»
Server hakkında??
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Server hakkında??
Ben 64KB'lik kablonet ile kendi bilgisayarımı server yapsam win2000 advanced server yada apache server ile. Sadece bir yada iki tane sitemi yayınlayacağım ticari maksatlı değil. bilgisayarım, AMD 600 (Bilmeyenler için PIII600 ile aynı) 192 MB Ram 5200 Rpm Maxtor HDD bağlantım 64 yada 128 Kb kablo modem olacak. Merak ettiğim şu, aynı anda 50 kişi yada daha fazla kişi siteme bağlansa bilgisayarım bunu kaldırırmı ve siteye bağlantı hızı nasıl olur. Son olarak Apache web server'da ASP nasıl çalıştırılır. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
1. Kablonet istnabulda UltraTV de server için çok yavaş (upload : max. 4-5k) Benim bulunduğum bçlge yüzünden de olabilir.
Bu sistem 50 kişiyi çok rahat kaldırır ancak uygulamanın yazılımı veritabnı vs. bunlar da çok önemli. Konfigürasyonlar, sitede dönecek işlemler. Bunlara göre sistemden yiyeceği resourcelarda değişiyor tabii ki. Apache web server da Vbscript/Jscript ile ASP çalıştırmak için bildiğim kadarıyla sadece Chilisoft var ancak o da Paralı. (Yüksek bir ücretti hatırladığım kadarıyla)
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
kablonet satatik ip veriyor ancak her 6 ayda bir bu ip'leri resetliyor. yani 6 ayda bir ip'ieriniz değişiyor.
ayrıca 5400 rpm bir hdd ile asla bir server tavsiye edilmez. ayrıca amd server pazarında pek söz sahibi olmayan bir cpu. ayrıca bu sistem zaten win2000 AS'yi kaldırmaz. yanlız, bu dediklerim profosyonel anlamda hosting için geçerli. kendi çapında ve kendini tatmin etmek için çokta uzun süreli olmayan birşeyler yapmak istiyosan celeron 400, 128 mb RAM'li bir 64 K kablonet bile işini görür
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
P3 1000, 40 gb hd, 256 sd ram bulunan şirketteki server da bunu denedik ( ADSL var) 8 kişi aynı anda bağlandı çöktü
gerçi nedeni yaptığımız işlem mi yoksa başka birşeymi onu bilemiyeceğim.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Arkadaşlar tamamen yanlış düşünüyorsunuz,Kablo.net ile ticari maksatlı olmayan bir server kurulabilir ancak dediğim gibi tek önemli nokta size sunulan upload hızı ki bu UltraTv de düşük yoksa dinamik IP ile de server kurulabilir.
Tabii ki bir çok sorun çıkabilir ama kuracam dedikten sonra bu konfigürasyon ile çok güzel ticari maaçlı olamyan bir server kurulabilir. Bunu yapan yurt-dışında bir sürü kişi var. Yurt içinde durum nasıl pek bir bilgim yok ancak.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!