|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: In Your Inside
|
XML ile TCMB Döviz Kurları (Ücretsiz)
web sitenizde kullanmak için anlık döviz verilerine ihtiyacınız varsa, bu ürünümüzü deneyin. XML teknolojisi ile geliştirdiğimiz ürünü dilediğiniz kadar özelleştirip, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. http://www.matdigitalmedia.com/v3/?p=ur&pp=uhm |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
ben de merak ettim aslında.
Ama sanırım, ASPTear gibi bir component ile okuyorlar.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Ellerinize sağlık Dreamman
![]() Sayfadaki JavaScript örneği biraz uzun olmuş. Biraz kısaltayım dedim ![]() Kod:
<style>
.altciz{border-bottom: 1px dotted #CC6600}
</style>
<table border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" style="font-family:Verdana; font-size:8pt; background-color:#FFCC00; border-collapse:collapse" bordercolor="#111111" >
<tr>
<td bgcolor="#CC6600"> </td>
<td bgcolor="#CC6600" align="center"><font color="#FFFFFF"><b>MB ALIŞ </b></font></td>
<td bgcolor="#CC6600" align="center"><font color="#FFFFFF"><b>MB SATIŞ</b></font></td>
<td bgcolor="#CC6600" align="center"><font color="#FFFFFF"><b>EF. ALIŞ</b></font></td>
<td bgcolor="#CC6600" align="center"><font color="#FFFFFF"><b>EF. SATIŞ</b></font></td>
</tr>
<tr id="USD">
<td class="altciz"><b>DOLAR</b></td>
<td class="altciz"> </td>
</tr>
<tr id="EUR">
<td class="altciz"><b>EURO</b></td>
</tr>
<tr id="DKK">
<td class="altciz"><b>DAN. KRONU</b></td>
</tr>
<tr id="JPY">
<td><b>JAPON YENİ</b></td>
<td> </td>
<td> </td>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
</table>
<script>
var kurs=new Array("USD","EUR","DKK","JPY")
var xmlDoc=new ActiveXObject("Microsoft.XMLDOM")
xmlDoc.async="false"
xmlDoc.load("http://www.matdigitalmedia.com/v3/XML/tcmb_full.ASP?Tarih=04.04.2003")
// Sayfaya Gün.Ay.Yıl (30.12.2002 gibi) Formatlı bir veri gönderirseniz
// XML size o tarihe ait Kurları Görüntüler. Boş bırakırsanız geçerli kurları görüntüler.
for(i=0;i<kurs.length;i++){
for(l=1;l<5;l++){
mtag=kurs[i]+"_"+l;
eval(kurs[i]).cells[l].innerText=xmlDoc.getElementsByTagName(mtag).item(0).text
}}
</script>
)NOT: Vaktim yoktu acelem vardı fazla uğraşamadım. Aam bu hafta içinde tamamı js ve kısacık bi kod gelicek merak etme
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
<XML></XML> tag kullanılarak görüntülemeye örnekte benden
Kod:
<HTML> <head> <title>kurlar</title> <style> #kurtable { width:350px;height:100px;font-family:Verdana;font-size:8pt;background-color:#ffcc00; } #kurtable thead { background-color:#cc6600;color:#ffffff; } #kurtable td { font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #cc6600; } #kurtable td span {font-weight:normal;} </style> <head> <body> <XML id="kurlar" src="http://www.matdigitalmedia.com/v3/XML/tcmb_full.ASP" async="false"></XML> <table datasrc="#kurlar" datafld="DOVIZ_KURLARI" id="kurtable" cellpadding="3" cellspacing="0"> <thead> <th>&nbsp;</th> <th>MB ALIŞ</th> <th>MB SATIŞ</th> <th>EF. ALIŞ</th> <th>EF. SATIŞ</th> </thead> <tr> <td>DOLAR</td> <td><span datafld="USD_1">...</span></td> <td><span datafld="USD_2">...</span></td> <td><span datafld="USD_3">...</span></td> <td><span datafld="USD_4">...</span></td> </tr> <tr> <td>EURO</td> <td><span datafld="EUR_1">...</span></td> <td><span datafld="EUR_2">...</span></td> <td><span datafld="EUR_3">...</span></td> <td><span datafld="EUR_4">...</span></td> </tr> <tr> <td>DAN. KRONU</td> <td><span datafld="DKK_1">...</span></td> <td><span datafld="DKK_2">...</span></td> <td><span datafld="DKK_3">...</span></td> <td><span datafld="DKK_4">...</span></td> </tr> <tr> <td>JAPON YENİ</td> <td><span datafld="JPY_1">...</span></td> <td><span datafld="JPY_2">...</span></td> <td><span datafld="JPY_3">...</span></td> <td><span datafld="JPY_4">Yükleniyor</span></td> </tr> </table> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
neden ben 2 yolu da denememe rağmen sonuç alamıyorum? mat' in verdiğinde access is denied hatası veriyor js, biolight ın verdiğinde ise sadece ... lar çıkıyor. ama XML dosyasını kendi klasorüne atınca sorun çıkarmıyor, tıkır tıkır işliyor :)
http://www.deneysel.net/denemeler/deneme.html |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
@Dreamman
yayınlayabilirsin de @gameover söylediği hata bendede oluştu :s kodları server atıp denediğim de JavaScript le verileri çekmeye çalıştığımızda erişim engellendi hatası veriyor. aynı şekilde <XML> tag ile çekmeye çalıştığımızda da hata vermiyor ama verileri de çekemiyor. sanırım aynı hata ama bu sefer çaktırmıyor :) şöyle bir şey denedim verileri bir XSL dosyası ile şekillendirdim ve ASP ile XML ve xsl dosyasını çekip görüntüledim Çalıştı. (XML ve xsl dosyasını javascriptle çekersem yine hata veriyor ) ama bu yöntemde çok uzun kısa yolunu bulmak gerek. @Dreamman ASP kodlarını açıklaya bilirmisin. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
bende her ikisi de çalışıyor..
internet Explorer ile ilgili galiba. veya belki güvenlik ayarlarıyla..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!