Zoque.Forum
»
Alexa ne işe yarıyor?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
alexa ismli bir toolbar var, bu toolbar kullananların gezdiği sitelerin istatistiklerini tutuyor. yani oradaki sıralama toolbar'ı kullananlar arasındaki sıralama.
türkiye'de çok yaygın değil fakat dünya'da yaygın bir program olduğu için sıralamanın doğru olabieceğini düşünüyorum.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Erzurum
|
Tüm dünyanın kabul ettiği,sıralaması yahoo,microsft gibi firmalar tarafından dahi kabul gören,saygın bir site Alexa.Sıralama bence de doğrudur.
Ayrıca toolbar ip kayıt sistemi ile çalışır.Yani internet her girdiğinde sadece 1 oy verebilirsin.1 bağlantı 1 oy ,2 bağlantı 2 oy...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Mutlaka bire bir değildir .Ancak hata payı olsada alexa nın güvenirliğine bende inanıyorum.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Alexa.com ortalama 7-10 gün arası mevcut web sayfaşarının hitini bulak için bir tarama yapar. Eğer sitenizi eklerseniz göreceksinizki hitiniz 1 hafta sabitken bir diğer gün farklı çıkacaktır. Yani, taramasını sürekli değil haftada 1 yapmaktadır. İnandırıcımı onu bilemem. Bir siteden okuduğum kadarıyla (doğrumu bilmiyorum) alexa ile anlaşıp hitini yüksek gösterip reklam almaya çalışan bazı portallar varmış. Tabii ne derece doğru bilemem. Ama benim taminim işleyişi doğru. Çünkü Google ile ortak bir çalışması var. Örneğin Google da eğer sitenizi bulamıyorsanız alexa da da data linkinizi bulmanız imkansız. Yinede kayıt yaptırmanızı tavsiye ederim. Gelişmiş özellikleri var. vs...
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
sadece meraktan soruyorum; Alexa basindan beri mi amazon.com un yoksa el mi degistirdi?
|
Zoque'a hoşgeldiniz!