Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » "İnternet kullanımını desteklemek amacıyla..." (TBMM 'de soru önergesi)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.06.2003   #1 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda
"İnternet kullanımını desteklemek amacıyla..." (TBMM 'de soru önergesi)

Şurada duyarlı, konuyla belki uzaktan, belki yakından ilgilenen bir milletvekilimiz tarafından sunulan bir önergeyi görebilirsiniz.Aslında haberi turk.internet.com 'da okudum. İlgimi çekti, "herhalde duyarlı bir memleket haline gelmeye başladık" diye düşündüm ama, bu düşüncemi bastıran bir nokta dikkatimi çekti şu önerge de. Hoş, milletvekili bu durum için yakınıyor. Şöyle ki;

“Her iki partide e-devlet uygulamalarını seçimden önce kamuoyuna ifade etti. Bugün dünyada bir çok ülkede internet devlet tarafından sübvanse ediliyor. Bizde ise 2003 yılının başında yüzde 23 zam yapılmış. Bu demektir ki, yıl sonuna kadar yüzde 50-60 bir zam daha gelecek. Diğer istatistiklere bakıldığında her 10 kişiden 3 kişiye internet düşüyor. Bütün bunlar ışığında Devletin interneti sübvanse etmesi lazım. Biz Avrupa ile aynı teknolojiye sahibiz ama 10 yıl, 20 yıl geriden takip ediyoruz. Türkiye teknoloji deposu ama kullanım çok az.”

Acayip moralim bozuldu. Bu ülkede insanların birşeyler yapmaya çalıştığını neden farkedemiyor hiç kimse? Kas ile para kazanma devrinin bittiğini, bilginin en önemli kuvvet olduğunu bu yönetimler ne zaman anlayacaklar?

Sonuçta bir sevindim, bir üzüldüm.

Sevindim, çünkü şu sıralar ikinci kez bu mesele, bir önerge olarak sunuldu. Sayın Milletvekili Engin ALTAY 'ı |web|, duyarlılığından ötürü en içten dileklerimle tebrik etmek istiyorum.

Üzüldüm, çünkü düşük hızda bile olsa, ufak kıpırdanmalarla e-devlet olma yolunda adımlar atmaya çalışılan Türkiye 'de, internete yapılması olası %50-%60 bir zam sözkonusu oluyormuş. Hatta, daha yapılan zamın üzerinden uzunca bir süre geçmemişken, yapılacak diğer zamların bile seceresi çıkartılmış bile. Bide, "yok efendim, domates en çok zamlanan..." diye cümlelere başlıyorlar... Hadi be! Televizyonlarda boy boy internete dayalı reklamların yeraldığı, firmaların topyekün "internete kullansak mı?" diye ciddi ciddi düşündükleri bir dönemde, hala zam haberlerinin, kitleyi küstürecek planların el altından yapılıyor olması iç karartıcı, üzücü birşey.

Ne zaman kıraathanelerde okeye dönüyorsunuz, olan bitenden haberiniz yok, su kamışı gibi yaşıyorsunuz, hoyrat rüzgarlarda salınarak köşe başlarında geyik yapıyorsunuz, değerlisiniz. Ne zaman üretmeye çalışıp, elinizdeki imkanlarla birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz, faydalı, hayırlı insan olmaya çalışıyorsunuz, önünüz bir şekilde kesiliyor.

Koyun olmak erdemdir. Mee!..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 27.06.2003   #2 (permalink)
HsT

HsT's Avatar

Yer: Karabük
helal olsun adama ..ne diym..
mesaj attım teşekkür ettim... bizi görenlerin olduğunu düşünmek güzel....
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.06.2003   #3 (permalink)

Kuen's Avatar

Yer: istanbul
bizim düşüncemizde, millet vekilinin olmasından dolayı çok sevinçliyim, bende detaylı bir email attım teşekkür ettim.
Herkesin destek olması gerekirki ilerdede başka önergeler sunsun
Old 29.06.2003   #4 (permalink)

Yer: İstanbul
@kuen: olması gereken de o zaten milletvekilinin anlamı o: halk gibi düşünüp onların isteklerini düşüncelerini sunmak....
ama nekadar uyguluyolar bilemiyorum....tabiki uygulayanlar var onları görünce mutlu oluyor insan tıpkı burdaki gibi..
lynx lynx şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

onergesi , soru , tbmm , amaciylaquot , desteklemek , kullanimini , quotinternet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:28.