sunmayı vadettikleri olanakları gerçekten bekleyecek kadar temiz kalpliyim. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Ucuz Etin Yahnisi
Yazını baştan aşağıya okudum bu zamana kadar bir çok hosting veren firma ile çalıştım bunların arasında yurt içi ve yurtdışı olanlar var. Şu anda hosting hizmeti veren bir firmada görev yapmaktayım. Ve senin dediğin gibi olaylarla karşılaştım. Ama bu birazda senin hatan.
Bir hosttun (serverın) maliyeti hiç de az değildir. Bunun ucuz bir fiyatta temin edebileceğini söyleyen yerlerde ise bir daha düşünmek gerekir. Bu şekilde çalışan bazı taşeron firmalar hakkikaten insanı canından bezdire bilmektedir. İlk başta sorunlar başladığı zaman direk olarak sözleşmeni fes edip. Başka arayışlar içine gitmen gerekiyor. (Ben böyle yaptımda) Yurt içinden reklam olmasın diye firma vermiyeceğim fakat bir tane yurt dışından bir yer önereyim. Linux Web Host Defalarca web hosting magazinleri tarafından en iyi web hosting hizmeti veren yerlerden biri olarak seçildi. Fiyat konusunda biraz daha pahalı (aylık 5 değil 20 dolar)ama en azından herhangi bir olumsuz durumda direk olarak karşında birini bulabiliyorsun. web sayfanı yönetmen için güzel bir ara birimi var. Sen söyle şimdi 10-15 dolar için harçadığın zaman,harçadığın emek, yaptığın masraflara ve üstüne üstlük sinirlerinin yıpranmasına değdimi. Kısacası ucuz etten yahni yapabildin mi???
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
merhaba,
ben kendi "ucuz" hosting sağlayıcımdan memnuniyetimi belirtmekte bir sakınca görmüyorum. vthost.net'ten alacağın 5$'lık paket egehost'takine yakın özelliklerde -ki ben 2$lık paketi kullanıyorum ve memnunum-. kontrol panelimde (cpanel kurulu) PhpMyAdmin ile birlikte birçok script daha kurulu geliyor. ayrıca icq'dan canlı destek alabiliyorum ve isteklerim mümkünse anında yerine getiriliyor. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
vyhost u kotulemek gibi olmasin ama bizim arkadaslar arasinda soyle bi diyalog gecer
-abi bak sana sayfami gosteriyim -nerde abi sayfan -vt hostta, bi bekle zrr zrr -alo ben arkadasa sayfamı gostercektim bi zahmet serverin fisini takabilirmisiniz
|
|
|
#5 (permalink) |
|
vthost un server lari amerikada vdi.net ait noc'ta bulunuyor. böyle bir konusmanin gecmis olabilecegini sanmiyorum.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Biber Arkadaş gerçektende hostin firmasından çok çekmiş bende yaşadıklarının bir kısmını yaşadım bir keresinde tam 100$ gitti boşu boşuna... En sonunda karar verdim Kendime bir makina aldım
) ve şimdi idare etmeye çalışıyorum. Piyasada okadar firma var ki ve bunların çoğunluğu o kadar ahlaksız çalışıyorlarki ... Hiç anlatmak bile değmez Eğer bir hosting alacaksanız ilk önce onların referansları ile görüşün en güzeli bu eğer referanslardan olumlu sonuç alırsanız girişin yoksa bu işin baaşka bir çözüm yolu yok TURNUSOL KAĞIDI da kullanamıyosunuz ki Eğer senin bahsettin EGEHOST firması benim bilgidiğim daha sonradan XXXX firması tarafından satın alınan firmaysa 5 $ la iyi kurtulmussun adamlar bir ara müşterileri XXXX firmasına 5 kuruş vermeden devir etti... sonra ne mi oldu ücretinin yatıranlar yatırmayanlar 1 yıl yada üzeri ücret ödemiş olanlar hepsi TEKRAR ücret ödemek zorunda kaldı Çünkü Egehost dan XXXX firmasına herhangi bir devir ücreti ödenmedi ...
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ayrıca yaşadığın olayalar olmak zorunda olaylar niye boşu boşuna bilmediğin şirketlerle iş yapıp boşu boşuna kendi paranla rezil oluyorsunki(Paranın boyu olmaz)
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
www.vthost.net diye bir yer yok artık yanılmıyorsam. zaten olay 2002 yılının Mart ayında foruma yansımış... vdi.net hala aktif durumda ama aralarındaki ilişkiyi anlamadım...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!