|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
merhaba.. sorumu şöyle açayım: bir sayfada linke tıklandı ve A.htm 300*200 bir pop-up framede açıldı. Bu pop-up taki A.htm de bir linke tıklayarak aynı pencerede (A'nın yer aldığı) B.htm yi 400*300 olarak açmak istiyorum. Yani pop-up frame deki sayfa değişirken boyutunun da değişmesini istiyorum. olur mu? nasıl olur? ------------------ M.Polat Diker www.taskisla.com |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Olur gibi geliyo bana, ama olursa da bildigimiz scriptin yontemleriyle olabilecegini sanmiyorum. Vbasic ile yapilabilir belki.
Layerlarda mesela bunu yapabiliyorsun. Tiklandiginda resize edilebilme ozelligi var. Ama pencereyi tekrar resize etmek..Baya zor is gibi geliyo bana ![]() Bilen olursa bi zahmet bana da haber versin, kafama takildi simdi benim de
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
merhaba polat,
pop-up frame in boyutunu degisterebilecegini sanmiyorun (hic duymadim ve görmedim, hatta bence olmuyor), yapabilecegin bir cözüm: a.htm de linke tikladigin zaman kendisini kapatip ayni anda yeni bir pop-up frame acip, b.htm i göstermek olur....bunlari JavaScript ile gerceklestirebilirsin....eger bu cözüm yolunu denemek istiyorsan, sana JavaScript code'unu gönderebilirim selamlar iris |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
selamlar öncelikle...
bu bahsettiginiz olay JavaScript'le yapilabilecek birsey.. simdi elimizde 3 adet HTML dosyasi var.. mesela; 1- index.HTML 2- a.HTML 3- b.HTML önce index HTML'i acalim ve bunun, <head></head> tag'lari arasina şu kodu yazalim; <script LANGUAGE="JavaScript"> function yenipencere() { window.open("a.HTML","newwindow","toolbar=0,status =0,menubar=0,width=300,height=200") } </script> sonra ayni sayfa icinde bulunan (a.HTML'i cagiran) linkin <a href=""> bölümüne de su kodu yazayim: <a href="JavaScript:yenipencere()">a'yi aç</a> index.HTML ile isimiz bitti...... simdi sira geldi a.HTML'e aslinda bu dosyanin icinde yapmamiz gereken herhangi bir degisiklik yok. sadece b.HTML'e link veriyoruz. ama eger ki asagidaki kodu <head></head> tag'lari arasina yazarsak acilan pop-up penceremiz, ekranin tam ortasina tasinir... <script LANGUAGE="JavaScript"> self.resizeTo(300,200) self.moveTo((screen.availWidth - 300) / 2 , (screen.availHeight - 200) / 2 ) </script> (buradaki 300 ve 200 sayilarini actigimiz popup'in boyutlarina göre degistirmeliyiz tabii ki, yoksa tam ortaya gelmez...) sira geldi sonuncu HTML sayfamiza, yani b.HTML... bu dosyayi da acip, <head></head> tag'lari arasina su kodu yazalim... <script LANGUAGE="JavaScript"> self.resizeTo(400,300) self.moveTo((screen.availWidth - 400) / 2 , (screen.availHeight - 300) / 2 ) </script> islem bitmistir... deneyin ve görün. ![]() hemen bisi söylemek istiyorum... a.HTML'in icine yazdigimiz self.resizeTo(300,200) kodu gereksizmis gibi görünebilir... cünkü zaten index.HTML'e yazdigimiz kod sayesinde acilan popup'in boyutlari 300x200'dü... bunu sunun icin yazdik, eger ki ziyaretci 300x200 boyutundaki a.HTML'den linke tiklayip b.HTML'e gider, ve 400x300 boyutundaki b.HTML penceresinde BackSpace'e basarsa a.HTML'e geri döner... ve a.HTML 400x300 boyutundaki pencerede görüntülenir... iste biz bunu önlemek icin a.HTML yüklendiginde pencerenin boyutunu resize ediyoruz ki sorun cikmasin ![]() neyse benden bu kadar yoruldum. iyi calismalar diliyorum hepinize... ------------------ Sad had been here!.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ScottJr, iris ve SilueT'e..
cevaplarınız için teşekkür ederim.. SilueT verdiğin kod işe yarıyor çok enteresan bir şey oldu.. Viva pop-up! ------------------ M.Polat Diker www.taskisla.com |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!