|
|
#41 (permalink) |
|
Ya şu AYCELL web sitesinin iğrençliğine bakar mısınız ya!!! http://www.aycell.com.tr/Default.htm Yazıklar olsun!! |
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
eveeet..en sonunda telsim hattım üzerinden gprs bağlantımı gerçekleştirmiş bulunuyorum... bayaa zahmetli bir iş oldu ama sonunda oldu sanırım
![]() herşey buradaki mesajı görmemle başladı.. heyecana kapılıp tüm mecidiyeköyü altüst edip bir bluetooth usb arabirimi bulamayıp delirmeme rağmen, en son çare olarak hepsi burada.com'dan billinton usb bluetooth cihazını aldım. heyecanla eve gelip ilk önce turkcell hattımla gprs bağlantısını denedim.. tabi bu aşamaları anlatmak isterdim fakat bu aşamalar zaten telsim ile aynı... sadece bilgisayar üzerindeki bağlantı ayarları az daha değişik... en başta bir telsim şubesine gidiyorsunuz. herhangi bir faturalı telsim hat aldıktan sonra (gprs ve data hattı istediğinizi yetkiliye söyleyin..sonra benim gibi başınız ağrır) telsim'in GPRS servisi olan 0212 448 52 12 ya da 13'ü arayarak gprs ayarlarınız yaptırıyorsunuz.. onlar size aşamalı olarak tarif ediyorlar ne yapmanız gerektiğini. ama CID numarasını unutmayın ilerde lazım olacak... ilk önce t68i'nin (ya da kendi telefonunuzun) modem driver'ını kurmanız gerekli. bunun için telefonun yanında gelen paketten ben ericsson communication suite'ı kurdm ve kendisi bu ayarları otomatik olarak yaptı... gelelim sadede.. ben kendi telefonum için işlemleri size aktaracağım (sony ericsson T68i)... ilk önce bluetooth cihazımızı bilgisayara takıyoruz. windows XP işletim sistemi anında alt sağda bir baloncuk çıkararak (en çok bu bağlantı seslerini seviyorum ) yeni bir aygıt bulundu diyor.. baloncuğa tıkladıktan sonra cd-rom'un yolunu göstererek ve gerekli aşamaları tamamlayarak cihazımızı zorunsuz olarak tanıtabiliyoruz (arada bir kez restart istiyor.. restart ettikten sonra yeni bir cihaz bulundu diyor tekrar... bu sırada bir dosya bulamıyor.. dosya billinton'un cd'sinde btusb dizini altında... bu işlemi bir kaç kez tekrarlayabilir (bende 11 kez tekrarladı.. her seferinde bir com port kurdu)).. tanıtma işlemi tamamlandıktan sonra telefonda connect / bluetoot / options / operation mode on yaparak bluetooth'u aktif hale getiriyoruz.. daha sonra discover ile çevredeki cihazları taramaya başlıyoruz.. (sisteminizin default ismi administrator'dur.. bluetooth'un kurulumundan sonra masaüstüne gelen my bluetooth places'e sağ tıklayarak özelliklerden bu ismi değiştirebilirsiniz..) cihaz bulunduktan sonra seçerek yes tuşuna bastığımızda password ekranına geliyoruz..burda istediğiniz 4 haneli bir sayıyı girin (aklınızda tutun ama)... yes'e basınca yine o muhteşem sesli baloncuk ortaya çıkacak ve taskbarda yer alan bluetooth ikonuna tıkladığınızda az önce telefon üzerinden girdiğiniz şifreyi yazarak bilgisayar ve telefon arasındaki bağlantıyı tamamlamış oluyorsunuz... sonrasında bilgisayarınızda yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı oluşturma aşamasına geliyorsunuz... sanırım burdaki herkes çevirmeli ağ'ın nası oluşturulduğunu biliyor.. ama bilmeyenler için başlat / network connecitons / new connection wizard'a gelerek yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı oluşturmak için adımlara başlayabiliriz... new conneciton wizard'ın ilk penceresini next ile geçtikten sonra ikinci gelen ekrandan sonra sırası ile "connect to internet" > next > "set up my connection manually" > next > "connect using dial up modem" > next > "bluetooth fax modem" > next > "isp adı girin (sallamasyon yazın bişiler)" > next > "phone number"...... .... şimdi geldik olayımıza... buradaki telefon numarası şöyle yazılıyor.. telsime telefon açıp gprs hattınızın ayarlarını yaptırmak istediğinizde rastladğımız CID numarası burada devreye giriyor. benim telefonumda connect / data comm. / data accounts / telsim (bu adı kendim verdim) / CID=4 yazmakta.. bu CID, bağlantı sırasında kullanılacak hesabı belirliyormuş (benim anladığım kadarı ile yani... deidğim gibi benim telefonumda CID=4 yazdığı için noltalı bıraktığım yere (yani phone number alanına) *98*4# yazıyorum... siz bu 4 yerine kendi CID numaranızı yazmalısınız..... (devam edelim).. CID numaranızla birlikte telefon numarasını yazdıktan sonra next > hiçbişey deiştirmeyin > next > ve finish... evet...bağlantınız hazırlandı... fakat bi kaç ufak ayar daha var... network places ekranında daha önce adını vermiş olduğunuz çevirmeli ağ bağlantınızın üzerine sağ tıklayıp özelliklere girin.. general sekmesinde bir değişiklik yapmadan networking sekmesine gelin.. TCP/IP seçiliyken properties'e girin... IP numarası otomatik seçili kalsın.. fakat DNS adreslerine şunları gireceksiniz : 1. DNS = 217.31.224.129 2. DNS = 212.156.4.20 Advanced'a gireceksiniz bundan sonra ve PPP link alanındaki Use IP header compression'un işaretini kaldırın... ve evet... bağlantınız hazır durumda... herhangi bir ad vermiş olduğunuz bağlantınıza çift tıklarayak (kullanıcı adı ve parolayı boş bırakabilirsiniz) sanal dünyaya yeni teknoloji üzerinden adım atabilirsiniz artık... ben bağlandığımda 115.2 Kpbs dedi ama ne yazar... 33.600 bağlantısı gibi hızda açıldı zoque forum... umarız yakın zamanda daha hızlı gprs bağlantıları bizi bekler olur... sağlıcakla kalın (parmaklarım koptu evet.... ımgh..)
|
|
|
#44 (permalink) |
|
|
ortalama download 2 k şu anda
ama miranda açık (icq yahoo ve MSN bi anda) bi de download yapınca flashgette ortalama 2 k gördü..tabi bu arada zoque'u açamadım ![]() bu arada yakın zamanda aria ve aycell'i de deniycem... ikisi de var elimde fakat ikisi de faturasız hat... ![]() (kız arkadaşım uzakta olduu için 5 tane hattım var... hangisinde kampanya varsa ona atlıoz )
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
ericsson sahipleri
gprs ayarlarını sony-ericsson sitesinde telefonunu bulup global desteğe tıkaldıktan sonra wap ayarları kısmına tıkladıkları takdirde bir menüyle karşılaşıcaklar. bu menüden ülke/hat/wap veya gprs ayarını seçip telefon numaralarını yazıp onayladıklarında ayarlar sms olarak gelecek ve yeni ayarları yüklemek ister misiniz sorusuyla karşılaşacak. evet derseniz ayarlarınız hazır.
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Yer: Sakarya | İstanbul
|
Re: Bugün bende alıcam
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Vazgeçtim
Pardon modeli yanlış yazmışım.Motorola T-192 almıstım fkat geri iade etti unitele telefon acıp data kablosu sordum olmadığını soyledir.Kendi üzerinde gprs varmıs bilgisayara bağlantı yokmuş dediler Vallaha ben onların ylalancsıyım bende vazgeçtim.
Hem zaten geçici bir olaymış 2 aya akdar en fazla sonra fiyatlar belki deli fırlar. |
|
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
Bu arada kablolu da çok fazla pahalı değilmiş yahuu!!
http://www.ultratv.net/ultratvnet/bireysel.htm |
|
|
|
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
|
Alıntı: