Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Tek Harf ile Tasarim yapilir mi???

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.07.2000   #1 (permalink)

aftermath's Avatar

Yer: İzmir, TR

Gecende biri sordu,
"bi bakarmisin su TASARIMA"...
Baktim, pek basarili degildi hersey darmadagin bok fazla bosluklar var özensiz falan..
Dedim olmamis özensiz davranmissin.
Dedi ki "zaten içerik yok hocam, sadece linkler var bu sitede...".
Linkler dedigi de yaklasik 30 tane program downloadu linki... Yani icerik var da var.. Bunu icerikten saymamis arkadas. Bunun üzerine foruma acayim bu konuyu dedim. Ben tek bir harfle bile tasarim yapilabilinecegini iddia ederken sen 20 linkle nasil yapamazsin?

Yaniliyor muyum? Yoksa web tasariminin tanimi mi degisti Turkiye de?

Biraz konusalim ekleyeceklerim var

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
aftermath şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.07.2000   #2 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Ya tasarim denen, ciktigindan beri ilgilileri cebellestiren bu terim Turkiye'de de ayni, Almanya'da da, avrupada da, butun dunyada ayni..
Ukalalik edip tasarim nedir demiyecegim, ama benim ogrendigim tasarim su(sakiz olmus artik agzimiza, terimden kasit web tasarimidir biline ):
Sayfadaki gorsel ve yazinsal butunlesmenin tumu. Aslinda bu ,iyi tasarimin tanimi. Ama biri "Abi bi tasarim yaptim baksana" deyince de belli kriterleri aramak lazim dimi.
Sahsen komple text linkten ibaret olan sitede 7 saniyeden fazla durmuyorum. Beni orada tutacak, aradigimi bulurken gozumu karistirmayacak birkac da gorsel oge olmali. Cem'in bahsettigi turde bir sayfanin iceriginde 30 adet program linki bulunuyorsa o siteye bakma tenezzulunde bile bulunmam. Ha giderim ama o sitenin daha iyisini barindiran bir yer mevcut degilse. bilmemne.exe dosyasini baska yerde bulamadiysam mecburen oradan bakacagim demektir.
Isin ozu su. Gene baska bir mesajda yazmistim, icerik herseydir, tasarim ikinci plana... Ama yine de bir butun. Icerik olmadan olmaz. tasarim olmadan da olur, ama insanlar her zaman tasarimi ve icerigi bir butun olan yerleri tercih eder..Bu kadar oz

------------------
www.graphart.net
ScottJr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.07.2000   #3 (permalink)

aftermath's Avatar

iyi bir tasarimci 20 tane linki öyle bir halde sunar ki bakmaya doyamazsin. Ben de bunu kastedmek istedim
Onur'a katiliyorum tamamiyle ancak türk internet kullanicilarinin ve kendi caplarinda üreticilerin kavrami yanlis algilayip kullandigini düsündügüm icin belirtmek istedim
Konuyu öldürmeyelim arkadaslar Onur'un dediklerine eklemek istedikleriniz eya farkli bir fikir sunmak isteyenler durmasin

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
Old 26.07.2000   #4 (permalink)

ScottJr's Avatar

Leent sana katiliyorum ama kullancililar, ben dahil, ikinizin de sitenizi neredeyse ayni ilgiyle takip ediyorlar. Ondaki etmen gorsel cekilicilik, sendekiyse bence estetik-konuyu buradan dogrudan gecirmeyeyim cok genisler konu -. Sizi iyi yapan da budur zaten. Bir sey olmasi lazim milleti orda tutan degil mi..
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 26.07.2000   #5 (permalink)

shogun's Avatar

Yer: İstanbul/Türkiye
İşte yine başka bir tarafta söylediğim karın ağrısı. İlla site yapacağımıza kendimizi mecbur hissetmek. Amaç hit de alsın. Nasıl alacak hiti? Ya adult içerik, veya mp3 o da olmadı programlara link vermek. Ben bugüne kadar buy tür sitewlerden program download ettiğimi hatırlamıyorum çekeceksem gidiyorum üretici firmasına zaten orada linki var ki zaten oralarda da buraya link verilmiş..

Cep telefonuna mesajlar, replikleri fıkralar baydı arkadaşlar yeteri kadar var zaten piyasada yeterli kalitede. İLaa bizde yapacağız diye kastırmamak lazım herkes ilgili olduğu konuda yapsın.

İşte bu mantalitede site yapan arkadaşların tasarımlarıda belli bir yere kadar oluyor.

Ne diyelim kaliteli içerik kaliteli tasarım

shogun şu an çevrimdışı  
Old 26.07.2000   #6 (permalink)

Yer: Istanbul
Aslında Aftermath'ın yaptığı şey de şu sıralar sadece link vermek. Benim'de...

Şimdi aftermath2000 ve turkmasters sitelerine girerseniz aftermatj'ın ne kadar etkileyici, benim ise ne kadar yavan bir site hazırladığımı görebilirsiniz.

------------------
--
LeventBali
1kB.org
BedavA.org
tuRkmasteRs.org
aziL şu an çevrimdışı  
Old 29.07.2000   #7 (permalink)

aftermath's Avatar

Sadece bir Harf ile Sadece bir link ile bir öyle bir tasarim yapilir ki üc gün kendinize gelemezsiniz
Saka bir yana, tasarimin kelime anlamina aykiri bir durum degildir bu..
Ben bir harf ile size cok iyi bir tasarim yaparim, yaptigim tasarim da icerik de olur cünkü iceriksiz amacsiz tasarim olmaz. Peki 1 harf ile yaptigim tasarimin icerigi ne olur sizce?
İcerik SANATIM, YARATTIGIM GORSELLIKTIR...
İcerik o vakitten sonra o harf degildir.
İste düsündürmek istedigim buydu...

Bir sanatci icin her zaman icerik vardir ama bir tasarimci icin her zaman olmayabilir. Buyrun burdan yakin.. Ayri bir tartisma konusu daha...

Düsünceli günler dilegiyle

Anlatilmak isteneni kavramak icin http://www.retinalsin.com adresindeki Altug Kardesimizin tüm dünyayi sarsan YAPITINI inceleyip kavrayabilirsiniz.
Altug ne zaman tanisicaz dört gözle bekliyorum hehe

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
Old 31.07.2000   #8 (permalink)

Yer: Istanbul
kendi dediğimi düşündüm de turkmasters.org'u bir yenileyeyim dedim, link aşağıda bakarsınız umarım.

------------------
--
LeventBali
1kB.org
BedavA.org
tuRkmasteRs.org
aziL şu an çevrimdışı  
Old 31.07.2000   #9 (permalink)

ScottJr's Avatar

Giderek Levent'in stilinden hoslanmaya basladim..
ScottJr şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

yapilir , tasarim , harf

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:42.