|
|
#2 (permalink) |
|
|
Him.. Fikir hosuma gitti..
Bahsettigin sitelerin birbirlerine destek olmasi kendi aralarinda ki iletisime bagli...
İkinci fikrin guzel birseyler olabilir diyor bana.. Bakalim diger arkadaslarinda fikirleri ve gorusleri neticesinde nasil sonuclanir.. + bu 30-40 kisi kim olacak?.. hangi cati altinda birlesilecek.. http://www.coolhomepages.com tarzi bir sey mi olacak..? v.s |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/Türkiye
|
Öncelikle hem bu güzel fikiri ortaya attığın, hem de web tasarımını sanat olarak algılama olgusunu çalışmalarımdan birine layık gördüğün için teşekkür ederim.
Uzun zamandır düşündüğüm, "Olsa (yapsak) ne güzel olur" diye iç geçirdiğim, ancak böyle bir çalışmanın kimlerle yapılabileceğine tam olarak karar veremediğim için ilk adımı atamadığım bu olay, hep bir fikir olarak kalmıştır aklımda. Böyle bir projeyi sonuna kadar destekleyebilirim. Programlama konusunu (Coolhomepages gibi...) üstlenecek güvenilir ve kaliteli işler çıkaran bir forum dostu bulunursa büyük başarılara imza atılabileceğini düşünüyorum. Ancak, sevgili Umut, şunu da söylemekte yarar görüyorum ki, İlk hedef asla para olmamalıdır! Dolayısıyla birbirimize yapacağımız desteğin "...ticari açıdan başarıyı getirmesi gerektiği" konusuna katılmıyorum. Hedefi ne zaman 'para kazanmak' olarak belirlerseniz o zaman büyük bir hatanın eşiğindesiniz demektir. İlk önce yapılması gereken, düşünmek ve kaliteli bir iş çıkarmak için yapılması gerekenleri tartışmaktır. Bu şekilde başlanan bir iş, başarılı olmaya mahkumdur! (Burada yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın. Yalnızca yanlış olduğunu düşündüğüm bir konu üzerinde hatırlatmalarda bulunmak istiyorum. Ayrıca maddi konular tabii ki çok önemli. Ancak ikinci planda tutulması gerektiğini de unutmamalıyız...) Ekip çalışması dünyanın en zevkli ve en zor işlerinden biridir bana göre... forum konularından birinde, ekip çalışması konusunda bugüne kadar edindiğim tecrübelerden yola çıkarak yazdığım bir yazı vardı. Onu da alıntı şeklinde aşağıya ekledim. Konumuza, bu yazıya göz attıktan sonra devam edersek daha yararlı olur diye düşünüyorum. Sevgilerimle... >>>>>>>>>>>>>>> ... internette onlarca yabancı tasarım yayını var. Tüm siteler birbirlerini destekliyor. Shift, Kaliber, Design Graphik gibi kaliteli siteler birbirlerine verdikleri destek ile gün geçtikçe büyüyorlar. Ben de her fırsatta bunu bizlerin de yapması gerektiğini tekrarlıyordum. Fakat artık sürekli bunu söylemekten sıkıldım. Çünkü katıldığım ve başlattığım tartışmalar ile bu tip bir işi yapmak için gerekli olan birçok şeyi öğrenmiş oldum. Kısaca anlatıp sizinle de paylaşmak isterim... Tanışabilme Olanağı Yüzyüze tanışabilme, görüşebilme olanağı projenin sağlıklı yürümesi için çok önemlidir. "Nasıl olsa e-posta atabiliyoruz, ICQ'muz da var." diye düşünürseniz hayal kırıklığı ve hüsran sizi bekliyor demektir. Şayet projeye mutlaka katılması gereken kişilerden biri diğerlerinin bulunduğu ilde değilse o il için de farklı birkaç kişinin bulunmasını öneririm. Böylece sözkonusu projenin A Şehri ve B Şehri şeklinde bölümlere ayrılarak çalışması faydalı olabilir. Katılımcının Kişiliği :: Ruh Faktörü Birlikte çalışacak insanlar herşeyden önce girişimci, bu işe vakit ayırabilecek, tam anlamıyla gönül verecek insanlar olmalı. Aksi takdirde ummadığınız kadar büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Projeye katılacak olan kişi, diğer proje üyelerini yarı yolda bırakmayacak niteliklere sahip olmalıdır. Çalışmaya başladığı günkü heyecanını projenin gelişme aşamasında da sürdürebilmelidir. :: Sorumluluk Duygusu Projeye katılacak kişiler mutlaka sorumluluk sahibi olmalıdır. Yazıları, gönderilmesi gereken tarihte göndermeli, her işini zamanında, eksiksiz yapmalıdır. Görevini zamanında yerine getirmeyen kişi, diğer proje üyelerini zor durumda bırakacaktır. Bu durum, projenin sağlıklı yürümesine en büyük engellerden biridir. :: Eşitlik Proje grubunda kimse kendini diğerinden üstün görmemelidir. "Proje başkanı benim" diyen kişiden bir an önce uzaklaşmak menfaat icabıdır. Aksi takdirde ilerki günlerde bu kişinin başınızı ağrıtacağı kesindir. :: Karşılıklı Saygı Proje başkanından reklam sorumlusuna kadar herkes birbirine saygı duymalıdır. Görevini geçerli bir nedenden dolayı yerine getiremeyen kişi, yetkiliye bunu saygı çerçevesi içerisinde açıklayabilmelidir. Karşılıklı saygının tam olarak sağlanmasıyla proje içerisinde tatsızlık ve anlaşmazlık çıkma olasılığı en aza indirilmiş olur. Çeşitli çalışmalardan ve tartışmalardan gözlemlediğim durumlar bunlar. Konu ne olursa olsun, birlikte çalışmayı düşünüyorsanız yukarıdaki konuları göz önünde bulundurmanızı öneririm. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
3 site icinde bana da yer vermen beni mutlu etti umut,
fikir güzel, ozan bilir isinip isinip önümüze tekrar gelen bir konu.. esas gerceklesememe nedenini ben özetleyeyim, tasarimci cok programci yok ![]() proje basit planlama bazinda - once bir hurtesebbus programci arkadas ben programlamayi ustleniyorum der. - bir oylama sistemi olusturur böyle bir projede soz sahibi olacaklar belirlenir. - bu soz sahibi olanlar arka planda calisan super programlis bir panel ile olayi yonetirler. - bir tasarimci da gonullu olur sitenin tasarimini yapmaya.. sistem olusturuldukdan sonra tasarim da hallolunca geri kalanlar cok kolaydir. herkezin katilmak icin yarisacagi da allahin emri. eger bu sistem (ASP, cgi, PHP veya alternatif) olusturulmadan sadece HTML coderlar ve grafikerler ile yapilmaya calisilirsa cok zorlasir is. üretimdekilerin cok dallanip budaklanmasi taraftari degilim acikcasi. 1 tasarimci 1 programci.. hosting sponsoru her an saglayabilirim zaten. cok özel kisiler ile yapilmali bence.. cok tedirgin oldugum bir konu oldugunu itiraf etmeliyim. aman hata yapilmasin kaygisi...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
y=x²
temelinde topluluk bilincinin yattığı bu fikir gerşekten web tasarımı yaptığımı hissettiğim ve yabancı örneklerini gördüğüm zamanlardan beri hep aklımdaydı, bizde niye yok diye, kıskanıyodum açıkcası. böyle bir topluluğun oluşumu herşeyin denklemdeki gibi artmasını sağlayacaktır, kalite, hit >> tekrar kalite, haz, daha fazla haz
heyecan, orijinalite... cem doğru söylüyo 1 tasarımcı 1 programcı konusunda; belki sitenin genel konsepti hep birlikte düşünülmeli, tek tasarımcı tarafından uygulanmalı, program mantığı ve yapısı hep birlikte düşünülmeli, bir kişi tarafından oluşturulmalı(programcı bulunmalı en önce ), sonra zaten kopar gider, olur biter... herkes zevk alır, mutlu olur.bakalım, takip edelim, neler olacak izleyelim. iyi çalışmalar.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bana gore, kas gucunun onemli olmadigi, iletisimin guclukle saglandigi ekip calismalarinda, bir seyi sifirdan insa etmektense, varolanin uzerinde degisiklik yapmak daha kolaydir ve etkilidir.
BENCE 1. isteyenler site yapsin ve forumdan gorus almak yerine dogrudan yardimin kendisini alsin (orn. bana hosting lazim) eger edilebiliyorsa yardim edilir. 2. birden fazla site ortaya cikarsa, herseyiyle hazir olanlar arasindan secim yapilir ve o site, turkiyenin kaliteli siteler indeksi olur. 3. tercih edilen sitede, begenilmeyen noktalar varsa, duzeltilir. bunu desteklemek isteyenler sitesinden link verir, reklamini yapar, link ekler vsvsvs. NEDEN bircok insanin ben yaparim diyipte, yapmadigini goruyoruz. ne gerek var onlarla ugrasmaya, boylece ekip kendi uyelerini kendi secmis olur. en onemlisi ortaya birseyler cikar, eger cikmazsa zaten kimse yapmayacak demektir. burda birbirini disaridan taniyan yada normaldede gorusen bircok insan var, yada iyi tasarimci olupta programlamadan anlayan, yada siteyi baskasina programlatabilecek arkadaslar var. bunu yapmak isteyen insanlarin cikacagini dusunuyorum. bence olumlu. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - TR
|
Ben de uzun zamandır böyle birşey düşünüyordum. Hatta bazı arkadaşlarla da konuşmuştuk bu konuyu.
site adı; d-zine. Tasarımı, ASP ile Showcase, forum ve makale bölümlerini yapmaya başlamıştım. Fakat PHP ile daha iyi olacağını sanıyorum. Geçen akşam MySQL ile users kısmını hazırladım biraz daha uğraşıp admin panosunu bitirmem lazım. Veritabanı üzerinde çok duruyorum değişiklikleri daha sonra kolayca yapabilelim diye. site içeriğini, yapılacak programları belirleyelim bir an önce. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
yapiliyor...
programlama ve tasarimi... bize dusen kismi bitince ekibimiz sekillenecek. sitenin ismi konusunda önerileriniz neler?
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul - TR
|
Alıntı:
Bana geçici olarak MySQL/PHP desteği olan bi unix/linix srv.lazım. Test amaçlı |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!