|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Italya-Fas arasindaki Denizalti Fiber Koptu..!
Türkiye’nin, İtalya ile Fas arasında meydana gelen denizaltı kablo arızası nedeniyle yurtdışı internet hatları kesildi. Görüşlerini aldığımız bir Telekom uzmanı, hatlarda yaşanan bu arızanın Cezayir’de meydana gelen 6.7 şiddetindeki depremle ilişkisi olduğunu ve onarımının en az üç gün süreceğini bildirdi. Türkiye’nin yurtdışı internet bağlantısında yaşanan bu arıza, internet kullanıcıları için sürpriz değil. Tek bir omurga üzerinden bağlı olmanın getirdiği bu sıkıntının yanısıra, İnternet hatları zaten artık yetersiz gelmeye de başladı. İnternete kesintisiz bağlanım sağlanabilmesi için alternatif yolları deneyen kullanıcılar, hangi yolun hızlı, güvenli ve kesintisiz olduğu konusunda belirsizlik yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet bağlantısı konusunda Türk Telekom’dan yapılan açıklamada şöyle deniliyor: “İtalya ile Fas arasında meydana gelen denizaltı kablo (SMW3) arızası nedeniyle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir. Elimizde olmayan kesintiden dolayı özür dileriz”. Görüşlerini aldığımız bir Telekom uzmanı, kesintinin halen devam ettiğini ve en az üç gün süreceğini belirtiyor. Türkiye’nin yurtdışı internet bağlantısı fiber üzerinden giden trafik üç farklı Carrier'da sonlanıyor. Bu bağlantıların tümünün kesik olması, yurtiçi bağlantı hızlarının artmasına neden oldu. Görüşlerini aldığımız bir Telekom uzmanı, yurtdışına internet bağlantısı için şu anda bir tek uydu yolunun açık olduğunu, ancak bağlantı hızı olarak fiber optik kablo kadar verim alınamadığını ifade etti. kaynak: turk.internet.com |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
zaten kablo kopsada kopmasada internet bi şekilde yavaşlıyo bigün kabloların üstüne bi gemi düşse bu sefer gemiyi kaldırana kadar 1 sene geçer sonra biz 1 sene internetsiz kalırız yani hiçbişeyin garantisi yok hayatımızı internete bağlasak da güven yok maalesef
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Bir arkadaşımdan dün aldığım maili iletiyorum, ister gülün ister inanın şeklinde
![]() Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: iST TR
|
mail komik,
benim bildigim cezayir'deki deprem yuzunden kopmus kablolar, bu kadar buyuk bir cografya, bir tanecik kabloya endeksli olarak nete baglanirmi benim de sasirdigim bu. hani alternatifler, yedek hatlar, acil çözümler? patates bunların hepsi valla |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Şu Quantum düzeyinde araştırmalar gün ışığına çıksa da bağlantı kullanmadan atom altı parçacıklarla haberleşsek.
![]() Büyük sanayi devleri internet 2 ile uğraşıyorlar, biraz fiber biraz uydu ve hatta sürekli yüksek irtifada havada asılı kalan planörler, uçan balonlar uydu alternatifi olarak düşünülüyor. Çünkü güçlü bir güneş patlaması hassas uyduları da etkiliyor yani uydulara da güven olmuyor çünkü güneş patlamaları çok olağan şeyler. web in belki 100 sene sonrası tamanıyla atom altı uzayın kendisini kullanacak tabii o zamana kadar dumanla haberleşmeye ve www, ftp, POP3 ile telgraf göndermeye devam.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!