|
|
#1 (permalink) |
|
|
fontun ziyaretçi tarafından görüntülenmesi sorunu
merhaba doğru mu ifade ediyorum bilemiyorum ama.. beğendiğim fontlar var.. özerllikle pixel fontlar..acaba bu fontları image içinde kullanmadan ziyaretçinin sitede görebileceği gibi nasıl kullanabilirim.. yardımcı olanlara thanks şimdiden |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Eğer sadece başlık gibi küçük alanlarda kullanıyorsanız bu aralar kullandığım bir metot var.
1) Bir flash dosyası açın. İçine bir metin kutusu ekleyin ve dinamik olarak işaretleyip mesela baslikyazi adını verin ona. 2) Fontu sizin bilgisayarınızda olan güzel fontunuzu seçerek sabitleyin ve fontu SWF içine eklemek için embed edin. Türkçe karakterleri de o listeye ekleyin 3) Oluşan SWF yi HTML de kullanırken baslik.SWF?baslikyazi="Biz kimiz?" gibi kullanırsınız. Böylece sadece bir tek flash dosyası ile istediğiniz fontu kullanıcılarda gösterirsiniz. Her başlık için ayrı ayrı yapmanız gerekmez. 4) Ayrıca ASP gibi bir dil kullanıyorsanız tam otomatize edebilirsiniz baslik.SWF?baslikyazi=<%=baslik%> gibi 5) Rastladığım tek hata Türkçe olmayan fontların IE 5.0 ve öncesinde patlaması oldu. Bu sorunu aşmak için Ç,Ş,ğ,ü,ı,ş,Ü,Ğ harflerinin %kodlarıyla değiştiriyorum. Burada ufak bir soru URLcode içine almam halinde bu sorunu ASP ile çözerim sanmıştım ama % kodlara dönüşmedi neden olabilir? Herkese tavsiye ederim işleri çok kolaylaştırıyor.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
<%=server.URLEncode("çç窪ĞğğIIİİİıı")%> şekilde denedin mi ? Eğer bu şekilde dönüşmüyorsa bir ihtimalle konu serverın dil ayarları ile ilgili olabilir, acncak sanmıyorum. Bu şekilde çalışması gerekiyor. @biolight Normalde bu söylediğinin yapılması çok zor (ve standarrda bu şekilde bir şey yok) ancak flash konusunda aşmış, olayı çözmüş kişiler belki bunu da yapmıştır
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
@soul , İŞE YARADI! Artık eski browserlarda da Türkçe sorunu kalmadı ve bu teknik sağlam bir püf olarak yerleşti. Sağol.
baslik.SWF?baslikyazi=<%=server.URLEncode(baslik) %> Son bir iki şey kaldı. 1. sistem fontları. Flashta bir menü yapıyorum. Onun altmenüsü açılıyor. Harfler küçük olduğu için Arial Tur fontunu kullandım ama font dosyaya eklenmesin diye sistem fontunu seçtim. Biliyorsunuz sistem fontu seçilince çok net bir çıktı üretiliyor. Çünkü yüklü sistemin fontu kullanılıyor. Derdim şu ki Arial tur yüklü olmayan makinalarda en yakın fonta çevirmesini bekliyorum ama Türkçe harfler uçuyor. Sistem fontları olayını Türkçe için hangi fontla kullanmalıyım. Daha doğrusu netlik için değer mi ? Sistem fontunu seçmesem bulanık ama kesin sonuç olacak. 2. Century fontunu kullandığımda (normal HTML içinde) Win98 ve üstü makinelerde IE5.5 ve sonrasında sorun yok. Ama Win95 lerde fontun Türkçe desteği yok mu bilmiyorum yine Türkçe fontlar uçuyor. Bir çok sitede kullanıldığını gördüğüm bu fontu seçen arkadaşlar durumun farkında mı? Bilinçli bir tercih mi?
|
|
|
|
#7 (permalink) | |||
|
Yer: LND
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
@Soul sadece Arial kullandım ama tam bir fiyasko. Daha kendi makinemde bile Türkçe harflarin bir kısmı uçtu. Arial Tur alternatifi bir font bulsam kullanacağım. Sisteminde Türkçe Arial Tur olmayan ne yapacak bilmiyorum. Mesela Machintosh ta nasıl görünecek bu fontlar , Linux ta vs. vs.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arial çok problemli bir font
Sen Arial Tur kullanıyorsun ben de Arial TR var mesela başkası sadece Arial kullanıyor, sistemin bunları birbirine çevirmesi de mümkün olmuyor çünkü türkçeleştiren kişiler gerekli benzerlik datasını katmamışlar sanırım.... Arial'e bulaşmamak en sağlıklısı, futura, helvetica, verdana, univers, zurich gibi fontlar her platform da karşılığı olduğu için sorunsuz çalışacaktır sanırım.... |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
http://www.macromedia.com/support/fl...flashfonts.htm
adresinde bu konuyu açmışlar. Device fontların netlik sağladığını ama döndürme , maskeleme, alpha gibi işlemlerde sorun çıkardığını ve Arial, Times New Roman ve Courier New kullanılmasını söylemişler. Fontu gömmek ve MX 2004 'ün Antialias işaretlerinden yararlanmak kesin çare galiba.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!