Zoque.Forum
»
Java ile image boyutlandırma
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Java ile image boyutlandırma
Daha önceden biyerden elime kodd geçmişti fakat kaybettim sonra.
ASP ile bir upload uygulamam var. ASP dosyasında image boyutlarını bulup, benim belirttiğimden büyükse geri yolluyor. Benim istediğim ise JavaScript ile upload için resim gösterirken, gösterdiğim resmin boyutlarını bulup yine benim belirttiğimden fazla ise gönder'e bastığımızda uyarı vermesi. Yanlış hatırlamıyorsam böyle birşeydi.. Böyle bir teknoloji mümkünmüdür? mümkümse bir kod alabilirmiyim !!
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
sorunum java ileydi. teşekkür ederim. biolight
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
valla hiç olmuyor diyemem zuppes. fakat sanıldığı kadar çok değil.. çünkü onda da 16 milyon renkte bir image açılabiliyor. ayrıca sürekli geliştiriliyor. flash, office dosyaları ve resimlerle baya ugrasıyorlar.
örnek @hiqs: arkadaşım yanlış anladın galiba. Ben ASP hakkında bişey bilmediğim için bilgi edinmek amaçlı sordum o soruyu Var mı resim düzenlemek için fonksiyonlar falan..?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
resim küçültmek için componentlar var, aspimage.com 'du sanıyorum
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@zuppes
PHP ile yaptığında kaliteden biraz ödün veriyorsun. server-side düşünüyorsan imagemagick kullanabilirsin. (http://www.imagemagick.org/) ayrıca arkadaşlar java ile JavaScript ayrımına dikkat edelim. zira konuya ilk tıkladığımda java düşünerek tıklıyorum.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
ASP ile image olaylari ile ilgili beleh component http://www.serverobjects.com 'dan indirebileceginiz ImageSize diye bir bilesen var. vargonende destekliyor kullaniyorum. idare eder. birde persistin aspjpeg diye bir bileseni var sayfalarinda demolu ornekleri var rotate olaylari felanda var. digerine gore bayagi bir saglam gozukuyor ama hostum desteklemiyor.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!