»
Betik ne demek ?
|
| Anket Sonuçlarını Göster: Betik Kelimesinin web tasarımında ne anlama geldiğini biliyor musunuz ? | |||
| Evet |
|
13 | 36.11% |
| Hayır |
|
23 | 63.89% |
| Katılımcı: 36. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Betik ne demek ?
Bir programın İngilizce - Türkçe çevirisini yapıyorum, Konuya tam olarak devam etmeden önce bir anket ile örnek olarak betik kelimesin web tasarımındaki anlamını biliyor musunuz ? demek istiyorum. Sorunun cevabını bilenler tabii ki yazmasın ![]() Ankete biraz katılım olduktan sonra, konuyu detaylandırırız.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Alp Er Tunga'yla konuşurken ıssız acundan bahsetmiş gibi oluyorum bazı Türkçe karşılıklarda. Önyargı mıdır nedir bilemiyorum artık. Sanki daha iyi bir karşılık olabilirmiş gibi geliyor... bu, terminolojiye yerleşmiş bir karşılık mıdır?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Açıkçası bu anketle biraz olsun onu anlamaya çalışacağım. Sadece ben mi buna uzaylı gibi bakıyorum yoksa herkes bu şekilde mi?
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
görmedim, çok özür dilerim
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 05.11.2003 (11:46) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
çok özür dilerim
![]() yazdıklarım bende saklı, zamanı gelince gönderirim...
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 05.11.2003 (11:47) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Betik... Türkçe içerisine yerleştirilen demiyeceğim sanırım sıkıştırılan kelimeciklerden biri. Artık TDK türkçesimi demeliyiz Microsoft türkçesimi onu da bilemiyorum. Sırf kendi dilimi anlamadığım icin ingilizce windows kullanıyorum ben valla.. Seçimi evir seçeneğini görünce aklım oynamıştı.. Dediğin gibi soul galiba bu türkçe ve bizler uzaylıyız
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Oylar başabaşmış.
Evet'in çoğunlukta olmasını bekliyordum.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Bense evetin bu kadar çok olmasına çok şaşırdım, Bu arada bende hemen hemen hiç TR windows kullanmadım bir kaç defa denedim itiraf ediyorum ki beceremedim.
Bir defasında da KDE Türkçe kullandım MAndrake üzerinde oda felaketti Yani tek sorunu olan MS değil
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
%36 evet cevabı var... Galiba sorun bizde... dur gidip bir arastirayim bakayim neymis bu betik.. Bu arada Mac'lerde betik eşzamanlayıcısı diye bişey vardı yanlış hatırlamıyorsam zaten MacOS türkçesine de hastayım delirtiyor beni...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!