|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
// Netart, Webart!
digitalart olarak adı geçen çalışmalarla, netart/webart niteliklerindeki iş'lerin birbirinden ayrı şeyler olduğunu düşünüyorum.. bir yandan da, anti-pop'da yaptığım iş'lerin bu alana girdiği düşünüyorum. netart/webart işleri görüp, takip edebileceğimiz ve ufkumuzu genişletecek siteleri haberdar edebilecek arkadaşlar varsa ne hoş olur.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bozalım bari,
işim çok o yüzden yazmaya vakit bulamadım, umarım yanlış anlamamışımdır. digital art ın 2 kavrama ihtiyacı olduğuna katılıyorum ama netart ve webart çok yakın, net ve web ikisi de ağı temsil ediyor ve dinamik aktivitelere refer ediyor, dolayısıyla web sitesi ve experimental hareketli aktivitelere bu isim uygun geliyor bana, statik çalışmaları da digital art başlığı altına almak doğru gibi ne dersiniz, böylece webart kavramını diğerinden koparmış olabiliriz.... cemgül amcamızın çalışmaları son derece digital art a girer en ağırından mesela... senin video çıkışlı experimentler webart, statik çalışmalarda digital art olarak yorumlanabilir, sanırım benzer isimlerndirme çalışmaları zaten yapılıyor, kaynakları vakit bulunca gönderirim.... kavramları tartışmak gerek, kafam çok yoğun bu ara pek toparlayamadım...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
eyv, netart ve webart'ın birbirlerinden ayrı şey'ler olduğunu ben de düşünmüyorum.
digitalart saptamana da katılıyorum. statik oluşuna ek, "contemporary art" denen "çağdaş sanat" izleğine de bağımlı bi şi diil gibi geliyor bana. bi de dediğin gibi deneysel işler, ister/istemez webart/netart alanına giriyor. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
web biennial 2003
Istanbul Contemporary Art Museum, web biennial 2003
Mesaj La Haine tarafından 17.06.2003 (21:42) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
NetArt ve WebArt'tan kasıt internetin sunduğu olanaklar çerçevesinde sanat yapmaya çalışmakmıdır, yoksa internet ortamını kendine konu edinen sanat çalışmaları mı yapmaktır?
La Haine'nin gönderdiği linkteki birkaç örneğe baktıktan sonra kafamda böyle bir soru oluştu.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
hayatla bir 'derdiniz' varsa, bunu bir şekilde ifade etmeye çalışırsınız. net'te bunu yapıyım ile, bunu net'te yapıyım arasında fark yok; tıpkı yumurta/tavuk ilişkisi gibi... link havuzunu çoğaltma taraftarıyım, devam edelim derim.. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!