|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ASP'de Klasör Şeklinde Linkler
Slm, Bazı sitelerde görüyorum.. şu şekilde linkler var: www.asd.com/?fld=anasayfa&fle=anasayfa www.asd.com/?site[/url] --gibi.... ASP için bu nasıl yapılır; Tiny Link diye bir prg vardı ama ben bunu daha kolay yapmak istiyorum.. zaten çalışmadı.. yani .ASP dosyamı o şekilde ulaşılabilir hale getiricek.. webajans.com'u yapan arkadaş yapmış.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
/? aslında, /dosyaismi.ASP?... diye devam eden bir mesele. bir sayfaya, başka bir sayfayı include ederek bunu başarabiliyorsun.Yada, aynı sayfa içerisinde birşeyler çağıracaksan veritabanından, SQL sorgusuna dönerek olan query 'leri tepede belirtiyorsun. Address bölümündede bahsettiğin şekilde görünüyor tabi.
Webajans 'ta da bu oluyor. Veritabanında "anasayfa", "referanslar" gibi işaretler var. QueryString ile bunları SQL sorgusuna gönderiyor ve aynı sayfa içerisine include ederek, sayfayı build ediyor. Başka yoluda vardır elbet. Mesela, domain.com/?1231 gibi bir meselede var. Bu benim çok hoşuma gidiyor, hiç sormamıştım daha önceden. Aklımda nasıl yapılacağına dair birşeyler var. Ama denemedim dediğim gibi. Mesela, cevap verecek kişi buna cevap verebilir. Ben veya benim gibiler uğraşmak zorunda kalmaz
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Şöyle yaziyorum yok anlamadım dersen
detaya ineceğim...<% '// www.???.com/?enterthezen '// Buradaki request direk tüm Querystring alır x=asdasd gibi sadece değeri almaz yani Dim Qparam Qparam = Request.ServerVariables("QUERY_STRING") %> <% '// enterthezen.htm i include edecektir (ASP Kodlarında sorun çıkartır, text include u için mantıklı) server.Excute("folder/" & Qparam & ".htm") %> veya <% '// Daha mantıklı olan kullanım Select Case Qparam Case "enterthezen" %> enterthezen sayfasını include et veya direk yaz <% Case "fuckzen" %> Diğer atraksiyon <% Case Else %> Yok böyle bir sayfa veya bu ana sayfa <% End Select %>
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Aslında detaya inmeden ben şunu söyleyeyim;
ASP Biliyorsan sorun yok, zaten çözmen gerekiyor Az biliyorsan Google da ilgili fonksiyonları aratıp ilevlerini bulman gerekecek eğer ki bilmiyorsan önce biraz ASP öğrenmen gerekecek ![]() Sanıyorum ki kodu anlayınca sayfayada ekleyebilirsin.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
www.domain.com/?query=string = www.domain.com/dosya.asp?query=string
......href="?query=string"> = ...href="dosya.ASP?query=string"> bunların ikiside aynı şey. sen, /?x=y diye yollarsan; bu, aynı dosya üzerine, yolladığın querystring 'ler ile işlem yaptırır.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Yani index.ASP, index.htm, default.ASP vs. Ana sayfaya gidecektir.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
www.site.com/bizkimiz gibi link nasıl yapılır?
Evet konu böyle hortlatılır. Yaşayan ölülerin dönüşü.
![]() Sorunum vardı. Wikipedia gibi link nasıl yapılır bir türlü çözemiyordum. Yani şimdiye kadar bildiğimiz metotlar. www.site.com/index.asp?id=23 sonra kısalttık. www.site.com/?23 oldu. Sonra istedim ki şöyle olsun. www.site.com/1 www.site.com/2 www.site.com/3 www.site.com/4 www.site.com/fiyatlar www.site.com/bizkimiz www.site.com/haberler ... Eğer 2-3 tane başlık olsa her biri için ayrı bir klasör açarsınız. sorun çözülür. İçerine birer sayfa koyarsınız. Ancak yüzlerce sayfanız varsa böyle olmaz. Böylece bayağı bir aradım ama ilgili birşey bulamadım. En sonunda yazmaya başladım ve pat karşıma çıktı. Zoque uğurlu geldi sonra niye daha önce düşünemedim ki dedim ne kadar basitmiş çözüm. Yazanlara ayrıca teşekkür ederim. Birinin başına gelebilir diye ekliyorum. (Kısaca konu bulunamayınca devreye giren 404.ASP yi kodluyor ve gelen querystringi parçalara ayırıp parametreyi alıyorsunuz ve verdiğiniz linkler çok estetik görünüyor. http://www.asprehberi.net/icerik/2116.html
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: www.site.com/bizkimiz gibi link nasıl yapılır?
Süleyman abinin verdiği çözüm aynı zamanda ? işaretinden sonrasını algılamayan arama motorlarına çözüm de içeriyor. Yani tam bir "Spider-Friendly URL".
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!