|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
"İnternet kullanımını desteklemek amacıyla..." (TBMM 'de soru önergesi)
Şurada duyarlı, konuyla belki uzaktan, belki yakından ilgilenen bir milletvekilimiz tarafından sunulan bir önergeyi görebilirsiniz.Aslında haberi turk.internet.com 'da okudum. İlgimi çekti, "herhalde duyarlı bir memleket haline gelmeye başladık" diye düşündüm ama, bu düşüncemi bastıran bir nokta dikkatimi çekti şu önerge de. Hoş, milletvekili bu durum için yakınıyor. Şöyle ki; “Her iki partide e-devlet uygulamalarını seçimden önce kamuoyuna ifade etti. Bugün dünyada bir çok ülkede internet devlet tarafından sübvanse ediliyor. Bizde ise 2003 yılının başında yüzde 23 zam yapılmış. Bu demektir ki, yıl sonuna kadar yüzde 50-60 bir zam daha gelecek. Diğer istatistiklere bakıldığında her 10 kişiden 3 kişiye internet düşüyor. Bütün bunlar ışığında Devletin interneti sübvanse etmesi lazım. Biz Avrupa ile aynı teknolojiye sahibiz ama 10 yıl, 20 yıl geriden takip ediyoruz. Türkiye teknoloji deposu ama kullanım çok az.” Acayip moralim bozuldu. Bu ülkede insanların birşeyler yapmaya çalıştığını neden farkedemiyor hiç kimse? Kas ile para kazanma devrinin bittiğini, bilginin en önemli kuvvet olduğunu bu yönetimler ne zaman anlayacaklar? Sonuçta bir sevindim, bir üzüldüm. Sevindim, çünkü şu sıralar ikinci kez bu mesele, bir önerge olarak sunuldu. Sayın Milletvekili Engin ALTAY 'ı |web|, duyarlılığından ötürü en içten dileklerimle tebrik etmek istiyorum. Üzüldüm, çünkü düşük hızda bile olsa, ufak kıpırdanmalarla e-devlet olma yolunda adımlar atmaya çalışılan Türkiye 'de, internete yapılması olası %50-%60 bir zam sözkonusu oluyormuş. Hatta, daha yapılan zamın üzerinden uzunca bir süre geçmemişken, yapılacak diğer zamların bile seceresi çıkartılmış bile. Bide, "yok efendim, domates en çok zamlanan..." diye cümlelere başlıyorlar... Hadi be! Televizyonlarda boy boy internete dayalı reklamların yeraldığı, firmaların topyekün "internete kullansak mı?" diye ciddi ciddi düşündükleri bir dönemde, hala zam haberlerinin, kitleyi küstürecek planların el altından yapılıyor olması iç karartıcı, üzücü birşey. Ne zaman kıraathanelerde okeye dönüyorsunuz, olan bitenden haberiniz yok, su kamışı gibi yaşıyorsunuz, hoyrat rüzgarlarda salınarak köşe başlarında geyik yapıyorsunuz, değerlisiniz. Ne zaman üretmeye çalışıp, elinizdeki imkanlarla birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz, faydalı, hayırlı insan olmaya çalışıyorsunuz, önünüz bir şekilde kesiliyor. Koyun olmak erdemdir. Mee!..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@kuen: olması gereken de o zaten milletvekilinin anlamı o: halk gibi düşünüp onların isteklerini düşüncelerini sunmak....
ama nekadar uyguluyolar bilemiyorum....tabiki uygulayanlar var onları görünce mutlu oluyor insan tıpkı burdaki gibi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
onergesi , soru , tbmm , amaciylaquot , desteklemek , kullanimini , quotinternet |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!