|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Essen
|
Bir Kac Sey Bende Sorayim. Diyelim ki bir tasarim yaptik bunu nasil yapiyoruz. veya sitenin altina imza olayi varya POWERED BY xxxx bu nasil hal oluyor mesela müsteri diyorki parasini fazla vereyim kaldir mi yoksa müsteri parasinida verse onu oraya koyma zorundami (Misal Olarak ) bu konulardada az bilgi veririseniz sevinirim.
eqZo yeni konu acmamak icin buraya sordum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Şu var ki noterde neyi tasdikleyeceksin ?
Yani ASP hemen değiştirilbilen birşey adam değişkenlerin ismini değişgtirip bu benim diyebilir. Yoksa diyememez mi ? İşi hukuk kısmını bilmiyorum ancak sanıyorum ki bunu yapamıyorsun. Yapsan dahi pek mantıklı bir şey çıkmaz gibi geliyor bana.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
"Powered by XXX " firmaların politikalarına göre değişiyor.
Bazı firmalar onu kaldırmak için ekstra para istiyor. Hatta çoğu bu şekilde. Bazıları o varken bedava dağıttıkları sistemi yazıyı kaldırmak isteyenlere ücrteli bir şekilde satıyorlar. Bazen de tamamen isteğe bırakılıyor. Yani firmanın lisans haklarında genelde bu belirtiliyor. Örneğin Vbulletin' de bunu kaldırmak bu adamların haklarının ihlali anlamına geliyor. "peki Vbulletin ne yapıyor ? bu konu hakkında bilgisi olan. " Bir şey yapmıyor çünkü ihtiyacı yok. Eğer başka biri vbulletini alır aynen kullanırsa bu zaten sırıtır. Ve onu modifiye edip kendine çekin düzen vermeye uğraşacak biri ise zaten bir profesyonelse bunu yapmaz. Değilse de hergün sağda solda gördüğümüz gibi vbulletini iki kısmını değiştirip ben yazdım der. Bunun ticari bir getirisi yoktur, varsa da olmamalıdır. Korum sistemlerine gelince birine çalışır kodu vermek ancak onun kodu anlayamamasını sağlamak o kadar da zor değil. Örnek toast forums' u indirdim. Bir baktım ASPler Encode edilmiş. Neyse merak ettim kodları ASPleri bir şekilde çözdüm. Ardından bir baktım ki içerideki firma logosu gibi kısımlarda şifrelenmiş. Güzel ve karşışık algoritmalar ancak fazla sürmedi 15 dk. kadar bir uğraşla tüm şifrelemeleri geçtim ve o kısımları da modifiye ettim. Son olarak elimde öyle bir kod kaldıki ne "Enter" basılmış ne büyük-küçük harf kullanılmış ne de tab kullanılmış. Karman çorman x124, x46,x54687 gibi bir sürü değişken ve iç-içe onlarca fonksiyon. Yani bu sistemi oturup çözmeye kalksanız yenisini yazmış kadar olursunuz. Para ile satılan versiyonunda ise kodlar açıklamalı ve mantıklı bir şekilde geliyor. Ancak tabii ki paralısını alıp modifiye edip tekrar satabilirsiniz. Pratikte evet ancak Teoride lisans haklarını bunu belirtiyorlar. Ama dediğim gibi işin o kısmını bu tip konuların kanuni kısmından anlayan bir arkadaşın açıklaması gerekiyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!