Zoque.Forum
»
Resim Upload'ı ile ilgili ayrıntı...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Resim Upload'ı ile ilgili ayrıntı...
serverımda resim uploadı programını yazdık ASP ile yalnız bunu ben değil bir müşterim kullanacak ve ufak bir sorun var. Müşterim haliyle internnetten bir haber dijital kamerayla resimleri çekecek ve upload edecek bu tamam ancak 1 tane resim upload edecek ve resim önce küçük görünecek tıkladığında büyüğünü görecek.
Küçük resim haliyle büyük resmin boyutsal olarak küçültülmüş hali ve büyük resmin boyutu (kb cinsinden) aynen küçük resim ile aynı ben bu küçük resim KB cinsinden boyutunu nasıl değiştiririm kaliteyi nasıl düşürürüm bir program vasıtasıyla?.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ve umarım mevzuyu anlatabilmişimdir ![]()
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
hep aynı şekilde yanıt variyom bu sorulasra, bigün kızacaksınız
![]() PHP'deki gd fonksiyonları yardımıyla, resmin bir kopyasını çıkarabiliyosun. boyutu(hem kb, hende piksel olarak düşünün) ve kaliteyi küçültüp, ufak bir thumbnail oluşturuyosun. ayrıca bunu yapan yardımcı yazılımlarda var ama sanırım onlarda gd kullanıyo. bu yazılımlar server'a kuruluyor ve kodlarınla çalıştırıyosun. bi tane biliyodum ama hatırlayamadım şimdi. sonra sölücem |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Hocam kalite ve boyut düşürmeyi sarf ASP ile hiç bir şekilde yapamıyorsun henüz. Yani Kb değiştirme şansın maalesef yok.
ASP.Net te bunlar var. Kısacası tek çözüm bir component yüklemek.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Hocam ASP için böyle bir değil bir çok component var. ASPImage, ASPJPEG diye aklımda kalanlar vardı.
Ancak esas kaynağı www.aspin.com components kısmında bulabilirsin. Fiyatları vs. hepsi orada belirtilmiş zaten. Bazen ücretsizlere de rastlanabiliyor.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
gd'nin windows versiyonu da var. bunlarla birlikte imagemagick ve netpbm de var. hepsinin birer windows versiyonu olmasina ragmen ben bir turlu calistiramadim. kuruyorum. kendi arayuzlariyle calistiriyorum ama nafile. bu arada bunlar bilesen degil program.
bilesen icin http://www.serverobjects.com diye bi adres de var. bedava surumleri olan bilesen de bulabilirsin. nitekim bunlar pek ucuz seyler degiller... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
GD nin windows versiyonu gene PHP ile çalışıyor diye biliyorum. Ancak eğer ASP içinde yapmışlarsa ne ala. Hemen yükleyelim, kuralım...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!