Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Yasal hakları üzerine almak

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.02.2003   #1 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir
Yasal hakları üzerine almak

Diyelim ki bir script yazdık.
Misal ASP , ile yazdığım bir script olsun.

Ben bunun emniyetinden şüphe ettiğim için, noterde kendi üzerime aldırmak istiyorum.

Daha öncedenn bu iş için noter ile ilgilenenleriniz oldumu ?
# Neler gerekir ?
# Kaç para ?
# 18 yaş sınırı varmı ?

..
eqZo şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 19.02.2003   #2 (permalink)

Xcoder's Avatar

Yer: Essen
Bir Kac Sey Bende Sorayim. Diyelim ki bir tasarim yaptik bunu nasil yapiyoruz. veya sitenin altina imza olayi varya POWERED BY xxxx bu nasil hal oluyor mesela müsteri diyorki parasini fazla vereyim kaldir mi yoksa müsteri parasinida verse onu oraya koyma zorundami (Misal Olarak ) bu konulardada az bilgi veririseniz sevinirim.
eqZo yeni konu acmamak icin buraya sordum.
Xcoder şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.02.2003   #3 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Şu var ki noterde neyi tasdikleyeceksin ?

Yani ASP hemen değiştirilbilen birşey adam değişkenlerin ismini değişgtirip bu benim diyebilir. Yoksa diyememez mi ?

İşi hukuk kısmını bilmiyorum ancak sanıyorum ki bunu yapamıyorsun. Yapsan dahi pek mantıklı bir şey çıkmaz gibi geliyor bana.
Old 19.02.2003   #4 (permalink)

eqZo's Avatar

soul dediklerin mantıklı ..
peki Vbulletin ne yapıyor ? bu konu hakkında bilgisi olan.

Xcoder
Onu oraya koyma zorunluluğun yok, bi nevi reklam..
Müşterin istemezse bence kaldır.
İnat edip koyucam diyorsan, azcık laf dökersin müşteriye kabul ettirirsin
Old 19.02.2003   #5 (permalink)

evolver's Avatar

Yer: Izmir
ben koymustum fark etmemislerdi bile
evolver şu an çevrimdışı  
Old 19.02.2003   #6 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
"Powered by XXX " firmaların politikalarına göre değişiyor.

Bazı firmalar onu kaldırmak için ekstra para istiyor. Hatta çoğu bu şekilde.

Bazıları o varken bedava dağıttıkları sistemi yazıyı kaldırmak isteyenlere ücrteli bir şekilde satıyorlar.

Bazen de tamamen isteğe bırakılıyor. Yani firmanın lisans haklarında genelde bu belirtiliyor. Örneğin Vbulletin' de bunu kaldırmak bu adamların haklarının ihlali anlamına geliyor.

"peki Vbulletin ne yapıyor ? bu konu hakkında bilgisi olan. "

Bir şey yapmıyor çünkü ihtiyacı yok. Eğer başka biri vbulletini alır aynen kullanırsa bu zaten sırıtır. Ve onu modifiye edip kendine çekin düzen vermeye uğraşacak biri ise zaten bir profesyonelse bunu yapmaz. Değilse de hergün sağda solda gördüğümüz gibi vbulletini iki kısmını değiştirip ben yazdım der.

Bunun ticari bir getirisi yoktur, varsa da olmamalıdır.

Korum sistemlerine gelince birine çalışır kodu vermek ancak onun kodu anlayamamasını sağlamak o kadar da zor değil.

Örnek toast forums' u indirdim.
Bir baktım ASPler Encode edilmiş. Neyse merak ettim kodları ASPleri bir şekilde çözdüm.

Ardından bir baktım ki içerideki firma logosu gibi kısımlarda şifrelenmiş. Güzel ve karşışık algoritmalar ancak fazla sürmedi 15 dk. kadar bir uğraşla tüm şifrelemeleri geçtim ve o kısımları da modifiye ettim.

Son olarak elimde öyle bir kod kaldıki ne "Enter" basılmış ne büyük-küçük harf kullanılmış ne de tab kullanılmış.

Karman çorman x124, x46,x54687 gibi bir sürü değişken ve iç-içe onlarca fonksiyon.

Yani bu sistemi oturup çözmeye kalksanız yenisini yazmış kadar olursunuz.

Para ile satılan versiyonunda ise kodlar açıklamalı ve mantıklı bir şekilde geliyor.

Ancak tabii ki paralısını alıp modifiye edip tekrar satabilirsiniz. Pratikte evet ancak Teoride lisans haklarını bunu belirtiyorlar. Ama dediğim gibi işin o kısmını bu tip konuların kanuni kısmından anlayan bir arkadaşın açıklaması gerekiyor.
Old 19.02.2003   #7 (permalink)

eqZo's Avatar

teşekkür soul..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

almak , haklari , yasal

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:05.