Zoque.Forum
»
Internet Uzerinden Online Rezervasyon nasıl yapilir ?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Turkce icerik yok bu konuda
Online rezervasyon icin ssl bir alandan yer aldiktan sonra kredi karti transactionu icin garanti bankasiyla anlasmis olman gerekiyor, tabii bunun hazirligini tamamen kendin ustlenmek istiyorsan..
Onun haricinde online rezervasyon motorunu kullanabilecegin bir cok sistem var mesela www.all-hotels.com + bookhotel.com . Senelik $500 civari bir sey istiyorlardi sanirim bu sistemi kullanmak icin. Worldres.com 'da da bu tip bir online rezervasyon alabilirsin, hotelin online dunya capinda listelenmesiyle beraber. Butun bunlar icin verdigim adreslerin customer care leriyle gorusmen yeterli ![]() Takilirsan online rezervasyon motorunu ben de saglarim sana ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Online Reservation
Ya evet türkiye de byle bir sistem yok. Ama yapılamaz diye birşey yok. Local olacağı sürece oldukça yapılabilir görünüyor bana. Tam olarak nasıl birşey istediğinizi söylerseniz daha net cevap veririm.
Gerçi Scottjr daha iyi bilir bunları..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
selam,
kredi karti transaction kisimini hallettikten sonra ki bunun cozum yolu zaten belli "garanti bankasi" (mantikli ve kolay yol simdi bu gibi gozukuyor), otel yonetim programinin veritabanina web'den erismeyi dusunebilirsiniz. cunku, isin oluru budur. tabi herseyin otomatize olmasi beraberinde bir cok sorun getirir, uzerinde calisilmasi gereken bir konu. ama eger dersenizki ben bunla ugrasamam (ki normal, cunku buyuk bir proje) o zaman soyle bir sey oneririm; ziyaretci rezervasyon icin gereken formu doldurur, kredi kartindan ilgili transaction yapilir, ve sonuclar (dummy net kullanicilarina gore) otel de bu isle ilgilenen kisiye maillanir yada fakslanir (en temizi faks, ne var yurticinde bir host tercih edilmeli), ilgili kiside gerekli degisiklikleri yapar. ama bu durumda, o gun bos olmayan bir odayi rezerve etmis olabilirsiniz (sorun). sonucta, karar verin, projenin buyuklugune gore. bence olmasi gereken ilk yol. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
merhaba,
Bu tür bir sistem kurmak için en kolay yol ilk adım olarak tabiiki bir SSL destekli RayHost barındırma paketi alman (Bkz. http://www.rayhost.com) Türkçe kontrol panelinde SSL ayarları kısmından verisign veya thawte'den alacağın sertifikaları birkaç tıklamayla kurabilirsin. İstersen bu işi küçük bir ücretle teknik ekipleride yapıyor. Ayrıca sevgili dostlarsanal pos kurulumunu sadece garanti yapmıyor akbankta bu hizmete başladı ama sevgili bankamda bu konudan sorumlu Ebru hanım sağolsun pekte ilgilenmiyor sorularımızla.. hele e-mailleri okumuyor bile. yinede amex kabul etmek istersen (favori cc'mdir akbanktan bir sanal pos kiralayabilirsin. Geriye küçük bir yazılımla rezervasyonların yapılması kalıyor. Buradada ihtiyaç duyarsan design-Tr (Bkz. http://www.design-tr.com) cgi uyugulamalarıyla hayatını kolaylaştırır ![]() not: bu bir reklam metni değildir )NeTTLe ekrem@design-tr.com |
|
![]() |
| Etiketler |
| yapilir , nasil , rezervasyon , online , uzerinden , internet |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!