|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Tekirdag
|
Arama motorları ve kullandıkları db ler..
Ben şu sıralar ingilizce bir arama motoru yapmayı planlıyorum. Fakat geçen gün "access veritabanları en fazla bilmemkaç milyon kayıt saklayabliyor" şeklinde bir duyum aldım. Ve bugün Google a girdim en altta şu yazıyordu: "©2003 Google - 3,083,324,652 web sayfası aranıyor" 3 milyar.. Öhhö öhööö.. Olurda benim yaptığım arama motoru da tutulursa ve milyar tane kayıt girilirse access veritabanım bunu kaldırabilirmi? Eğer kaldıramazsa ne tür bir veritabanı kullanmalıyım? Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
kaldı ki Google bu işi tek sunucuyla yapmıyor bildiğim kadarıyla.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
zaten googl'ın veritabanını normal kullandığımız veritabnları ile karşılaştırırsak bu komik olur.
Özel makinalar özel softwarelar tamamen. Yahoo RAM sayısının milyonlarla ifade edildiğini belirtiyor. Ancak mantıklı çapta Google tarzı spider denilen bir arama motoru için Oracle iyi bir veritabanıdır ve işi yeterli derecede görür bir sonraki adımda ise (bir düşüğü bir yükseği değil) MySQL ve SQL server gelir. Access' ın ömrü bu tip konularda çok kısa 15.000 (sayfa kod) kaydından sonra aramalarda gözle görülür saatle tutulur bir yaaşlama tecrübe ile sabittir.
FERRUH.MAVİTUNA - İnanmıyorum, yeni site! Mesaj soul tarafından 14.03.2003 (15:37) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!