|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Sayfa Düzeni Bozuluyor
merhaba arkadaşlar.. macromedia Dreamweaver MX kullanarak layerlerele sayfayı yaptım... adres : www.odevim.net bende kusursuz çalışıyor ama birkaç arkadaşım ve ziyaretçi sayfada herşeyin birbirine girdiğinden bahsediyor. nedenini anlamadım .. HTML kodları ve js le de aram pek iyi değil.. sebebini bilen varsa benimle paylaşırsa sevinirim Dreamweaver de layer yaratınca şu kod ekleniyor : <script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> <!-- function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) { document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }} else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload(); } MM_reloadPage(true); //--> </script> ------------------------------- <div id="Layer1" style="position:absolute; left:45px; top:43px; width:149px; height:297px; z-index:1"></div> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ben bu işlerle uğraşırken mümkün olduğunca layerlardan uzak durmaya çalışıyorum. Muhtemelen arkadaşlarının bilgisayarlarının çözünürlükleri birbirinden farklıdır. Yine yanlış bimiyorsam layerlar sol ve üstten pixel sayarak sayfa içinde konumlanıyorlar. Yani çözünürlük değiştiği zaman aynı layer sayfada ayni noktaya düşmüyor. Çünki pixelin konumu değişiyor. Haliyle de sayfan dağınık görünüyor.
Bir layer'ı kilitlemenin bir yolu varsa da onu da JavaScript bilen arkadaşlara bırakalım ![]() Saygılar |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
I.E.5.0 da patlıyor başka browserda denemedim,
sanırım tabloları yanyana koymaya çalışıyor. ve bizim browserlarda başarıyor. Şu "indir", "gönderen" diye giden tek rowlu table dan sonra bir <br> koy düzelecektir.... ayrıca table lara width ver 700 falan... Bu arada layera ne gerek var bu sitede anlaamadım. Tablolarla çözebilirsin herşeyi..... İğrenç .NET kodlarına benzemiş.... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
sağolun arkadaşlar.. ancak.. bilgisayarımın çözünürlüğünü düşürüyorum 800x600 yapıyorum.. ve bende hala düzgün görünüyor..
layerlerle yaptım çünki öle daha kolayıma geldi bende de sorun çıkmayınca ...
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Şimdi senin bu mesajı hiç atmamış olmanı dilerdim,
öncelikle çözünürlükle alakası yok browser versiyonundan olduğu söylemiştik.... sende düzgün çalıştığı zaten belli, ama sende düzgün çalışıyosa salla gerisini demek olcak iş değil, başkalarının nasıl göreceğini düşünmüyorsan bu işi web de yayınlama..... hepimizin geçtiği layer yolunda başarılar biraz serpilip semirince table gerçeğine dönersin artık...
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
CSS ile lay out konusu önemlidir, iyidir de.
link 1: browser uyumlulugu - netscape, opera v.s. link 2: http://www.ismailk.net/e/messages.asp?message=131 sayfalarin yüklenmesi bakimindan CSS'in hiz konusundaki avantaji gözden kacmamali. @hamlet: problem yasadiklarini söyleyen kisilerin browser ve isletim sistemlerini bir ögren. büyük bir olasilikla browser kaynakli bir problem olmasi gerek.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
odevim.net i sadece kendim için yapmadığım ap açık ortada olmalı.. yoksa umursamazdım buraya da böle bi konu açmazdım.
cahilliğimi hoş görün! ukalalığın da hiç gereği yok.! verdiğin linkler için sağol zoque!.. sevgiler saygılar |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!