|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Arkadaslar daha once de biri bununla ilgili bir soru sormustu ama benim kafai hep kurcalayan bir sey oldugu icin ayri bir konu acıyorum.Benim kafami kurcalayan sey TV de gordugumuz reklamlar ' a girisler,gecisler,MTV nin kendi reklamlari gibi ufak filmcikler nasil ve neyle yapiliyor.Yani ole RHCP'nin Californication klibi gibi goruntulerden bahsetmiyorum ufak Reklamlar yazısı falan gibi..Ayni flash animasyonlari sanki..Bunlar hangi programlarla yapiliyor(Director olabilirmi acaba?) Bilgisi olan varsa bana haber versin lutfen... Saygilar ![]() ------------------ baal zebub ---------- http://baalzebub.cjb.net |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
benim bildigim 3d de TV sektörünü eline gecirmis sunlar vardir:
- Softimage (Jurassic Park, Titanic in aki$kan efectleri) ve Lightwave (Babylon5, Stargate, Startrek gibi DIZIler) - Wavefront (Bircok reklam jenerigi.. Türkiyede deli gibi kullaniliyor. Özellikle Star Yildizinin eski (slikon a gecmeden önceki hali) e Kanal 6 nin jenerikleri) - Alias bu da epey yaygin. Genelde Silikon veya PowerPC Ciftlikleri dedikleri yerlerde Lightwave ve Softimage ile yapiliyor ancak ikinci ve ücüncü maddeler daha ucuz ticari kullanim icin. Bu nedenle onlar tercih ediliyor. 2D lere gelince artik onlar icin hardware lar var. Arabirim olarak ne kullanildigini ögrenemedim ama inputlari birmek icin kesinlikle mouse kullanilmadigina sahit oldum. Adam ses acma dügmesi gibi biseyi ceviriyor animasyon kayiyor öbrünün üzerine biniyor sonra bi tusa basiyor cakisan yere bir gecis ekleniyor vs vs Sanki org (dogru mu yazdim muzik aleti organ demek istedim) kullanmak gibi. Hardware i hakkinda bir bilgim yok. Animasonlari ekleme montajlama böyle, onlari yaratma konusunda bir fikrim yok ögrenince burayi güncellerim Ses konusunda kullanilan hardware ile tümlesik gelen programi unuttum adini ama tek hatirladigim dünyanin en pahali ses programlarindan birinin Prestij Müzik tarafindan satin alindigi ve ilk kez Alisan in VARYA albumunde kullanildigidir... Daldan dala bir paylasim oldu sanki ![]() ------------------ Saygilar, aftermath ....................... www.aftermath2000.org ....................... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!