|
|
#21 (permalink) |
|
Biliyorsunuz ülkemizdeki firmalar domain satışını yurtdışındaki Netsol, Enom gibi firmalar üzerinden yapmaktalar. Bu firmalardan alırken fiyatı daha ucuza sağlamak için kalitesiz hizmet veren firmalarla anlaştıkları gibi alınan domaini sattığı kişiye değil de tek bir firmaya register yaparak da belirli bir oranda daha ucuza getirebiliyorlar. Yani A firması x kişiye domain satarken registrant olarak müşterilerini değil de kendisini göstermek kaydıyla belirli bir oranda daha ucuza getirebiliyor. Whois sonuçlarında müşteri adı gözükse bile domain ile ilgili işlemlerin (transfer gibi) kişi tarafından yapılmasının önüne geçebiliyor bu. Bence aradaki 3-5 dolarlık farktan kaçalım derken daha fazla zarar etmemek için en ucuz veren yerden ziyade sorun yaşamayacağınız kaliteli ve kesin çözümler veren firmalarla çalışmak daha hayırlısı olacaktır.
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
|
adı geçen (eski) hosting kuruluşu onlinenic le çalışıodu. hizmetlerini kapayınca domain kontrol kısmı da kapandı ve müşteriler direk onlinenicle irtibat kurmaya başladılar ama onlinenic domainleri direk vermio. 30 $ istio 1 domain için o da registrant bilgilerini değişmek için. onlinenic'ten maria ablamız yardımcı oluo sanırım bu konuda. zaten baya ünlü oldu şu sıralar. bikaç kişiye de indirim yapmış sanırım heuhe
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Çok ilginç !
Kimin hakkını kime 30$ satabiliyor ki ? Yani o domainin kendine ait olduğunu nasıl kanıtlyorsun ? Bunn yanında bu nasıl bir firmadır ki 30$' ı neye dayanarak istiyor ? Çok ilgiç olaylar. Bülent' e bu konuda sonuna kadar takılıyorum. Bunların hepsi 2$-5$ kara geçebilmek için. Ancak piyasayı tümden dolandırıp çeken bir firmadan da bundan fazlası beklenemezdi galba.
|
|
|
#25 (permalink) |
|
İsim benzerliği.
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
http://www.vt.com.tr 'ye baktınız mı?
|
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Yazdıkların gayet doğru saptamalar ancak; vt Host'u mesela ben kullanmaya karar verdiğimde kaliteli ve çok sayıda referansı olmasını baz aldım, ayrıca sunucu performansı da gayet iyiydi.
Telefon konusuna gelince, işler arapsaçına dönmeden önce icq'dan sürekli destek alabiliyordum.. falan filan.. ayrıca telefon verip, süper firma gibi görünüp de çok fos çıkan yerler de var. Şu anki durmunu bilmiyorum ama zamanında Turkticaret.net'te barındırılan sitelerim yüzünden kanser olucaktım mesela, halbuki çok güven veriyorlardı; zaten oradan vt host'a geçtim. Hatta Turkticaret.net'ten önce de zamanında Türkiyenin önde gelen web tasarım firmalarından design-tr'ı web hosting işlerini yapan firmayla çalışıyordum (ismini bile unuttum, bayağı eski), onların referansıyla çalışmaya başladım yani bu firmayla ama orası da kapandı gitti felan...
|
|
|
#29 (permalink) |
|
|
hah.. evet rayhost'tu
![]() gerçi onlar büyük bir naziklik göstererek turkticaret.net'e aktardılar sunucularını ama keşke aktarmasalardı
|
|
|
#30 (permalink) |
|
|
Domainlerde sorun yok.. benim 20 tane felan domainim var orada ama en azından eskiden hosting hizmetleri bir faciaydı. Şimdiki durumlarını bilemiycem tabii.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!