|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
bağlantı noktasının farklı gösterilmesi?
okulun bilgisayarlarından, okulun üye olduğu online arşivlere girebiliyoruz. ancak ben aynı işlemi evdeyken de yapmak istiyorum. tam olarak istediğim şu evden internete bağlandım, Explorer'ı açtım, adres bar'a http://www.xyz.com girdim. ve entera bastım. şimdi normalde www.xyz.com'a gitmesi gerkiyor. ama benim isteğim; evdeki bilgisayarım entera bastığımda okuldaki 24 saat açık bilgisayarıma bağlansın, istediğim kütüphaneye okuldaki bilgisayarım girsin ve istediğim dosyaları indirsin. kısaca benim evdeki internet bağlantım okuldaki bilgisayarım üzerinden olsun. nasıl yapablirim? +bunun özel bi ismi varmı?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Melbourne
|
Bildigim kadariyla okuldaki network sistemine ozel izin olmadan giris biraz zor gibi. Benim tavsiyem okuldaki teknik yetkilelere danisman ama tabi olayi gizli bi sekilde yapmak istiosan ayrii..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Okuldaki bilgisayarın kendi IP si varsa;
Okuldaki bilgisayara bir remote administrator kurabilirsin, bundan sonra direk o bilgisayar üzerinden bağlanabilirsin. Proxy kurabilir onun üzerinden bağlanabilirsin. Eğer yoksa çok daha karışık yöntemler ile yine yapılabilir ancak varsa bir proxy kurmak en basiti.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
okuldaki network sistemine giriş için özel izin gerekmiyor. zaten sisteme bağlı ve 24 saat çalışan bir makinam var okulda. benim o makinaya bağlanmam gerekiyor. bunu remote administrator gibi bir programla yapabilirim. ama ben remote administrator ile bilgisayarı kullanırken aynı bilgisayarı bir başkası kullanamayacak herhalde, benim aradığım şey galiba proxy kurmak ve onun üzerinden bağlanmak. bunu nasıl yaparım?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
ok işletim sistemi Windows herhalde,
www.download.com dan kendine bir proxy beğenip onu kurabilirsin. Biraz kurcalaman gerekicek. Tek yapman gereken programı kurup ayarlarını yapmak ardından da evdeki bilgisayaraının başına geçip IE için o bilgisayarın proxysini tanımlayacaksın. Ben procy plus kullanmıştım free versiyonu 3 makina destekliyor aslında bu sana yeter ancak bazen sapıtıyor. Win üzerinde stabil bir proxy bilmiyorum ancak proxyplus ı deneyebilirsin. Malkinaya ek olarak bir remote admin kurarsan bu da sana zaman zaman proxy ayarlarında değişliklik yapman açısından kolaylık sağlar. Proxy ayarları konusunda bir sorun çıkarsa gene yardımcı olabilirim. İşletim sistemi Unix ise www.squid-cache.org/ işini görür.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@atlantis: safari books dimi?
![]() vnc ile halledersin sanırım. zaten akşam bakacaksan da, okuldaki bilgisayarın başında kimse olmaz heralde.. proxy istiyosan da proxy plus veya winproxy işini görür sanırım |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
@soul: hocam eyvallah, okuldaki bilgisayarıma bi proxy kuracağım.
@hayalet: safari books, makaleler, tezler diğer online kütüphaneler vs. bu arada sen okuldan mezun oldun mu, olmadıysan klübe bekleriz, olduysan ziyarete bekleriz. IEEE, biliyorsun bizim odayı
|
Zoque'a hoşgeldiniz!