|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Üyelik isteyen sitelere karşı "asdf" grubu :) Sen de katıl !
Sitelerin içerik için üyeliği mecbur tutmasını çok yerde çok defa tartıştık ve her zaman bunun yanlış olduğunu bir grup ve iletişim gibi öğeler olmadıkça yanlış olduğunu belirttik. Ancak bizim bunları belirtmemiz insanların üyelik isteyen sitelerden vazgeçmeleri anlamına gelmiyor. Bu yüzden bu siterlerde fix kullanıcı adı/şifre kullanmyı öneriyorum. Mesela herhangi birimiz bu tip bir siteye kaydolurken kullanıcı adı : asdf şifre : asdf şifre aynı kabul edilmiyorsa kullanıcı adı : asdf şifre : asdfx son kolarakta asdf adı alınmış ise; kullanıcı adı : asdfx şifre : asdfx olarak belirlersek bu sayede arkamızdan gelen herhangi biri bu kullanıcı adı ve şifre ile login olabilir. Ben bunu çok popüler sitelerde kullanıyorum mesela download.com da genelde tutuyor. ve bu konu ne kadar komik gözükse de bence çok gerekli. Herkesin de desteğini bekliyoruz. Hatta bu sitelerin bir listesini de yayınlarsak çok güzel olur ancak bunun için zoque uygun ortam mı ? O konuda emin değilim. Üyeliksiz içerik için birleşelim ! :)
FERRUH.MAVİTUNA - İnanmıyorum, yeni site! Mesaj soul tarafından 02.04.2003 (15:06) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
yanlış düşünüyorsun bence.. soul un bahsettiği içerik siteleri. burası ise bir forum. burada zaten paylaşıyoruz ve isteyen de üye olmadan burada paylaşılanları görüp okuyup faydalanabiliyor. soul a hak veriyorum ben.. tabi içeriği paralı olanlar harcinidekiler için.. eğer adam bir bedel koymuşsa üye olmak dışında bu tabi ki adamın harcadığı emeğe istediği karşılıktır ve verilmesi şarttır diye düşünüyorum.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
@ichelik eğer forumdaki ilişkili konuları okursanız zaten @Scud un dediği gibi sadece içerik sitelerinden bahsettiğimi anlarsınız.
tabii bu anlaşılmıyorda olabilir ek açıklama yapalım Bu konu içerik sitelerini kasteder. Mesajda ne demişiz bir grup ve iletişim gibi öğeler olmadıkça;
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Tabiki güzel birşey ama ;
Test için verilen örneğin ; Kullanıcı adı : Test Şifre : Test olan bir üyelik sisteminde adam bu şekilde birşey yapmış. Biri girip bunun şifresini test2 diye değiştirince bütün iş bitiyor. Yani buna güveni nasıl sağlıyacaksınız. ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
ya şimdi dediğin doğru tabii ki de aramızdan bunu yapacak bir çıkar mı bilmem ? Niye yapsın ?
Yani kendi çağımızda bir atraksiyon yapmaya çalışıyoruz burada Hemen sabote ettiniz yahu
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
burda kastedilen sürekli girilen siteler değiller bence.
Örneğin; sürekli girdiğiniz sitede bir konu baslığı görürsünüz ilginizi çeker oysa o bir linktir, tıkladığınızda bir siteye gider ve konunun kalanını okumak için siteye üye olmanızı ister sizden, oysaki linkten geldiğiniz için belki sitenin adresine bile bakmamıssınızdır, sitede ilginizi çekecek başka birşey yoksa bir daha girme ihtimaliniz belki de sıfırdır, ama konuyu okumak için üye olmanız gerekir, bir script görürsünüz download etmek istersiniz bir daha asla girmeyeceğiniz bir sitedir, zaten sitenin adını bile yarım saat sonra hatırlamazsınız... örneğe devam... asdf kullanıcı adıyla login olursunuz, makale ya da script çok hosunuza gider yorum yapmak, katkıda bulunmak istersiniz, ama yorumunuz sizin adınızla çıkmalıdır, siteye bir daha girmeyi düsünürsünüz, konu ilginizi çekmiştir çünkü, o zaman log out olup new user a tıklarsınız, tebrikler siz bilinçli kullanıcısınız... yok eğer böyle şey olmaz diyorsanız, biz de bu sistemi uygulanabilir olarak görenler arasında kullanılmak üzere, ufak bir üyelik sistemi yazarız (asdf üyesini kabul etmeyiz hatta admin paneli olusturup üyelik için onay şartı bile koyarız ) sonra üyeler arasında belirlenmis ortak kullanıcı adı ve sifre ile girilebilecek siteler listesini sadece bizim üyelerimizin kullanımına açarız. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
evet @hızır hocam bunu yapalım, @ichelik @hızır durumu açıkladı burada, daha fazlasına da gerek yok sanırım yeterince açıklayıcı. Olayı kişisel boyuta da sakın indirgemeyelim.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!