Zoque.Forum
»
İnternet erişimini kısıtlama ve paylaştırma hakkında...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
İnternet erişimini kısıtlama ve paylaştırma hakkında...
Merhaba,
Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz sevinirim. 1. Yazılım desteği ile herhangi bir numaranın (mesela 146) dial-up erişimini engellemek mümkün mü? Varsa program ismi... 2. Bir PC üzerinden internet erişimi paylaştırmak için "Paylaşım" sekmesinde "Yerel Ağ Bağlantısı"nı seçiyoruz fakat nedense bir sorun var. Diğer bilgisayarlar çok çok yavaş bağlantı kuruyor. ( Kurmuyor desek daha doğru olur aslında. Ping yapınca genelde timeout veriyor ama bazı adreslere 200ms gibi değerler ile erişiyor ama sayfaları açmıyor.) Bu hususta önerileriniz ne olur? Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum. Altan |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
1.) İSS bağlantı programlarının, çalışma esası buna göre olduğundan, yapılması olanaksız olarak görmüyorum. Hatta, yapılması olasıdır.
2.) Bağlantı yavaşlığı problemi, kablo ve kartlardaki problemden kaynaklanabilir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Tekrar merhaba,
Öncelikle cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Sorunu çözemedim bir türlü. Daha detaylı bilgi vereyim. Dial-up bağlantı ile internet çıkan bir makina ve hub ile bağlı 5 adet internete çıkacak makina var. Ana makinada ICS ve WinProxy denedik. Bütün makinalar birbirini görüyor. Bağlı makinalar istek yapılan domainleri resolve ediyor yani DNS sorunuda yok. Fakat (Hotmail hariç) hiçbir site açılmıyor. Birde bazen 1 saat kadar sorunsuz sistem işliyor. Sayfalar geliyor ama sonra yine gidiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Altan |
|
|
|
#5 (permalink) |
|
ana makinede firewall kurulu mu peki? eger kurulu ve firewall ayarlari buna uygun düzenlemediyse problem yaratabilir.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Tekrar merhaba,
Çok sık internete giremiyorum. O yüzden cevaplarım gecikiyor. Sorunu çözdük sonunda. Düzgün çalıştığını varsaydığımız ve üzerinde hiç durmadığımız bir olasılık olan ethernet kartını değiştirince problem çözüldü. Cevap yazan herkese teşekkür ederim. Altan |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!