|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Trabzon
|
Dreamweaver MX Türkçe Karakter
PCWorld dergisi ile birlikte Dreamweaver MX (V 6.1)'in 30 günlük deneme sürümünü Windows XP TR Profesyonel (SP1 yüklü) bilgisayarıma kurdum. program ile Edit Preferences bölümündeki Fonts ve New document bölümünde Türk alfabesindeki ç ş ğ ü gibi harflerin görünebilir olması için other seçeneğini seçip gerekli ayarları yapmama rağmen ilginç bir sorunla karşılaşıyorum. Kaydettiğim htm sayfalarını tarayıcada açtığımda ya da web alanıma yüklediğimde sorunsuz olarak Türkçe karakterler görülebiliyor. Kaydettiğim HTM sayfalarını Dreamvevaer MX ile açmaya çalışıtğımda ise Edit - Preferences - fonts bölümündeki ayarlarım sabit dururken New document bölümünde yaptığım ayar ve Modify Page Properties bölümündeki encoding ayarı Other'dan Western (Latin)'e dönüyor. Bu sebeple Türkçe karakterler gözükmüyor. Modify - Page Properties'ten her seferinde Other'ı seçip Relod demem gerekiyor. Bunu yaptığımda karakterler eski okunabilir hallerine geri dönüyor. Sistemimde Netscape Navigator 7.02, Photoshop 6.0 ve MS Office XP Satndart yüklü. Sizce bu duruma ne neden oluyor olabilir? Ya da daha önceden Dreamwevaer 4 kurup kullandığım ve bir sorun yalşamadığım bu sistemde, türkçe karakterleri düzgünce görüntülemek için yapmama gereken ekstra bir ayar mı var? Guy Montag - InFlames |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba,
Bu programı çok iyi bilmiyorum ama tahminlerime göre 30 günlük deneme sürümü olayından kaynaklanıyor.Daha önce bende bu tarz bir programın evolution sürümünde (DW değil) aynı sorunu yaşamıştım. Tüm ayarları set ettikten sonra programı restart ediyorum ve ayarlar default haline dönüyor.Çok sinir bozucu bir durum ![]() Hoşçakal.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Bu konu çok geçti arama yapmanı tavsiye ederim -
Kısaca; Medyasoftun sitesinde veya ABİ Bİlgisayarın sitesinde encoding extension ı var indirebileceğin... Onu kurunca düzelir ama DW biraz unstable türkçe desteğinde, yine de dönebiliyor bazen.... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Gothem-Merkez
|
yunus::t verdiği adresten encoding ve bir dosya daha sanırım dil yamasıydı indirdim ve problem çözüldü. Yükleme yaptıktan sonra sanırım sayfa ayarları kısmındaydı listeden türkçe yi bul tamam de problem çözülür sanırım.
win98 se tr kullanıyorum.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Selamlar,
Bu sorun devamlı olarak gündeme gelir bu tarz alışıla gelmiş konuları önceden bir kere aratırsanız bizim "tekrar yazacaklarımızdan" çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Ben DW MX te TR karakter sorununu şu şekilde çözüyorum. 1. adım : Sayfada code görünümüne geçiyor ve sayfanın başındaki charset=iso *****-1 (sayıyı tam hatırlamıyorum şimdi) ifadesindeki (-1) yani sondaki 1 i 9 yapıyorum. charset= iso*****-9 gibi bişey oluyor (şuan evde değilim belli oluyor sanırım) 2. adım normal design mode da iken tasarımıma devam ediyorum Tr karakter kullanmam gerekince bu karakteri design mode da değil ! code view e geçip orada yazıyorum yani " şğöç " gibi karakterleri hatta bu karakterlerin olduğu kelimeyi code view de yazıyorum design mode da hala TR sorunu var gibi gözükmesine rağmen F12 yaptığınızda yani browser da sorun ortadan kalkıyor. Hiç bir ek programa eklentiye vs ye gerek yok bu sorun bu kadar kısa ve basit bir yöntem ile rahatlıkla çözülebiliyor.... saygılar....
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Yunus elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Bide 1400 sayfa ile anlatmak istediğini anlayamadım. Demek istediğin çok ASP yada benzer diller ise zaten onlarda bu sorun daha farklı çözülüyor... Neyse... Soru ASP de yada PHP de değil dreamW.de Tr karakter sorunu olduğu için bende bu şeikilde cevap attım.
Ayrıca şuan elimde 4 tane kesinleşmiş web işi var. Zaten 1-2 hafta içinde site analizinede atarım taslaklarını.... iyi çalışmalar....
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
demek istediğim senin ki geçici bir çözüm,
her sayfa için tekrar tekrar yapman çok anlamsız, encoding dosyasını yükleyip default ayarlarını da yaparsanız bi daha hiç bir dosyada bu düzeltmeleri yapmanız gerekmez... 1400 sayfa = Beni alemden/hayattan/meslekten/şirketten soğutan en son projelerimizden birinin içerik sayfalarının toplam adedi... işin güzeli sonradan 700 sayfa daha geldi onu hiç katmıyorum.....
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Herkese Selam,
Bahsettiiğiniz sorunu http://www.infinity-soft.com/tr/productList.asp?ID=11 adresindeki Macromedia Dreamweaver MX Türkçe Yama adlı dosyayla halledebilirsiniz.. Biras reklam oldu galiba ama neyse kolay gelsin.. Ömer DÜZYOL
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!