»
Bilgisayar Dergileri ve İnternet
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Sektörle (web-bilgisayar) ilgili bilgiye hangi yollarla ulaşıyorsunuz ? | |||
| Bilgisayar Dergisi Alıyorum |
|
14 | 37.84% |
| İnternetteki Ücretsiz Kaynakları Kullanıyorum |
|
30 | 81.08% |
| İnternetteki Ücretli Kaynakları Kullanıyorum |
|
3 | 8.11% |
| Kitap Alıyorum |
|
13 | 35.14% |
| E-kitap Alıyorum |
|
1 | 2.70% |
| Ücretsiz E-kitapları Bulup Okuyorum |
|
13 | 35.14% |
| Multiple Choice Poll. Katılımcı: 37. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bilgisayar Dergileri ve İnternet
Bugünün bilgisayar dergileri sizlere kısıtlı ve eski bilgi verirken üstüne üstlük buna karşılık olarak ciddi ücretler isterken hala internet dergisi alıyormusunuz ? Yoksa zaten internette bu bilgiler daha güzel ve geniş şekilde var mı diyorsunuz ? Şu bi gerçek ki bilgisayar dergilerinde internetteki kaynaklara göre genelde çok daha kaliteli yazılar olabiliyor. Ancak herhalde en büyük dezavantajları kısıtlı konu ve her zaman başlangıç seviyesinde verilmesi. Buna karşılık ona verilecek paraların www.asptoday.com (bence süperler, ben para veriyorum) gibi internet üzerinden yayın yapan ve kaliteli içerik üreten oluşumlara vermek daha iyi değil mi ? Genel olarak fikirlerinizi alabilirmiyiz acaba ?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kayseri-ANKARA
|
ben kendi adıma özgür yazılımlarla uğraşmayı tercih ettiğimden para ile ilgili bir durumum pek olmuyor. Özgür yazılım felsfesine bayılıyorum
Ankette ücretsiz internet kaynakları ve kitaplarına oy verdim. Ben ce seminerlerde eklenebilir. LKD Ankara'da Şenlik ve Seminerler düzenliyor. Gayette eğitici ve ücretsiz. Güzel bir anket, tebrikler... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben hala bilgisayardan okumakta zorlanan biri olarak bulduğum e-kitapların, makalelerin mümkün olduğunca çıktısını alıp öyle okuyorum, bu yüzden bilgisayar dergisi ve kitapları satın alırım, tabi dergiler için şunu da belirtmek isterim, eskiden bütün dergileri alırdım, sonra bir tanesini almaya başladım, simdi ise kapaktaki baslıklara bakıp ilgimi çeken bir tanesini alıyorum, ilgimi çeken bir konu yoksa hiçbirini almıyorum, arkadaşlardan otlanıyorum
![]() internet üzerinden ücretli olarak hiç bir siteye üye olmadım, tabi bunun nedenleri arasında dil sorunu nedeniyle yeteri kadar yararlanamayacak olmam da var, çünkü türkçe yayın yapan ve verdiğin ücrete değebilecek bir kaynak yok demek istemiyorum ama aklıma gelmiyor. varsa makul bir ücret karşılığında üye olmayı düşünebilirim. dergi ve kitaplarda okuduğum bilgiler hakkında ise internet üzerinde araştırma yapıyorum çünkü dediğin gibi çok kısıtlı bir bilgi oluyor basılı yayınlarda. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ücretli olan kaynaklara, çok gerekli olmadıkça başvurmuyorum. aslında biraz aramayı bilen herkes için ücretsiz kaynaklara ulaşmakta bir kaç adımda olabiliyor. ancak ücretli kaynaklarada zaman zaman kullanımına başvurmak gerekebiliyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Piyasadaki bilgisayar dergilerinin çok fazla donanım testiyle dolu olduğunu düşünüyorum. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlarmış gibi geliyor bana. Birde yer darlığından sanırım verilen bilgilerin çok yüzeysel olduğunu sadece bir fikir oluşturmak amaçlı yayınlandıklarını düşünüyorum. O nedenle tercihim bilgiyi internette aramak oluyor. Kitapların türkçe çevirilerindeki anlayamadığım türkçe kelimeler o kadar çok oluyor ki o nedenle kitap alırken çok seçici davranıyorum. Ancak ücretsiz eBooklara her zaman benden 10 tam puan çok işe yarıyorlar her ne kadar ekrandan okumak yorsada
Bazen çok beğendiklerimi bastırıp ciltletiyorum süper oluyor tavsiye olunur...
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
bilgisayar dergilerini %80 CD'leri, %20 içeriği için alıyorum. İçeriğinde "Nasıl Test Ettik" gibi bölümleri es geçiyorum. hikaye olduğuna inanıyorum.
Abonesi olduğum bilgisayar dergisi yok. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Bir secenke eksik kalmış yukarıda foruma soruyorum şeklinde
Hakikaten ben genellikle etrafımda da danışacak kişi varsa onu bir ziyaret ediyorum.bilgisayar dergilerine gelince Remzi kitap evinde söyle bir göz gezdiriyorum posetli olmayanlara o kadar. Uzun zamandır almıyorum. Şuan ki dergilerin geçim kaynakları olan reklamları genellikle Donanım sektöründeki firmalardan aldıkları dülşünülürse eleman derginin yarısında donanım testleri yapacaktır.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Fiyatı 4.5 Milyon cıvarında olup, İcerik bakımından beni hiçbir zaman tatmin etmeyen bir olaya girmemeye calısıyorum.Diğer arkadaşların yaptıgı gibi. İnternetten Ücretsiz kaynaklara başvuruyorum ya da bizzat kendim ugraşıyorum. 2. secenek favorimdir.
Hani o paralı dergilerde yüzeysel "....Biz bundan burda bahsetmiyeceğiz...." değilde en ince ayrıntısına kadar anlatsalar. O zaman icim rahat para vermeyi DüşünürüM.
Mesaj Binus tarafından 01.08.2003 (14:28) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Kayseri-ANKARA
|
gerçekten dergilerin içerikleri çok boş. reklam yapmaktan öteye gidemiyorlar benim için. Bir de fiyat listesi gerekirse, bilgisayar filan alacak olan olursa diye. Yoksa CD yada Dergi hiç bir işe yaramıyor. 2 yıl evvel her ay iki tane alırdım. O ayrı...
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!