»
Web uygulmalarında .exe tipi Arabirimlerin kullanılabilirliği
|
| Anket Sonuçlarını Göster: .exe Program arabirimler web için kullanışlı/doğru mu ? | |||
| Ben bu tip arabirimler kullandım, memnunum bence DOĞRU |
|
12 | 17.39% |
| Bu tip arabirimler kullanmadım ama bence DOĞRU |
|
7 | 10.14% |
| Bu tip arabirimler kullandım. Kullanışsızlar, yavaşlar vs. bence YANLIŞ |
|
19 | 27.54% |
| Bu tip arabirimler kullanmadım ama bence YANLIŞ |
|
13 | 18.84% |
| Bu tip arabirimler kullanmadım o yüzden bi fikrim yok. |
|
18 | 26.09% |
| Katılımcı: 69. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Web uygulamalarında .exe tipi Arabirimlerin kullanılabilirliği
Bugünlerde çok yerde bu tip uygulamalarla karşılaşıyorum. Uzun süredir de kafamda tartıyorum, bir de sizin fikirlerinizi almak istedim. Mesela bir Online POP3 okuyucuyu aynı Outlook gibi tasarlamaktan bahsediyorum. Veya online bir filemanager' ı aynı windows pencereleri gibi. Bugün JS ile bu tip uygulamalar gayet basit. (Geçen gün gördüğüm bir uygulmada (file manager) dosyaların üzerilerine sağ tuş ile tıklayıp silme, düzenleme mantığı ile çalışıyordu. Yani aynı windows kullanır gibi !) Peki sizce bunlar pratik ve daha mı kullanışlı yoksa web ayrı bir format ve ayrı yaklaşımlar mı getirmeli ? Siz bu tip bir online sistem kullandıysanız bundan memnun musunuz ? veya fikirleriniz nelerdir ?
FERRUH.MAVİTUNA - İnanmıyorum, yeni site! Mesaj soul tarafından 08.02.2003 (09:30) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Ben bu tip sistemlerin kullanıcılar için son derece yararlı olduğuna ve yaygınlaşacağına inanıyorum. Ben de bu tip bir database admini geliştiriyorum. programım da flash+XML+PHP+MySQL dörtlüsü, birazda JS kullanıyorum, tam bir ağaç mantığına sahip ayrıca çift tıklama gibi özellikler de içeriyor. bilgisayarın dosya yapısına benzediği için kullanıcılar çok kolay öğrenebiliyor. Dosya boyutuysa sadece 70 KB, veriler haricinde taşınan bir grafik yada text olmadığı için de çok hızlı. Şimdi düşününce keşke diyorum HTML tabanlı onlarca dosyadan oluşan admin panelleri yapacağıma, browserların uyumsuzluklarıyla uğraşacağıma daha önceden böyle bir uygulama geliştirmeye başlamış olsaydım. Artık kullanıcılardan çok daha az sorun geri dönüyor...
Bence her eve lazım ...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
file manager ve pop3 arayüzü kullandım. oldukça esnek ve kullanışlı olduğunu söyleyebilirin. file manager tam bir ftp programı gibi çalışıyordu. yazma ve okuma izinleri izinleri [=linux server] upload, delete, klasör açma/silme , subdomain, pop3 mail hesapları vb. gibi birçok işlem hiçbir ek programa gerek duymadan web üzerinden yapılabiliyordu ve oldukça kullanışlıydı.
ayrıca kullandığım bir pop3 arayüzü ise admin member olduğunuzda yeni mail tanımlama ayarlama admin member değilse kendi mail hesabı ile ilgili ayarları yapabiliyordu. [sanırım imail'di] bence bu tür arayüzerler oldukça yeterli ve gereklidir. kaldı ki domain'inizi kendi pc'nizin bir uzantısı ve herkesin kullanımına açılmış bölümü olarak görürseniz bu tür arayüzlerin pc'niz ile uyumluluğunu çek entegre bir şekilde uyarlanması gerekir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
"Bu tip arabirimler kullandım. Kullanışsızlar, yavaşlar vs. bence YANLIŞ"
ben bunu işaretledim. kısaca izah edicem, hiç uzatmadan. "convention" diye bir şey var, bunu belli bir konudaki, belli ir ortamdaki alışkanlık olarak açıklayabilriz. örneğin bir web sitesindeki linke tek tıklayışla link açılır. bilgisayar ortamında bu tek tıkla olur. Yine cursor imleçi ona göre değşir vs. Ben web ve net ortamı için bu tarz bazı alışkanlıklar olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir online "proje yönetimi" geliştirdin, bunun için outlook götünsüsünü, soldaki outlook mensüsü vs. tümünü yapabilirsin. Bunu ne ile açıklayacaksın, bu bilgisayar mı, biri o menüye bastığında bilgisayar gibi mi işleyecek? Kesinlikle hayır. O linke tıkladığında, *yeni bir sayfa açılacak/açılmayacak *tepki pc'deki gibi olmayacak *hız pc'deki gibi olmayacak vs. vs. Yani pc'ye ait bir alışkanlığı web ortamında kullanırsanız, bana göre, sadece kullanıcı beklentilerini boşa çıkaracak bir arayüz yapmış olursunuz. Onun yerine, webin kendi imkan ve kısıtlamalarını hesaba katarak çözümler üretmek daha akıllıca. Örneğin şu intranet webin olanaklarını çok iyi kullanmış: http://www.silverorange.com/a/intranet/screenshots
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
şunu da ekliyim,
Yanlış anlaşılmasın, edilnilmiş alışkanlıkları kullanmak kötü bir şey değildir, aksine yeni bir şey öğrenme gibi bir durum olduğunda ,örneğin yeni bir online araç kullanacaksınız, daha önce pc kullanırken edindiğiniz bazı alışkanlıklar internet ortamındaki o aracı kullanmayı öğrenirken işinize yarayabilir. Bunu kesinlikle es geçmiyorum, ama ölçüyü ayarı kaçırmamak lazım
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Böyle bir olasılık görmüyorum. Tam tersi, yakında işletim sistemleri ve programlar adam olacak.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
.
exe nedir? exe, program demek programcı, programlama dili ve işletim sistemi ve hayalgücü ile sınırlı uygulamadır. aslında bu tanımla beraber düşünüldüğünde dünya üzerinde büyük bir çoğunluğa göre sınırsızdır...
web sayfası nedir? web sayfası, bir sınırlılıklar arasında yol alma çabasıdır. kulağa uzanan elin tango yapmasıdır. kuyruğunu kovalayan köpekler ve kediler mecmuasıdır... gaye nedir? gaye, web sayfalarını daha kolay kullanılabilir hale getirmektir. web sayfalarını kullanmayı öğrendik, exe için ısrar etmedik, mecburduk. artık .net vesaire mecbur olmadığımızı söylüyor. tabi ki bunlar çok yeni teknolojiler ama sonucu ben işm diden söyleyeyim: web diye birşey kalmayacak, sadece internet olacak. bilgisayarında çalışan bir işletim sistemin bile olmayacak, açılışta nete bağlanacaksın ve sitemin kendini net üzerinden çalıştıracak. exe budur, web budur, gaye budur, ben de muhendisce'yim... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: St.Petersburg
|
konuyu dağıtmak istemem ancak belirtmek istediklerim:
bu söylediğin ev elektroniği için zaten yapılıyor. düşünülen ve gerçekleşen bir çok ürün var.. 1-2 saat önce okudum bi tane:internetten radyo çalan alet.. dediğin bu ise zaten var.. ama değilse görüşüne katılmıyorum. o kadar standart olacağını zannetmiyorum yani. sadece net diyorsan o pc kavramından çok farklı olur.. sadece net pc'si olur..
|
![]() |
| Etiketler |
|
kullanilabilirligi , arabirimlerin , tipi , exe , uygulmalarinda , web |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |