»
Web uygulmalarında .exe tipi Arabirimlerin kullanılabilirliği
|
| Anket Sonuçlarını Göster: .exe Program arabirimler web için kullanışlı/doğru mu ? | |||
| Ben bu tip arabirimler kullandım, memnunum bence DOĞRU |
|
12 | 17.39% |
| Bu tip arabirimler kullanmadım ama bence DOĞRU |
|
7 | 10.14% |
| Bu tip arabirimler kullandım. Kullanışsızlar, yavaşlar vs. bence YANLIŞ |
|
19 | 27.54% |
| Bu tip arabirimler kullanmadım ama bence YANLIŞ |
|
13 | 18.84% |
| Bu tip arabirimler kullanmadım o yüzden bi fikrim yok. |
|
18 | 26.09% |
| Katılımcı: 69. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ben daha once bu tip sistemler kullandigimda yasadigim bir kac sorunu belirteyim. İsleyis olarak acikcasi MSSQL uzerinde bir ASP aynı veri tabanın da daha etkili sonuclar veriyordu. Kullanılan veri tabanının büyüklüğü göz önüne alınırsa hız onemli bir faktor.
Ancak kücük ama onemli olan belli basli iki sorun yasadim. Oncelikle .exe ile biten linkler verildiginde kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan flashget ve türevi programlar dosyayi download etmeye calisiyor. Bu sorun linkin sonuna ? ekleyerek cozebiliyorsunuz ama "sitenizden banavirus bulasıyordu az daha" seklindeki kullanıcı sikayetlerini de bir sure dinliyorsunuz ![]() İkincisi var olan yapının sürdürebilirliği ki bu nokta cok kritik. Sonucta yapılan isin basında surekli siz olmayabilirsiniz. Kodlarda degisiklik istendiginde kaynak kodun editlenmesi ve yeniden exe olarak compile edilmesi geekiyor. Acikcasi bir webmaster'ın Delphi bilme zorunlulugu yok. Ancak ASP ie yazılmış bir kodda daha rahat degisiklige gidilebilir. Bu nedenle benim tercihim kullanılmasa daha iyi olur... |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Aslında buradaki yapılarda kastedilen şey exe ile web uygulması yazmatan öte web uygulamalarının arabirimlerinin exe tarzı uygulamalara benzetilmesi.
ama bu da bilgilendirici olmuş
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bilgisayarda çalışan programları web sayfalarındaki gibi tasarıma çevirmeye çalışmak > programlardaki skin destekleri.
web sayfalarını bilgisayardaki programlara benzetmek. ikisi de sonuçta tasarımla ve bilgisayar arayüzlerinin gelişimiyle ilgili olsa gerek. Benim tercihim, hangisi daha hızlı kolay kullanılabilir ise öyle olmalı. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
-imho-
bu uygulamalar asla yayginla$amaz.. sonuçta bu tür uygulamalar en ba$ta bilgisayariniza eri$tigine göre ayni zamanda bir güvenlik açigi olarak da görülebilir.. tamam belki biri güzel bir$ey yapabilir.. ama belki de biri kötü bir$ey yapıcak?.. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu tarz uygulamaları daha önce çok kullandım. Hiçbirinden yeterli derecede performans ve de kullanılabilirlik sağlayamadım. Eğer amaç insanları bir bakış açısından çıkarmadan her şeyi tekdüze, alışılagelmiş kalıpların içerisinde tutmaksa bu en iyi yol bence. Ama zaten yaptığımız işin güzel yanıda bu değil mi? Şurası çok fazla basit oldu deyip saatlerce denemeler yapmak ve en sonunda bizce hem kendimizi hem de insanları memnun edeceğine inanmak. Bu yüzden bu sistemin hayata geçeceğine inanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Giresun
|
Bence bir web uygulamasında kullanılabilirlik ön planda olmalıdır. Eğer sitenin amacı ziyaretçiye görsel şölen yaşatmak yerine işlevsellik ise exe tipi arabirim kullanılmasını destekliyorum.
Bu hem kullanıcının ne yapacağını bilmesini sağlar. Hemde programcıyı tasarım derdinde boğmaz. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|