|
|
#11 (permalink) |
|
|
yani ibrahim aşkolsun sen bu derdini ilk bana açmadın ya ![]() ya hu böyle bir derdin vardı da niye daha önce söylemedin? bütün imkanlarımızı seferber eder araştırırız beraberce. hoş bu güne kadar sorunlarına pek çözüm bulamadım ama olsun uğraşırız be ibrahim. bak şimdi felsefe yapmak denir ona fakat felsefe o kadar basit değildir. bu sadece düşünmektir aslında düşünmek çok önemli ve zor birşeydir. Hatta Türkiye'de şu olmuyor, bu olmuyor diye düşünmek de zor bişeydir. yanlış anlama sen düşünemezsin demek istemedim. pekala gayet iyi düşünebilirsin. ama bunu kendine zarar vermeden yapmalısın. zorluklar karşısında ne yapacağım endişesine düşmeden amacıma nasıl ulaşabilirim diye yollar aramalısın. eğer yollar aramıyorsan suç senindir. ayrıca unutma ki yollar aradığını düşünüyorsan da suç senindir. çünkü asla yollar tükenmez. bu sınır Allah'ın sana nasip etmesidir. bu cümleyi sen kabul edeceğin için yazdım. başka biri olsaydı yazmazdım belki. bunu iyi ve sistemli düşün aklına ne gelirse onu düşünmemelisin. ne zaman ve ne hakkında düşünüp karar vereceğini hesaplamalısın önce. sen elinden geleni yapmalı olmayınca da neden olmadıyı yıkıcı değil yapıcı şekilde sormalısın. ve neden olmadının üzüntüsünü değil aldığın derslerden dolayı sevincini yaşamalısın. her insan her şeyi başarabilseydi sence insanların hayatında bazı çakışmalar olmazmıydı. iki tane napolyon, iki tane Fatih Sultan Mehmet, 2 tane Mustafa Kemal Atatürk, 10 tane 6murad ,(bunlarla benzeştirmek sakıncalı olmaz inşallah kimse bana kızmasın 2 tane Allah) ne kadar mantıksız olur değil mi? ama senin çok iyi yapamayacağını da kimse söyleyemez. yapacağın şeyleri ilk önce sıraya koy. temelinde ne gerekiyor onu düşün temeli at sonra bina edersin düşünce ve fiillerini. program şart. Türkiye hatta dünya çapında proje diyorsun. kolay mı. sıkıntı olmadan olur mu? Öyle bir iki çalışmayla olur mu? böyle işte. Türkiye burası Ülkemizde olumsuzluklar olsa bile sevmemiz lazım ve bu sevgimizi belirtmemiz lazım. dikkat ediyorum hep yeriyoruz. oysa ki yapılan çok güzel şeyler var. biraz daha birlik ve çalışma gerek sadece. sandığın kadar kötü değil manzara.böyle düşündüğün zamanlarda tarihini hatırlamanı isterim. ta orta asyadan cumhuriyetimize kadar çok güzel işler yapmış atalarımız. bu gün bile neden sanıyorsun Türkiye hem Türk Milletinin hem de İslam dini mensuplarının lideri olarak görülüyor. demek ki hala asaletimiz çok yükseklerde ve hala çok iyi işler yapabiliriz, yapıyoruz. biraz saçma ve gereksiz bir yazı gibi gelebilir ama yapacağın en ufak işte bile bu düşüncelerin tesiri bulunmalı bence. kolaylıklar ve başarılar dilerim ibrahim.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!