|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hangi tasarım programı?
Merhaba, Uzun süre buralardan uzak kaldığım için sorumu mazur görün. Sitenizin tasarımını yaparken, hangi programı kullanıyorsunuz ve neden? Teşekkürler
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Karabük
|
Dreamweaver mx Dreamweaver adlı bir programın son sürümü(versiyon olayı)
![]() bu arada mx in açılımı nedir merak edip öğrenen varmı.. biraz gezindim ama bulamadım...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
kodlama icin bence en guseli homesite, Dreamweaver' a bi turlu alisamadim.. gerci MX e homesite gibi gorumesi icin secenek koymus macromedia.. gusel olmus tabi..
ama yinede en guseli notepad
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
MX : Macromedia Experince
yani Macromedia Deneyimi, eee yıllardır bu işi yapıyoruz, artık çözdük gibi bir şey. Tasarım yaparken genelde tasarımcılar (özellikle böyle karışık, geniş geniş site yapanlar) Photoshop' u açıp. Siteyi tamamen burada yapıyor ardından DW MX ile bunu HTML' e aktarıyor. Ben Fireworks ile tasarımı yapıyorum, ardından EditPlus' ta tamamlıyorum. Eğer basit işlevsel bir şey yapacaksam bazen Fireworks' ü hiç açmıyorum.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
windows xp nin de açılımı oleydi: Experince
eskiden frontpage kullanıyodum ama herkes Dreamweaver daha iyi dedi alışmaya çalışıyorum şimdi ama okadar karmaşık değil bence .... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
mx'e homesite gibi görünmesi için bi seçenek koymaları mantıklı, çünkü mxte DW ile homesite birleştirildi. buda yeni sürümün en önemli özelliklerinden biri oldu zaten.
tasarım yanım ağır deil fazla. ama bişiler yapmak istiyosam PS kullanmaya çalışıyorum. işin kodlama yanını katıyosanz editor olarak crimson editor, zend studio gibi editorleri tercih ediyorum. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Kodlama için Notepad hayli hayli yetiyor bana. Tek eksiği kodları renkli göstermemesi bana göre. Biraz karışık oluyor bir müddet sonra. grafik için de Photoshop kullanıyorum. CorelDraw'a daha yeni başladım.
Not: E-kolay'ın bilgisayar kısmında "NotePadX" diye bir program var. NotePad'e ek bir-iki özellik eklenmiş. Türkçe sürümü ayrıca. Tavsiye ederim. K.G.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben macromedianın sadece dw'sini kullanıyorum... fireworks filan hakgetire...
açıyorum Photoshop'umu, düzenliyorum, kesiyorum, biçiyorum, taslak yapıyorum, ps ile yada image ready ile HTML'e çeviriyorum, açıyorum dw yada notepad'i kafama göre düzeltiyorum işte.. gerçi son zamanlarda tasarım yapmadım, studio .net'e mahkum olduk iyice ya, neyse... bu arada, her HTML kodlamadan sonra, oturup spacer.gif'e dua ediyorum, allah ondan razı olsun
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!