Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Serv-u ftp soru ....

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.02.2003   #1 (permalink)

Murathan's Avatar

Yer: ISTANBUL
Serv-u ftp soru ....

Arkadaşlar serv-u ftp programı kurduk server'a ilk başlarda iyiydi sonradan sapıttı..

Şimdi sorun şu new domain deyip yeni ftp domain ekliyorsunuz ftpdiyelim.com mesela ip adress tanımlarken use any available şeklinde tanımlamanız gerekiyor.ilkini tanımladık çalışıyor ikincisinde olmuyor tanımlayamıyorsunuz şöyle bir mesaj çıkıyor error mesajı :

This domain ip and port combination is already in use by another domain.
Please specify a unique combination of domain ip and port
------
Konuyla ilgili kendi sitesine baktım :

http://www.serv-u.com/faq.htm
bölümünde ilk soru ve cevabı tam anlayamadım ilgili galiba..

Q. I'm receiving the following error when I start Serv-U: "server IS NOT LISTENING: Port number 21 is already in use!"
A. This is a common problem with Serv-U. This is Serv-U reporting that there is another application using Port 21. There are two ways around this. First find the application and shut it down. If you are running an NT based OS you might want to see if you are running IIS. There is an "FTP Publish Service" in IIS that is enabled by default. The second solution is to switch the port Serv-U listens on. If you setup the domain in Serv-U to listen on port 27 then you will not have to worry about finding out what else is using port 21.
----
Varsa önceden böyle bir sorun yaşayan yada soru cevaptan birşey anlayan yardımcı olursanız sevinirim ..
İyi çalışmalar..
Murathan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.02.2003   #2 (permalink)

Murathan's Avatar

Merhaba adresine e-posta attım.Konuyla ilgili olan varsa lütfen cevap yazsın sıyırmak üzereyim ..

Hala uyumadım ve hala aynı sorunla boğuşuyorum...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.02.2003   #3 (permalink)

Yer: Bursa
Selam.

Birincisi yukarıda Serv-U/FAQ'dan alıntı yaptığın soru cevabın, senin probleminle hiçbir ilgisi yok.

İkincisi, Serv-U'nun yapılandırılması konusunda, sevgili arkadaşım Yako'nun hazırlamış olduğu çok güzel bir döküman var.
http://www.karakan.com/servu.asp

Bu dökümanda senin probleminden bahsedilmiyor. Ben de konuyu direkt olarak Yako'ya sormuş bulunuyorum. Cevabı aynen aşağıya aktarıyorum.
Alıntı:
[YAKO]:
e tabı IIS gıbı tek ıp ye bı suru domaın yukleyemezsın Serv-U da...

o yuzden her musterıye "kendı domaınınde" user acamazsın

ancak her musterıye bır IP verırsen, farklı domaın yaratabılırsın serv-u da... mesela SSL kullanıcıalrı zaten normalde farklı ıp lerı oldugu ıcın, Serv-U da da mutlaka farklı bır domaın tanımlaman gerekır

[BEN]:
O zaman diyorsun ki, yalnızca bir tane domain tanımlanacak ve bu domain altında FTP kullanıcıları açılacak.
Tabi SSL olmadığını varsayıyoruz.

[YAKO]:
aynen oyle, sıtede de yazdıgım gıbı "domaın lokal de olabılır, global de"

yanı makıne adını sadece verıp "ornegın; kazım" butun userları bunun altında tanımlayabılırsın...
Umarım yardımcı olur.

Mesaj istemci tarafından 16.02.2003 (22:49) yeniden düzenlendi.
istemci şu an çevrimdışı  
Old 17.02.2003   #4 (permalink)

Murathan's Avatar

Benmi anlatamadım bilmiyorum kullanıcı eklemeyle ilgili değil sorunum.

Tek bir ip altında birden fazla domain eklenemiyor doğru söylemiş YAKO ancak ben "Use any avalaible adress" i seçip bir sürü domain tanımlayabiliyordum her bir site için.

Ve o ftp.mesela.com altındada sırayla kullanıcılar sorunsuz ekleniyordu zaten.Şimdi sorun şu ki
1. "Use any avalaible adress" dedik
2. yeni domain olan ftp.yeni.com domaini girdik.
3. port belirle dediğinde default port olan 21 dedik.
4.vs.. Aşama Ok dedik bitti diyelim

Bir domain ekledik mi? Şimdi tekrar yeni bir domain sonra bir yeni domain daha ekleyemiyorum.Bir süre önce bunu yapıyordum.
Her bir domain için aynı yukarıdaki işlemleri yaparak aynı 21. port yazarak kurulumu bitiriyordum Farklı Olan Tek Şey: domain adresslerdi.
Mesela :
ftp.domainim.com
ftp.seninki.com
ftp.onunki.com
ftp.zoque.com gibi

Ama şimdi 1.ciden sonrasını ekleyemiyorum verdiği hata mesajıda ilk mesajımda yukarıda aynen yazıyor..

Olay kullanıcılarla ilgili değil yani..
Yako'ya mail attım websayfasındaki maile geri döndü errorla..
Sen ulaşırsan yardımcı olabilirse seninle yada buraya mesaj atarak veya bana özelden tel bırakarak (ben ararım onu) çok mutlu olucam.Tuhaf oldum çünki..Bir gün önce çalışan sistem şimdi nakavt..

Her neyse yardımcı olduğun için teşekkürler "istemci" sanada iyi çalışmalar..
mail adresim: murathanay@hotmail.com..
Old 17.02.2003   #5 (permalink)

Neden ille de domain eklemek istiyorsun? Tamamen kullanıcı bazlı olarak da bu işi çözebilirsin. Yukarıda anlatıldı.

Benim lokal makinemde de Serv-U kurulu ve ikinci domaini eklemeye çalıştığımda, senin aldığın hatanın aynısını alıyorum. Yani sende 2 gün önce çalışmış ama bende hiçbir zaman çalışmadı.

Daha önce çalışıp da, şimdi çalışmamasının sebebi (senin sistemin için söylüyorum) lisanstan kaynaklanabilir. Serv-U kurulduğunda, 4 gün boyunca bütün özelliklerin kullanılacağı yazıyor. Acaba, senin 4 gün süren dolmuş olabilir mi? programı satın aldın mı?
istemci şu an çevrimdışı  
Old 17.02.2003   #6 (permalink)

Murathan's Avatar

Alıntı:
Gönderen: istemci
Neden ille de domain eklemek istiyorsun? Tamamen kullanıcı bazlı olarak da bu işi çözebilirsin. Yukarıda anlatıldı.
Neden mi¿ server'a kurduğum bir program bu ve farklı domainlerde farklı siteler var 4 tane aslında aynı şirketin ama 4 ayrı website ve bunların içerik vs.. ftp şifreleri ayrı olmak zorunda normal bir server'dan yer aldığında şifrelerini almadan olmazsa buda ona benzer bir durum.

ftp.firmakurumsal.com user:fff passwd:****
ftp.firmabirligi.com user:ccc passwd: ***
ftp.firmasahibi.com user:ddd passwd:***

vs.. gibi...
Old 17.02.2003   #7 (permalink)

Tamam işte. Bunu normal kullanıcı ekleyerek yapıyorsun. domain ekleme olayı SSL için kullanılıyor. Senin bahsettiğin şey, sadece kullanıcı ekleyerek yapılabiliyor. domain eklemene gerek yok. İstersen bir dene.
istemci şu an çevrimdışı  
Old 20.02.2003   #8 (permalink)

Murathan's Avatar

O kadar yazdığım yazının uçtuğunu hayretle görüyorum ilk defa..
Her neyse belkide ben gönderdim sandım yeniden yazıyorum.

Bu serv-u da benim bildiğim toplam 4 ekleme olayı var
1. New server : Bu alakasız bir durum zaten benimle
2. New domain: Bu yukarıdaki server altında ekleniyor.
Yukarıda server = Local server oluyor altında new domain deyip tanımlıyoruz bunları diğer cevaplarımda anlatmıştım zaten
3.New User : Buda kullanıcı ekleme diye bildiğim tek olay
Bu her bir eklenen domain altında yeni kullanıcılar oluşturmaya yarıyor.
Şimdi bir düşün ben bu kullanıcı eklemeyi yapsam 50 tane olsa
bağlı olduğu domaine çalışacak bunlar ben ise farklı domainler için tanım yapmaya çalışıyorum

Hala anlatamadıysam bende bir sorun var demektir.

Eğer hala new user deyip ekleyeceksin ftp.domainleri.com diyorsan bana sende bunu yaptıysan helal olsun sana nediim abi yani ben yapamıyorum böyle okus pokus nasıl oluyor madem anlatıver şöyle şöyle diye bizde bu kadar daralmayalım .
Old 20.02.2003   #9 (permalink)

Sevgili Murathan, önce birkaç şeyi açıklığa kavuşturalım.
Anlatamadığın birşey yok, anlaşılmayan da birşey yok. Yukarıda bahsettiğim Yako arkadaşım, hepinizin yakından tanıdığı bir firmada NT adminlik yapmaktadır ve windows sunucularda Serv-U Ftp server kullanmaktadır. reklam olmaması için firmanın ismini vermiyorum. Ben ise Serv-U kullanmıyorum. Serv-U'yu yalnızca test etmek için sistemime kurdum ve hiç de memnun kalmadım.

Genellikle FTP sunucularda domain ekleme diye bir olay yoktur. Çünkü FTP kullanıcı adı unique (tek, benzersiz) olmak zorundadır. Bir kullanıcı FTP sunucusuna bağlanırken -genellikle ya da ben öyle biliyorum- FTP programında yazılan "ftp.domain.com" şeklindeki adresi okuyup yorumlamaz (yani web sunucusu gibi değil). Bu işlemi DNS sunucusu yalnızca "ftp.domain.com" domaininin IP adresini bulmak için kullanır. Dolayısıyla sen bir FTP sunucusuna "ftp.domain.com" yazarak ya da bu domainin IP adresini yazarak bağlandığında sonuç değişmez. Hâliyle bir tek IP adresinden çalışan bir FTP sunucusu için aynı kullanıcı adlarının bulunması mümkün değildir.

Fakat işin içine SSL girdiğinde olay değişir. Çünkü SSL kullanmak için ayrı bir IP adresine gereksinim vardır. SSL kullanımlarında ayrı IP kullanımı konusunu Serv-U yeni domain eklettirerek çözüyor. Başka FTP sunucular da başka şekillerde çözüyor.

Bu bilgiler ışığında, senin probleminin çözümü yine değişmiyor. Kafana göre isim verdiğin bir domaini Serv-U'ya ekliyorsun. Bu domainin altına da unique olacak şekilde kullanıcıları ekliyorsun. Senin domaine "ftp.domain.com" şeklinde verdiğin ismin hiçbir önemi yok. Önemli olan kullanıcı adları ve şifreleri. Tabii bir de kullanıcıların giriş dizinleri.

İşin asıl garip olan yanı, sen de daha önce aynı IP adresi ve port kullanarak birden fazla domainin -bir süreliğine de olsa- eklenebilmiş olması.

Benim bildiklerim bu kadar. Eğer hala bir problem varsa, Serv-U kullanmaktan vazgeç. Download.com'da "ftp server" diye arattır, çok daha güzel programlarla karşılaşacaksın. Ama ben ille Serv-U kullanacağım diyorsan, bana özel mesaj at, ICQ vasıtasıyla problemini birlikte çözmeye çalışalım.

Kolay gelsin.
istemci şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

soru , ftp , servu

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:27.