Zoque.Forum
»
scroolbarın kaldırılması
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul,türkiye
|
ben sağdaki scrollbarın gözükmesini istemiyorum çünkü sitemde scrolling e ihtiyaç yok. onu kaldırmak için ne yapmalıyım ayrıca bu iframe in scrolling olayınıda otomatik olmasını yani sayfanın scrolling e ihtiyacı varsa çıkmasını yoksa gözükmemesini istiyorum bu konudada ne yapmalıyım
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sevgili voodoo
1 piksellik frame ac sayfanda ve leftframe.htm olarak sagdakini ise mainframe.htm olarak kaydet <frame name="leftFrame" scrolling="AUTO" src="leftframe.htm"> <frame name="mainFrame" src="mainframe.htm" scrolling="AUTO"> framesete yukarıdaki kodu yaz zaten senin ihtiyacın olan koddaki scrolling="AUTO" kısmı yukarıdaki kodda actıgın pencere boyutlarına gore scrollbar cıkacak iyi calısmalar..... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul,türkiye
|
madrix in yöntemi kısa olduğu için daha iyi. denedim ve çalıştı. ama scrolling parametresine gerek yok sanırım sadece scroll yazmak yeterli. bide sadece scrolling yazınca çalışmıyor.
arşivlenirse diye belirteyim dedim teşekkürler
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
body'deki scrollbar
Body'ye verdiğin scrollbar, Netscape'de çalışmaz (gerçi ben de male*z gibi kendim için yaptığım sitelerde netscape'i iplemiyorum ama corporate bir site ile uğraşıyorsan mecburen)... Ayrıca Mac'deki IE'de de çalışmaz. PC'de IE4 ve üzerinde çalışır.
Scrolling diye birşey dediğin gibi yok. Tam kullanımı <BODY SCROLL=NO> şeklinde. DOM'daki referansı ise, document.body.scroll şeklinde. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
peki sadece yatay düzlemde scrolling cikmasini saglamak gibi bir secenegimiz var mi?
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Ravel in yazdıklarına ek olarak
<style>body {overflow:auto}</style>
şeklinde de yazılarak scrollbar VooDoo nun istediği gibi sayfanın scrollbar a ihtiyacı varsa gösterir yoksa göstermez. CSS de scrollbar ayarı yapınca ieMac5 ve Netscape6 destekler sanırım opera5 ise yarım yamalak destekler herhalde @zoque <style>body {overflow-y:hidden}</style> 10 puanlık uzman sorusu peki bunu kim destekler ![]() ve böyle bir CSS kodu hangi tarayıcıda hata verir !!! düzeltme=alttaki ek not; VooDoo iframe demiş ! iframe e width ve height değerini verdikten sonra <iframe scrolling="auto"></iframe> Mesaj biolight tarafından 21.04.2002 (12:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
<style>body {overflow-y:hidden}</style> ile iframe'deki scrolling kaldirmayi denedim ama olmadi. tüm scrollingleri yok ediyor. alternatif olarak iframe yerine frame kullandim. yine de cok sagol
![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!