|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Dedicated Server (gerekli mi, uyar mı, yapabilir miyiz vs..)
Artık ihtiyaçlarım doğrultusunda bir dedicated server çözümü düşünmeye başladım. Hem kendi sitelerimi, hem müşterilerimin sitelerini toptan barındırırım, hem de hosting satarım düşüncesindeyim. Şu anda elimdeki sitelerin maliyeti bir dedicated server'ı karşılayacak düzeyde değil geçi ama uzun vadeli düşünüyorum. Sorulara geçiyim: - Sizce mantıklı bir iş mi yapıyorum? - Bu adresteki ( http://www.rackshack.net/all.asp ) Cobalt sunuculardan kiralamayı düşünüyodum, (gerçi şu anda hiçbiri available değil ama) ne dersiniz? Bu sunucuların performansı nasıldır? Nasıl ölçülür? - Hiç böyle bir deneyimim olmadı; (oldukça fazla ve değişik hosting deneyimlerim oldu) doğrusu, sunucular hakkında da ayrıntılı bilgim yok; kontrol panel olayına güveniyorum, acaba altından kalkabilir miyim? - Sizin tavsiye edebileceğiniz 100-150 usd arasında, başımı ağrıtmayacak; kolay kullanım, PHP4, my SQL desteği özelliklerine sahip dedicated server çözümleri var mı? - Türkiyedeki bazı hosting şirketleri böyle dedicated server çözümleriyle, yurt dışında sunucuları olduğu halde nasıl problemler yaşıyolar ve biz aradığımız zaman nasıl çözüyolar ve biz niye onlara kızıyoruz? Sonuçta ana server'ın olduğu yerden kaynaklanmıyor mu problem, burdakilerin elinde olan ne? Bu da ayrıca bir merak konusu durumda..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
dedicated server almak aslinda sorun degil. oldukca uygun fiyatlara bir tane bulabiliyorsun, rackshack örneginde oldugu gibi. eger yeterli unix bilgisine sahipsen, yani server'da kurulu olan programlarin güncellemesini, gerektiginde yeni programlari kurup, bir takim conf. dosyalarinda degisiklikler yapabilirsen, kisacasi sunucuyu barindirdigin yerin teknik destegine ihtiyacin olmadan tek basina herseyi yapabilirsen ideal bir cözüm. bu tür ucuz dedicated satan yerlerde teknik destegin parali ve de pahali oldugunu unutmamalisin. zaten bundan para kazaniyorlar. buna ragmen teknik destege telefon ya da email ile ulasabilmen ve onlarin sana kisa sürede yanit vermeleri de önemli. ne de olsa bu bir takim oyunu.
almak istedigin cobalt konusuna gelince, cobalt'lar yönetimi kolay fakat performansi düsük server'lar: 450 mhz cpu ve max. 512 ram'a sahipler (XTR serileri haric). bu yüzden unix'i tavsiye ederim aslinda. son soruna gelince bircok düzenleme telnet üzerinden halledilebiliyor. önemli olan root access'in olmasi. ondan sonra istedigin herseyi silip kurabilirsin. forumda konu ile ilgili birkac konu var. onlara da bir göz at ve http://www.webhostingtalk.com/ 'i sik sik takip et. dedicated server'lar ilgili olarak genis bir mesaj arsivleri var. Dedicated Server Special Offers baslikli bölümü de göz ardi etme
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Sağol Cihangir abi, verdiğini bilgiler ve adresler çok işime yaradı!
Araştırmalarımı o forum sayesinde daha genişlettim. Bi de, nasıl problemlerle karşılaşabiliriz? Deneyimi ya da fikri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
dedicated server olayına n'oldu?
Digiman naptın server olayını ayrıca aramızda admin felan yada hiç bilgisi olan yokmu bu konuda bizimle paylaşacak?
Dedicated server Linux olursa çeşitli kontrol panel seçenekleri olabiliyor + Güvenli oluyor Ancak win2000 serverlarda dedicated server kiralandı ise ne gibi güvenlik sorunları yaşanır mesela? Neler önerirsiniz? +Dedicated server 500 MB host almaktan daha akıllıca değil mi? (fiyatları yakında o yüzden diyorum) +Dedicated server'da Kiralanan server üzerindeki lisanslar hazır olarak gelmiyor mu? Biz ayrıca lisans alıyormuyuz? +mail server ve host olayını buradan halledeceğiz bir sunucuda ortalama kaç adet web sitesinin & mail kullanıcının hizmet alması mantıklı? 5 MB/1 mail kullanıcı için düşünürsek birde orta ölçekte firma siteleri diyelim tahmini bir hesapla yani.. +Dedicated server kiraladığında Digiman Ne yapacak oturup bütün gün güvenlik sitelerinden yamamı indirecek yani demek istediğim bu güvenlik olayları ile bizmi ilgileneceğiz? Yamalarla felan.. (Firewall zaten çoğunda kurulu geliyor) +ftp erişim ve mail hizmetleri için aynı makina hizmette aksaklık vs.. yol açar mı?40 GB harddisk vs.. yeni bir makina diyelim +Kullanımda tecrübesi olmayanlar çok büyük sorunlar yaşarlar mı mesela kendi sitemde denesem kendimi ? alışırmıyım yoksa çok mu zor kullanımı? domain işlemleri hosting açılışı MySQL SQL kurulum yada mail açmak hazır kurulu gelen bir mail serverdan diyelim +Şu hosting açılışı domain tanımlama dns ayarlar ve mail kullanıcısı tanımlamalarla güvenlik için dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgi verecek birileri mutlaka vardır içimizde yardımcı olur bizide bilgilendirirmisiniz? +Bu tür döküman site adresleri ve bilgi gönderebilirmisiniz buradan yada mailimden.. Türk sitelerde varsa tercih sebebi olabilir döküman diyorum yani. İyi çalışmalar diliyorum.. SaygıLarımLa.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
+ Unutulanlar yada akla gelen..
SCSI 10 üzeri host oluncamı kullanılıyor sunucuda faydalımı gerekmezmi ?
+RAID olayı yada aynalama olayının konumuzla alakası var mı ne tavsiye edersiniz ve bilgi verirmisiniz? Verirseniz seviniriz İyi çalışmalar.. (Amma cahilmişiz be Birde utanmayıp soruyoruz ya )Şimdi bana Git kardeşim Win2000 advanced server kitabı felan filan demeyin alıcam zaten ancak alamayanlar olacak yada ben kitap yazın demiyorum bilenler mutlaka vardır özet bilgi geçerse herkes faydalanır bir tane site bulamadım yaw bulduklarımda hep istediğim bilgi dışında siteler oldu
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
+
Ha birde diyelim bir arıza oldu donanımda yada veri kaybı oldu bu esnada server'a müdahale benmi yapacam dedicated hizmeti aldığım yermi yapacak?
Bu müdahale sırasında sitelerin çalışmaya devam etmesi için ikinci bir disk olayı nasıl oluyor ne dersiniz bu konu hakkında ? Veya böyle bir yazılım varmı oto güncelleyen yani bu süreçte veriler diskte hasarda görse kısa zaman içerisinde ikinci bir disk devreye girecek ve devam edecek kaldığı yerden bu manuel de başlatılabilir. +Birde backup olayı var benmi yapacam belli zamanlarda yoksa onlarmı yapıp bana gönderecek? Daha gelirse aklıma yazarım
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
merhabalar,
dedicated almak ile is bitmiyor ,zaten asil onemli olan bunu yonetebilmek.zoque 'unda dedigi gibi programlari guncelleyebilmek,gerektiginde silmek/kaldirmak v.s.. Ayrica backup olayi cok onemli. bazi panellerde auto backup sistemi mevcut ama bazilarinda yok (kendiniz kuruyorsunuz) ornegin RackShack'in sundugu panellerde autobackup yok.. Bende cobalttan yana degilim aslinda ama ASP uygulamalari icinde ekonomik bir cozum(kontrol panel lisansi v.s. yok)... Tercihim Linux serverlardan yanadir.Guvenlik olayi kontrol panel yaziliminda(serverin uzerinde kurulu olan yazilimda) var zaten , ama tabi bunlarinda aradabir guncellenmesi gerekiyor. donanim arizalarinda olaya serveri aldiginiz yer mudahale eder,Ama verileriniz sizi ilgilendirir Gerekteginide ekstra ucret odeyerek 2.bir HDD,RAM v.s. alabilirsiniz.Yani server uzerinde kisaca tum islemler size bagli.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
BU kadar mı?
Arkadaşım bir yığın soru sordum 1 cümle ile işi bitirdin.
Peki senin dediğin gibi oluyor diyelim ama benim şu an hizmet almak için teklif aldığım 3 ISP'de teknik konularda destek oluyorlar kaldıki bir evvelki mesajlardada bir arkadaş trendy.com gibi birşeydi firması galiba dedicated aldığını MySQL & PHP kurulumunda bile destek aldığını hatta aynen kurulduğunu ifade etmişti.Şimdi hangisi dedicated arkadaşta dedicated hizmeti aldığını söylerken benim teklif aldığım firmaların hepside dedicated olarak tekliflerini sundular¿ +Diğer sorduğum sorular çok mu basit çok mu zor sorular? Hiç kimse yokmu daha önce yaşamış ben arattım bu hizmeti aldığını söyleyenler var içimizde onlardamı bilmiyor mesela RAID ve SCSI olayını.. Ayrıca yorum katabilirsiniz zaten bu sunucuyu komple ben yönetecem başına geçecem gibi bir olay yok mutlaka sorumlusu bir arkadaş olacak kafama takılan soruları sordum bir ön bilgi almak için... Her neyse yardımcı olacaklara teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
dedicated server'larda servis söz konusu olunca 2 kavramla karsilasiyorsun:
_ managed dedicated server _ unmanaged dedicated server managed dedicated server'larda sistemin administrasyonu, bir takim software güncellemeleri, güvenlik yamalari,vs. hostun tarafindan yapiliyor. unmanaged dedicated server'larda tüm sorumluluk sana ait. avantaji fiyat bakimindan daha uygun olmasi. her ikisinde ortak olanlar: _ isletim sistemleri, server sofware (PHP, MySQL, sendmail, dns,vs...) kurulu olarak geliyor. unix'te yazilimlar open source oldugundan herhangi bir lisans ücreti konusu söz degil. w2k icin herhangi bir bilgim yok, ama sanirim lisans gerekebilir. yani kisacasi sana calisan bir makina sunuyorlar. _ kontrol paneli firmadan firmaya göre degisebiliyor. kimilerinde standard geliyor. _ bilgisayar onlar tarafindan tahsil edildiginden, hardware'in sorumlulugunu host firmasi üstleniyor: herhangi bir parca bozuldugunda bedavaya yenisiyle degistiriyorlar. unmanaged d.s.'ya geri dönelim: ucuz bir server kiraliyorsan, hostun büyük bir olasilikla kazanci sana verecegi teknik olusacaktir. 1 saatlik admin. ücreti icin >50 $'lik rakamlar dogal. ufak problemler icin genelde sorun degil. teknik destek "su problemi cözmem icin server'ya login olup göz atmam gerek" demeye basladigi zaman, isin icine bir takim masraflar girecegini de göz önüne almalisin. ama genelde tahmini calisma zamani ve ne kadar $ tutacagini da söylüyorlar. dikkatli olmak gerek tabii ki. hic beklenmedik problemler cikip bütceni zorlayabilir. sonuc olarak: dedicated paketleri firmadan firmaya göre cok farklilik gösterebiliyor. gözüne birkac firma kestirip, bu firmalarin paketlerini incele. bol miktarda email yazip, soru bombardimina tut ki ne kadar kisa bir süre icinde yanit verdiklerini, bu verilen cevaplarin ne kadar doyurucu olduklarini görebilirsin. tabii bir olay daha var, host server'yi satana kadar süper ilgi gösterip, server'yi sattiktan sonra seni sallayabilir de. diger kullanicilarin firma hakkinda görüslerini takip etmeye calis bu yüzden, özellikle yabanci forumlarda. unutmadan bir önemli nokta ise yapacagin antlasmanin süresi, minimum birkac ay diyebilecekleri gibi en az 1 senelik antlasma da isteyebilir, yani ufak yazilanlara da dikkat etmeli.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Zoque çok sağol bu karmaşa benim hayli kafamı karıştırmıştı
----------- dedicated server'larda servis söz konusu olunca 2 kavramla karsilasiyorsun: _ managed dedicated server _ unmanaged dedicated server ------------ Bu olay anlaşıldı. Hatırlatayım bu arada win2000 server için uğraşımız şu aralar teklifleri Türkiye'de olan firmalardan topluyoruz sebebide güven ve hukuki sorunlarda rahat takip olayı...Mesela Türkiye'de hiçbir firma bana o hizmeti garanti ettikten sonra sözleşme yapıldı diye ilgilenmemezlik yapamaz. Yaparsa karşılık olarak tahmininden fazla sorunlara katlanmayıda göze alması lazım..Yaptığına pişman olmaklada iş bitmez yani.. kurumsal bir müşteri hukiki yollardan ne yapacağını biliyorsa cehennem'den beter eder bu ülkeden taşıması lazım hizmetlerini O yüzden dışarıda uğraşmak istemiyoruz.Tabi sorun olmaz söz verilen hizmetler verirse ne âla.. Herneyse lütfen bu konu altında devam edip daha önce özellikle Türkiye içinde olan firmalardan daha çok ISP'ler olabilir dedicated server hizmeti alan arkadaşlar cevap yazmaya devam etsinler hiçbirşey bilmesede teknik olarak en azından verilen hizmeti ortaya koyarlarsa bizede seçimde fikir vermiş olurlar. Bilen arkadaşlar için soruyorum birde şu RAID5 ve SCSI Harddisk olayları teknik olarak ne kadar bir farklılık ortaya koyar ? Fiyat olarak normalden ortalama ne kadar bir fark verilmeli ve bu fiyat farkı SCSI mesela 150 $ farklı diyelim donanım alıp takılacak bunun kirasınımı isterler 150+100 $ gibi yada 150$ + 250 $ gibi kafadan bir artışmı oluyor fiyatlar çokmu farkediyor onu soruyorum. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi |